Νέο μενού για το La Cigale με φρεσκάδα καλοκαιριού

la-cigale
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΜΑΙΟΥ 2023

Το γαλλικό wine-mezze bar του Παγκρατίου «φρέσκαρε» το μενού του με νέες προτάσεις από τη Γαλλική Ριβιέρα.

Το αγαπημένο wine bar με γαλλικό αέρα στον μικρό πεζόδρομο της Τιμοθέου στο Παγκράτι έκανε αίσθηση όταν πρωτοάνοιξε, με το συμπαθητικό του κελάρι στο υπόγειο με κρασιά από μικρούς παραγωγούς που είχαν να πουν μια ιστορία και με τα πιάτα Προβηγκίας από συνταγές των γιαγιάδων των δύο γάλλων ιδιοκτητών του, του Alexandre και του Grégory.

H έμπνευση αυτή στο νέο μενού παραμένει, αλλά προέρχεται από ένα συγκεκριμένο μέρος της Προβηγκίας, τη Γαλλική Ριβιέρα, με επιλογές που «παντρεύουν» τις γαλλικές συνταγές, με τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης, με την υπογραφή του νέου σεφ, Γιώργου Τζάλα.

Ανάμεσα στις νέες επιλογές, θα βρείτε σπιτικό ντιπ παντζαριού με καβουρντισμένα καρύδια και κάππαρη από την Άνδρο, σπιτικό χούμους με ζάταρ και ξύσμα λεμονιού, gnocchetti με κολοκυθάκια, ντοματίνια, σάλτσα βουτύρου με φασκόμηλο και πράσο, φρυγανισμένο ψωμί με σπιτικό ρατατούι Προβηγκίας και φύτρα σκόρδου, καπνιστή πανσέτα με φασόλια, ντοματίνια και σπιτικό αφρό καλαμποκιού, μαριναρισμένο ψάρι ημέρας με σπιτική σάλτσα πέστο ντομάτας και πολλά ακόμη. Οι λάτρεις της σαλάτας θα απολαύσουν rocket salad με εποχικά λαχανικά τουρσί, φρέσκα φρούτα, ανθότυρο, flakes αμυγδάλου και ντρέσινγκ από lime, πορτοκάλι και τζίντζερ, ενώ υπάρχει επιλογή και για πίτσα με καραμελωμένα κρεμμύδια, τριμμένη μοτσαρέλα, ντομάτα, σχοινόπρασο και σάλτσα εστραγκόν με κόκκινη πιπεριά. Και για επιδόρπιο, σας περιμένει σπιτική πανακότα ροδάκινο με κουλί από φράουλα και lime κάρδαμο, μαζί με flakes αμυγδάλου.

Κι αν εκτός από κρασί, θέλετε να δοκιμάσετε τα κοκτέιλ του, οι επιλογές σας είναι 5 και μοναδικές. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε το Le Monte Carlo, με METAXA 7 αστέρων, Cointreau, ζάχαρη και φρέσκο χυμό lime και το French Riviera με Vodka, Moscato d’Asti, φρέσκο χυμό lime, ζάχαρη και φρέσκια ρίγανη.  

Σημειώστε ότι πέραν του νέου μενού, το La Cigale συνεχίζει με τα private wine tasting sessions «Taste My Terroir» κάθε μήνα, αλλά και με τα pop up events όπου προσκαλεί οινοποιεία με σκοπό την προώθηση του ελληνικού terroir.

Info
La Cigale
Τιμόθεου 1, Παγκράτι
210 7512054