Λαχταριστές ιδέες για ένα νόστιμο πρωτοχρονιάτικο πρωινό (μέσα ή έξω)

laxtaristes-idees-gia-ena-nostimo-protoxroniatiko-proino-mesa-i-ekso-ekso

ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Το νέο έτος πλησιάζει και εσείς μετά από ένα γερό ξενύχτι, αρκετό ποτό, εξαντλητικό χορό και κούραση θα αποζητάτε -με φίλους ή με την οικογένεια- ένα δυνατό πρωινό για να υποδεχτείτε νόστιμα τη νέα χρονιά. Τι έχει το μενού;

Το click@life συγκέντρωσε τις καλύτερες γευστικές ιδέες για να φτιάξετε το τέλειο πρωτοχρονιάτικο πρωινό ή να το απολαύσετε έξω, στα καλύτερα μέρη. Πάρτε λοιπόν, χαρτί και μολύβι και σημειώστε ιδέες από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου...

Ιδέες για το σπίτι

Παραδοσιακό γαλλικό πρωινό

Τι είναι καλύτερο από ένα κρουασάν; Μα φυσικά πολλά κρουασάν μαζί και μάλιστα με πολύ βούτυρο. Το γαλλικό πρωινό βέβαια, εκτός από τα νοστιμότατα βουτυρένια κρουασάν, έχει και μαρμελάδες, κρέπες, μέλι, αυγά και φρούτα. Είναι κατά βάση γλυκό με πολλά ψωμιά και ζύμες, αλλά δεν του λείπουν και τα εξαιρετικά αλμυρά στοιχεία, όπως το croque monsieur (τηγανητό τοστ με ζαμπόν και τυρί) και το croque madame (ένα croque monsieur με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή). Το συγκεκριμένο πρωινό συνοδεύεται φυσικά (και αποκλειστικά) με λαχταριστή ζεστή σοκολάτα.

Το πλούσιο πολωνικό πρωινό

Το πρωινό στην Πολωνία περιλαμβάνει πολλές λιχουδιές και είναι αρκετά βαρύ. Κρέμα γάλακτος, τηγανίτες, λουκάνικα και λαχανικά αποτελούν μια σχετικά «ελαφριά» εκδοχή του πολωνικού πρωινού. Για σας που πεινάτε εύκολα και πολύ, αυτό το πλούσιο πρωινό θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας γεμίσει σίγουρα με ενέργεια. Συνοδεύστε το με έναν φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ξεκινήστε όμορφα τη μέρα σας.

Το πληθωρικό αγγλικό πρωινό

Καταλαβαίνουμε ότι ο τίτλος δεν σας προδιαθέτει τόσο θετικά, μιας και οι Άγγλοι δε φημίζονται για την κουζίνα τους. Προσοχή όμως, γιατί στο πρωινό είναι «μάστορες». Το αγγλικό πρωινό είναι τόσο πλούσιο που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια οποιοδήποτε κυρίως γεύμα. Περιλαμβάνει αυγά τηγανητά, μπέικον, λουκάνικα, μανιτάρια ψητά, φρυγανισμένο ψωμί, φασόλια γιαχνί, πατάτες has brown (σαν πουρές πατάτας τηγανισμένος) συνδυασμένα με τσάι ή καφέ και χυμό πορτοκάλι. Αρκετά ενισχυμένο και πολύ δυναμωτικό, το αγγλικό πρωινό είναι ό,τι πρέπει για εσάς που γλεντήσατε για τα καλά το βράδυ της Παραμονής.

Το «γεμάτο» ιρανικό πρωινό

Μιας που πιάσαμε τα αυγά, θα πρέπει να σημειώσουμε την ιδιαίτερη προτίμηση που έχουν οι κάτοικοι του Ιράν σε αυτά, συνδυασμένα όμως, με μπόλικο κρεμμύδι και λεμόνι. Παντός τύπου ομελέτες θα συναντήσετε στα τραπέζια των οικογενειών κάθε πρωί. Είναι ένα από τα ιδανικότερα πρωινά που θα σας «ξυπνήσουν» και θα σας «κρατήσουν» για αρκετή ώρα μετά από ένα εξαντλητικό ξενύχτι.

Το πρωινό-«μπαλαντέρ»

Υπάρχει φυσικά και αυτού του είδους το πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει pancakes ή ακόμη και φρέσκο ψωμάκι, που μπορείτε να απολαύσετε όπως προτιμάτε. Είτε γλυκές είτε αλμυρές, οι κρέπες είναι πάντα νόστιμες και ιδιαίτερα αγαπητές στα παιδιά. Τα pancakes ταιριάζουν υπέροχα με φρούτα ή μερέντα καθώς και το ψωμάκι σας μπορείτε να το ψήσετε με τυρί στο φούρνο ή να το αλείψετε με βούτυρο και μαρμελάδα και να το απολαύσετε μετά από ένα βραστό αυγό. Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα πλούσιο ρόφημα ζεστής σοκολάτας και να εξασφαλίσετε ένα γλυκό, ζεστό, πρωτοχρονιάτικο πρωινό.

