Bierkeller: 51 είδη μπύρας σε ένα αυστριακό κελάρι

bierkeller-51-eidi-mpuras-se-ena-austriako-kelari

ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

To Bierkeller αποτελεί μια καλή πρόταση για όσους αγαπούν τη μπύρα και θέλουν να την απολαμβάνουν στην παγωμένη εκδοχή της μαζί με καλό φαγητό.

Αν και δίνει βάση στις μπύρες -διαθέτει 51 ετικέτες και 4 βαρέλια με lager, weiss και trappist- δεν θεωρείται κλασική μπυραρία, γιατί την απόλαυση της κατανάλωσης της αγαπημένη μπύρας, συμπληρώνει ένα προσεγμένο menu, το οποίο δεν συνοδεύει απλά το ποτό μας, αλλά μπορεί να αποτελέσει και τη βασική αφορμή για την ίδια μας την επίσκεψη.

Τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από την αυστριακή κουζίνα, με επιρροές από την Κεντρική Ευρώπη, που δύσκολα θα συναντούσε κανείς σε μία μπυραρία. Σπεσιαλιτέ του Bierkeller είναι οι κλασικές αυστριακές πατάτες που τηγανίζονται μαζί με καπνιστό speck και φρέσκο κρεμμυδάκι (4,90 ευρώ), το γνήσιο μοσχαρίσιο αυστριακό σνίτσελ (13,90 ευρώ) και η μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών αυστριακών λουκάνικων (wiener wurst, burenwurst, bernerwurst, kaesekreiner, currywurst και πολλά ακόμα, 26,60 ευρώ).

Μην παραλείψετε φυσικά να δοκιμάσετε το «Χοιρινό του Κελαριού» -ή για τους γνώστες «Frankische Schaufele»- το οποίο αργοψήνεται για τρεις τουλάχιστον ώρες στον φούρνο συντροφιά με μαύρη μπύρα κι ένα μίγμα καρυκευμάτων και μελιού και απαιτεί τουλάχιστον 2 καταναλωτές (29,70 ευρώ).

Με όλα αυτά, το Bierkeller γίνεται μια καλή επιλογή είτε για να απολαύσετε παγωμένη μπύρα με τη συνοδεία μιας ποικιλίας από λουκάνικα, είτε ακόμα και για να δοκιμάσετε ένα από τα αυθεντικά αυστριακά πιάτα του καταλόγου, συνοδεύοντάς το φυσικά και με μια από τις ετικέτες που αλλάζουν συστηματικά.

Ο χώρος του καταστήματος είναι ζεστός και οικείος, μοιάζει πολύ με παραδοσιακό παλιό κελάρι, στο οποίο ζυμώνεται και καταναλώνεται η αγαπημένη μας μπύρα. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στη κεντρική σάλα και τον εξώστη του Bierkeller για να καθίσετε τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι δύο όμορφες μουριές και πυκνή πρασιά δίνουν ένα πιο δροσερό τόνο.

Αν είστε τυχεροί θα συνοδεύσετε τη ζυθοποσία με new age κέλτικη μουσική ή πιο συχνά με rock και pop ακούσματα.

Πληροφορίες: Ιλισίων 26, Ν. Κηφισιά (πλατεία Νέας Κηφισιάς), 210 6251536, www.bierkeller.gr , 15-20 ευρώ.