Casa del Τoro: Στο «σπίτι του ταύρου» για αυθεντική κρεατοφαγία

casa-del-toro-sto-spiti-tou-taurou-gia-authentiki-kreatofagia

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Μετατρέποντας μια παλιά πετρόχτιστη μονοκατοικία, σε ένα εξαιρετικό steak house, ο Ταύρος βρήκε στέγη στο Χαλάνδρι κι εμείς το νέο μας στέκι για αυθεντική κρεατοφαγία…

Η απόλυτη γνώση του κρέατος είναι το βασικό του ατού. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό για να φτιάξεις ένα όμορφο εστιατόριο, ειδικά σήμερα, που ο επισκέπτης είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Το Casa del Toro σε αυτό το σημείο, κέρδισε το στοίχημά του και δημιούργησε έναν όμορφο και προσεγμένο -σε κάθε του λεπτομέρεια- χώρο, με μοντέρνα αισθητική, γήινα χρώματα κι εξαιρετικές γεύσεις.

Η σάλα του είναι ζεστή και μεγάλη, αξιοποιεί πλήρως όλους τους χώρους της, ενώ με τις μεγάλες τζαμαρίες δίνει «αέρα» στην αίθουσα. Το μεγάλο μοντέρνο σιντριβάνι στην είσοδο, αφήνει το νερό να τρέχει επάνω στο τζάμι και σε καλωσορίζει σε έναν όμορφο χώρο. Οι ντιζαϊνάτοι πολυέλαιοι, η εμφανής πέτρα στον τοίχο την οποία επεξεργάστηκαν με μαστοριά για να δέσει αρμονικά με τον χώρο, οι άνετες μπορντό καρέκλες και οι ροτόντες, αποπνέουν διακριτική πολυτέλεια, μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Ο κήπος στο πίσω μέρος είναι εντυπωσιακά μεγάλος κι αν και δεν είναι έτοιμος ακόμα, μέχρι το καλοκαίρι θα έχει σίγουρα αναδειχθεί σε ένα ακόμα μεγάλο ατού του μαγαζιού.

Ο σημαντικότερος άξονα στο Casa del Toro όμως, είναι το κρέας. Και η αλήθεια είναι ότι ιδιοκτήτης και chef γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά του. Το μενού του είναι –σε πείσμα των καιρών- πολύ πλούσιο και συνδυάζει γεύσεις από τη Μεσόγειο αλλά και τη Λατινική Αμερική.

Οι σαλάτες του, 10 στον αριθμό, μπλέκουν όμορφα φρούτα, λαχανικά, κρέας και θαλασσινά και φτιάχνουν υπέροχους συνδυασμούς. Δοκιμάσαμε την De La Cruz με ανάμεικτα λαχανικά, λίτσι, μάνγκο και ανανά, σερβιρισμένη επάνω σε τραγανά φύλλα won ton (11€) και ταξιδέψαμε από την Ασία, στην Αμερική με μια μικρή στάση στην Ευρώπη. Αξίζει επίσης, την προσοχή σας η Casa del Toro, με φέτες από προσούτο, σπανάκι, ρόκα, μανιτάρια, παρμεζάνα και sauce από ρόδι (11€).

Η λίστα με τα ορεκτικά είναι αρκετά μεγάλη, με πολυεθνικές επιρροές κι έτσι σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα ταιριάζει στα γούστα σας. Δοκιμάσαμε το Bello Greco, που όπως προδίδει και το όνομά του, είναι μανιτάρια Portobello γεμισμένα... αλά ελληνικά, με πιπεριές, ντομάτα, κάπαρη και ελιές (8€). Η πικάνια, το ιδιαίτερα αγαπημένο αυτό κομμάτι του κρέατος, σερβίρεται όπως ακριβώς στη Βραζιλία (13€), ενώ το λουκάνικο Caipira, σοταρισμένο με κρεμμύδια και σβησμένο με cashaca (7€) έχει επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον.

Και μπαίνοντας στο ψητό, αξίζει να αναφέρουμε ότι στη σελίδα των κρεάτων, που αποτελούν και τον βασικό κορμό του μενού, υπάρχει ξεχωριστή επεξήγηση για τον τρόπο ψησίματος (π.χ. rare, well done, medium κτλ.), αλλά και ειδικά εικονίδια δίπλα από το κάθε steak, στα οποία φαίνεται ευδιάκριτα από ποιο μέρος του ζώου προέρχεται το κάθε κομμάτι.

Στα steaks θα βρείτε από το κλασικό Rib Eye -το μάτι της σπαλομπριζόλας- (21€) και την κόντρα μπριζόλα Ν.Y. steak (21€), μέχρι το Ossobuko (κότσι από μοσχαράκι γάλακτος) που προτείνεται για 2-4 άτομα (35€) και το καμάρι του μαγαζιού, το Baby Beef, από τα μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος χωρίς κόκαλο, κομμένο με τον παραδοσιακό αργεντίνικο τρόπο, το οποίο προτείνεται για 2-3 άτομα (36€). To τελευταίο είναι ιδιαίτερα χορταστικό, ζουμερό και πολύ τρυφερό. Κόβεται επί τόπου και μπορεί να ψηθεί παραπάνω στο μαντέμι πάνω στο οποίο σερβίρεται. Προτιμήστε το medium για να κρατάει το ζουμί του και να απολαύσετε τη γεύση του στο 100%.

Στο κρέας υπάρχουν φυσικά και οικονομικότερες προτάσεις από τα steaks, όπως τα χοιρινά μπριζολάκια (18€/kg), αλλά και τα νόστιμα και χορταστικά burgers, με μπιφτέκι από πικάνια (9€).

Στον κατάλογο θα βρείτε επίσης, προτάσεις από θαλασσινά και ζυμαρικά/ριζότο, για τους φίλους που δεν αγαπούν το κρέας αλλά δεν θέλουν να χαλάσουν την έξοδο της παρέας… Ενδεικτικά αναφέρουμε τον φρέσκο σολομό Brazileiro, με σάλτσα από φρούτα του πάθους και ψητά λαχανικά (16€) και τα ζυμαρικά με φύκια, καραβίδες και γαρίδες (16€).

Ποικιλία θα βρείτε και σε επιδόρπια, που φτιάχνονται εξαιρετικά. Αν αγαπάτε το λεμόνι δοκιμάστε μια διαφορετική lemon pie που θυμίζει cheesecake και είναι πεντανόστιμη (4,5€) ή ένα φρέσκο Τιραμισού (6€).

P.S. Για την περίοδο της Σαρακοστής, το Casa del Toro έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό, πλούσιο και νόστιμο επιπλέον μενού με νηστίσιμες επιλογές…

Πληροφορίες: Casa del Toro, Λεωφόρος Πεντέλης 41, Χαλάνδρι, 210 6800972, 210 6800973, 20-35 ευρώ.

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]