6 μέρη για λιγουρευτά μαγειρευτά στην Αθήνα

mousakas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Σας λείπει η κουζίνα της μαμάς με τον λαδερό αρακά, τα φασολάκια, τα ρεβίθια και τα γεμιστά; Ακόμη κι αν η μαμά δεν βρίσκεται κοντά κι εσείς δεν φημίζεστε για τις μαγειρικές σας ικανότητες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές, τόσο για delivery ή takeaway, όσο και για dine-in στην Αθήνα.

Σπιτική κουζίνα
Αν και πρόκειται μόνο για takeaway, στη Σπιτική Κουζίνα σε υποκαταστήματα σε όλη την Αθήνα, θα βρείτε όλα τα κλασικά μαμαδίσια πιάτα, από αρακά και γεμιστά, μέχρι μουσακά και κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, για να τα πάρετε για το σπίτι ή το γραφείο και να θυμηθείτε, γευστικά, τις Κυριακές στο πατρικό. Το μενού του αλλάζει καθημερινά, για να μη βαριέστε, αλλά τα πιο δημοφιλή πιάτα θα τα βρίσκετε αρκετά συχνά. Info: spitikikouzina.gr

Βραστό, Χαλάνδρι
Με 53 χρόνια στα σπιτικά μαγειρευτά και κρεατικά σχάρας, το Βραστό δεν γίνεται να πέσει έξω στις γεύσεις που θυμίζουν, μαμά, γιαγιά και παράδοση. Αν επιθυμήσατε λίγες φακές με καρότο, γεμιστά ή πιο ιδιαίτερα πιάτα οικογενειακού τραπεζιού όπως συκωτάκια, κεφτεδάκια με σάλτσα ή γιουβέτσι, βάλτε μπρος για Πολύδροσο Χαλανδρίου. Info: Ρόδων 3, Πολύδροσο, Χαλάνδρι, 210 6813776.

Mam to Mam
Σε περίπτωση που βρεθείτε προς Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Γέρακα ή Βριλήσσια, το Mam to Mam είναι σίγουρα το πιο μαμαδίσιο ντελίβερι που μπορείτε να παραγγείλετε καθημερινά εκτός Κυριακής. Μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας comfort φαγητό από το μενού της εβδομάδας, ενώ από τα σπιτικά πιάτα ημέρας δεν λείπουν και οι πίτες. Info: http://mamtomam.gr/

Ροζαλία, Εξάρχεια
Η αγαπημένα ταβέρνα που μοσχοβολά κουζίνα μαμάς, η Ροζαλία έχει μια ιδιαιτερότητα: δεν θέλει πελάτες, θέλει ευχαριστημένους φίλους. Γι’ αυτό και φροντίζει να απολαύσετε το φαγητό σας  σαν στο σπίτι σας μέσα από ένα μενού που συνδυάζει την παράδοση, το μεράκι, αλλά και τις νέες αναζητήσεις στη γεύση. Ρεβίθια με γλυκά χόρτα, γίγαντες φούρνου, ψάρι ψητό στη σχάρα, μακαρόνια με κιμά, γιουβαρλάκια όλα είναι εκεί και σας περιμένουν, φρεσκομαγειρεμένα και μοσχομυριστά. Info: Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια, 210 380 2725.

Pharaoh, Εξάρχεια
Η νέα hot προσθήκη στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας, που αποτελεί talk of the town από την πρώτη ημέρα που άνοιξε, έχει μια ιδιαιτερότητα. Αν και έχει δημιουργήσει ένα πολύ cool και σύγχρονο περιβάλλον, με ψαγμένη μουσική δυνατά και αρκετά μακριά από τη μαμαδίσια παράδοση, το φαγητό που σερβίρει είναι ακριβώς αυτό: σπιτικό, ελληνικό, αγαπημένο, σαν να το έφτιαξε η μαμά. Μόνο που στην πραγματικότητα πίσω από αυτό βρίσκεται ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, ο οποίος δημιουργεί πιάτα όπως μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι, χοιρινό πρασοσέλινο, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, γιουβαρλάκια κι άλλα κυριακάτικα πιάτα, όλα στον ξυλόφουρνο, προσεγμένα και πεντανόστιμα. Info: Σολωμού 54, Εξάρχεια.

Κανέλλα, Γκάζι
Το εν λόγω οινομαγειρείο μετρά 18 χρόνια ζωής, έχοντας δώσει έμφαση στην ελληνική κουζίνα και τα μαγειρευτά φαγητά όλο αυτό το διάστημα. Κλασικές και αγαπημένες γεύσεις όπως μοσχαράκι κοκκινιστό, αρνάκι λεμονάτο, μακαρονάδα με κιμά κ.ο.κ. δεν λείπουν από το μενού του ενώ συνδυάζονται και με πιο ιδιαίτερες προτάσεις όπως κοτομπουκιές με ούζο και μαστίχα, πολίτικο σπανάκι κ.ά. Κι αν φάτε όλο σας το φαγητό –και τη… «δύναμή» σας, θα σας τρατάρουν κανελλάδα ή υποβρύχιο μαστίχα για να πάτε ακόμη πιο πίσω στον χρόνο. Info: Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι, 210 3476320.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]