Το κοκτέιλ σαμπάνιας

Και για να συνεχίσετε σε εορταστικό κλίμα, το click@life σας προτείνει ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ για το πρωινό σας αργά… το βράδυ. Για το κοκτέιλ σαμπάνιας θα χρειαστείτε ένα τέταρτο παγωτό βανίλιας, 1 μπουκάλι σαμπάνιας και ένα λίτρο λεμονάδα. Σε ένα μπολ θα τοποθετήσετε το παγωτό και θα ρίξετε τη λεμονάδα και τη σαμπάνια. Θα τα ανακατέψετε ελαφρώς και θα τα σερβίρετε. Είναι ένα εξαιρετικό και αναζωογονητικό ποτό για όσους βρίσκονται ξύπνιοι μέχρι αργά… το πρωί.

Ιδέες για πρωινό έξω

Για όσους όμως, σκέφτονται « Πού να μαγειρεύω τώρα πρωί πρωί;» επιλέξαμε πέντε μέρη για να απολαύσετε το πρώτο πρωινό του νέου έτους.

Balux Café House Project

Αρκετά οικονομικό πρωινό θα βρείτε φυσικά και στα νότια προάστια στο Balux Café House Project από τις 4:30 μέχρι τις 9:00 το πρωί. Με μόλις 15 ευρώ θα μπορέσετε να απολαύσετε έναν πλούσιο μπουφέ και μια ποικιλία ροφημάτων με θέα τη θάλασσα.

Πληροφορίες: Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, 210 8941620.

Playhouse

Από τις 5 το πρωί, το γνωστό παιχνιδιάρικο στέκι στα Εξάρχεια θα περιμένει τους φίλους του για πλήρες πρωινό, καφέ με δωρεάν refill, πολλά παιχνίδια και δώρα για να ξεκινήσουμε όμορφα και δημιουργικά τη νέα μας χρονιά. Φρέσκα κρουασάν, μαρμελάδες, ψωμιά, φρούτα, αυγά και ομελέτες θα συνδυαστούν άψογα με επιτραπέζια παιχνίδια, για να πάτε για ύπνο… χορτάτοι (10 ευρώ).

Πληροφορίες: Βαλτετσίου 49, Εξάρχεια, 210 3821200.

New Taste

O νέος προορισμός στο κέντρο της πόλης που ακούει στο όνομα New Taste, θα έχει ετοιμάσει για το πρωτοχρονιάτικο πρωινό του που θα σερβίρεται σε buffet, βασιλόπιτα, παντός είδους ψωμιά, ποικιλία από μαρμελάδες, δημητριακά, γιαούρτια με διάφορες γεύσεις, ελληνική πίτα, αλλαντικά, καπνιστό σολομό, πληθώρα τυριών, φρουτοσαλάτα, αυγά, μπέικον, σπιτικά χοιρινά λουκάνικα, μανιτάρια και για τους λιχούδηδες, φασολάδα, κρεατόσουπα, σπετσοφάι και pancakes με σιρόπι σφένδαμου και κρέπες (45 ευρώ).

Πληροφορίες: Φιλελλήνων 16, Ξενοδοχείο New Hotel, Σύνταγμα, 210 3273170.

Margi

«Recovery breakfast» αποκαλεί το πρωτοχρονιάτικο πωινό που θα προσφέρει το ξενοδοχείο The Margi. Ξεκινήστε την πρώτη ημέρα του χρόνου, απολαμβάνοντας έναν πλούσιο buffet με muffins, ζεστά κρουασάν, ποικιλία καπνιστών ψαριών και αλλαντικών, μαζί με σαμπάνια, καφέ και ροφήματα, δίπλα στη θάλασσα (29 ευρώ).

Πληροφορίες: Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 9670924.

Semiramis

To Semiramis το βράδυ της Πρωτοχρονιάς (ή το πρωί της, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) θα έχει φουρνίσει και θα έχει έτοιμα σερβιρισμένα στο μπουφέ του muffins, κέικ, μπισκότα, pancakes, πορτοκαλόπιτα, βάφλες, μπουγάτσα, κις λορέν και τυρόπιτα, ενώ θα προσφέρει επίσης, ρυζόγαλο, δημητριακά, σολομό, αλλαντικά, τυριά, λουκάνικα, πατάτες βραστές, μακαρόνια με τυρί, αυγά, σούπα με μοσχάρι και λαχανικά, καφέ, χυμό, γιαούρτια και φρούτα (40 ευρώ).

Πληροφορίες: Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά, 210 6284400.

Σταματίνα Βράχα