Ο chef του Ριφιφί μαγειρεύει για το click@Life

o-chef-tou-rififi-mageireuei-gia-to-clicklife

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο chef του Ριφιφί Γιάννης Σακελάρης ετοίμασε και παρουσιάζει μόνο στους αναγνώστες του click@Life, μια κλασική αλλά πεντανόστιμη, πολίτικη συνταγή.

Κεμπάπ Αρνίσιο

Υλικά

500 γρ. αρνίσιος κιμάς (χεράκι ή μπούτι)

1/3 τριμμένο κρεμμύδι

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

Αλάτι και πιπέρι.

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Πάνω σε πάγκο πλάθουμε μικρά κεμπάπ σε μακρόστενο σχήμα και στη συνέχεια, τα ψήνουμε στη σχάρα.

Σερβίρουμε επάνω σε ψημένες πίτες κομμένες σε κομμάτια, χλιαρό γιαούρτι, ψητή τομάτα, κρεμμύδια και μαϊντανό.

Tip

Λίγο χλιαρό νερό βοηθά το μίγμα στο ζύμωμα και στην ομογενοποίηση του λίπους με το κρέας, με αποτέλεσμα να έχουμε πιo ζουμερό κεμπάπ στο ψήσιμο.

Σύντομο βιογραφικό του chef Γιάννη Σακελάρη

Ο chef Γιάννης Σακελάρης αποφοίτησε από τη σχολή Le Monde. Οι βασικές επιρροές και τάσεις του στη μαγειρική είναι να παντρεύει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα με την ανατολίτικη, γιατί του αρέσουν τα αρώματα...

Έχει εργαστεί στη Γερμανία σε ελληνικό και γερμανικό εστιατόριο, στο «Escargot» στη Γλυφάδα, στην Κρήτη στο Creta Marine Plaza Resort και από το 2011 μέχρι και σήμερα επιμελείται και εκτελεί το μενού στο εστιατόριο Ριφιφί στα Εξάρχεια.

Ριφιφί

Εμ. Μπενάκη 69 Α & Βαλτετσίου, Εξάρχεια, 210 3300237,www.rififi-restaurant.gr.

Chef Γιάννης Σακελάρης

Διαβάστε την παρουσίαση του Ριφιφί στο click@Life εδώ .