O chef του Avocado μαγειρεύει για το click@Life

o-chef-tou-avocado-mageireuei-gia-to-clicklife

ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο chef του vegetarian εστιατορίου Avocado, Timo Jimenez, ετοίμασε και παρουσιάζει αποκλειστικά στους αναγνώστες του click@Life, μια νόστιμη και ιδιαίτερα τονωτική συνταγή με noodles.

Avocado’s Seasonal Macrobiotic Noodle Dish

Υλικά για 1 μερίδα

1 μερίδα Soba Noodles με πιπερόριζα και γλυκοκολοκύθα (βιολογικά)

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

2 κουταλιές της σούπας πιπερόριζα ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας lemongrass ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας μανιτάρια shiitake

4 κομμάτια ψημένη κολοκύθα hokkaido

5 haricot beans ή λίγα χόρτα

4-5 μπαστουνάκια σκληρό τόφου

4 κουταλιές της σούπας Mirin (κρασί από ρύζι για μαγείρεμα)

2 κουταλιές της σούπας Tamari Σως βιολογική

½ κούπα ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Βράζουμε τα noodles και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς στο σησαμέλαιο την πιπερόριζα, το lemongrass, τα μανιτάρια, την κολοκύθα, το τόφου και τα φασόλια με τη σειρά που αναφέρθηκαν αναδεύοντας συνεχώς, αλλά με προσοχή.

Άποψη του εσωτερικού χώρου του Avocado

Ρίξτε το mirin και επιτρέψτε να πάρει φωτιά (φλαμπέ). Όταν εξατμιστεί όλο το αλκοόλ και σβήσει η φλόγα προσθέστε τον ζωμό και τα noodles. Αφήστε να έρθουν όλα τα υλικά σε βρασμό για 4 λεπτά και σερβίρετε σε βαθύ πιάτο όσο το φαγητό είναι ζεστό με αρκετά υγρά. Γαρνίρετε με ψημένους λευκούς και μαύρους κόκκους σουσάμι.

Tip: Είναι ένα εξαιρετικά εύκολο, ελαφρύ, γευστικό, gluten free και vegan πιάτο, σύμφωνα με τις επιταγές της μακροβιοτικής διατροφής, φτιαγμένο με εποχιακά υλικά.

Σύντομο βιογραφικό του chef Timo Jimenez

Ο Timo Jimenez είναι καθηγητής Yoga και μαγειρεύει σύμφωνα με την αγιουρβεδική και μακροβιοτική μαγειρική. Έζησε πολλά χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο, απασχολούμενος πάνω από 18 χρόνια, σε διαφορετικά είδη μαγειρικής. Σπούδασε στο The Culinary Institute of America στη Νέα Υόρκη και στο Cordon Bleu Chefs school κι έφερε στο Avocado παραπάνω από 35 χρόνια εμπειρίας σε κουζίνες του κόσμου.

Timo Jimenez

Η μαγειρική του βάση είναι η μεσογειακή κουζίνα, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Επίσης, εξειδικεύτηκε στη Μακροβιοτική μαγειρική και στην ωμοφαγία. Όλες αυτές τις επιρροές, παρουσιάζει στα πιάτα που ετοιμάζει στο Avocado, όπου απασχολείται ως Executive Chef.

Avocado

Νίκης 30, Σύνταγμα, Κέντρο, 210 3237878,www.avocadoathens.com

Executive Chef Timo Jimenez