Το APLÓ φέρνει την κουζίνα της μαμάς στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

aplo
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Μπορεί μια κουζίνα τόσο αυθεντική και συναισθηματική, όσο η κουζίνα της μαμάς, να ταιριάξει σε island-chic σκηνικό; Το APLÓ θα μας δώσει την απάντηση.

Νέα γαστρονομική είσοδος ήρθε να «ταράξει» τα νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, αφού θέλει να μας συστήσει εκ νέου την κουζίνα των παιδικών μας χρόνων με μια πιο κοσμοπολίτικη διάθεση και σε σκηνικό τοποθετημένο πάνω στη χρυσή άμμο της Astir Beach. Το όνομα αυτού, APLÓ, το εγχείρημα όχι και τόσο απλό και σίγουρα μοναδικό.

Ο ταλαντούχος και καταξιωμένος Executive Chef Στράτος Καλαθάκης, λοιπόν, και η ομάδα του αναλαμβάνουν το «δύσκολο» έργο να δημιουργήσουν κάτι που πολλοί έχουν υποσχεθεί αλλά λίγοι έχουν κατορθώσει: μία κουζίνα τόσο αληθινή όσο εκείνη της μαμάς μας και συνάμα τόσο επίκαιρη όσο απαιτείται στο σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι. Μια κουζίνα όπου οι νοσταλγικές μνήμες των παιδικών μας χρόνων θα συναντηθούν με τα καλύτερα τοπικά υλικά από κάθε γωνιά της χώρας, ώστε να μεταμορφωθούν σε εμπνευσμένα πιάτα που θα μιλήσουν τόσο στον ουρανίσκο όσο και στην ψυχή μας.

Όλο αυτό συμβαίνει σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό, με το λευκό και τα επιλεγμένα φυσικά υλικά στο χρώμα της άμμου, του καλαμιού, της ψάθας και του ξύλου να κυριαρχούν. Ένα σκηνικό, που σε συνδυασμό με την κουζίνα και το μενού, επιβεβαιώνει ότι το «απλό» δεν σημαίνει «απλοϊκό», σημαίνει «αυθεντικό, αληθινό, τίμιο και ανεπιτήδευτο».

Τι θα δοκιμάσετε στο APLÓ
Καταρχάς, η μέρα στο APLÓ ξεκινά από νωρίς και τελειώνει αργά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε από νωρίς για καφέ και να καταλήξετε βράδυ για φαγητό και κοκτέιλ. Τόσο το lunch (13.00-18.30) όσο και το dinner menu (19.30-0.00) του APLÓ μοιράζονται την ίδια βασική αρχή: αληθινές γεύσεις για αληθινούς ανθρώπους. Η εμπειρία ξεκινά πάντα με το ζεστό ακόμη χειροποίητο ψωμί, όπως εκείνο που τρώγαμε παιδιά. Οι μεζέδες και οι σαλάτες μπαίνουν «στη μέση» και αποτελούν την καλύτερη εισαγωγή για τα ολόφρεσκα ωμά, τις εμπνευσμένες συνταγές με ζυμαρικά, αλλά και τα λαχταριστά κυρίως που βασίζονται στα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά της ελληνικής γης και θάλασσας. Έτσι, η Ψιλοκομμένη Μελιτζάνα στον Ξυλόφουρνο και η Φάβα Σαντορίνης με Παρθένο Κρητικό Ελαιόλαδο, τα Κεφτεδάκια της Μαμάς και οι Γαρίδες σε Φύλλο Κανταΐφι συναντούν τα πιο φρέσκα θαλασσινά Σε Στυλ Ceviche, αλλά και την Παραδοσιακή Αστακομακαρονάδα και το Φιλέτο Λαβράκι Φρικασέ με ελληνικά άγρια χόρτα και μυρωδικά, ενώ το Φιλέτο Black Angus με πουρέ αγκινάρας Τήνου και σάλτσα αστακού και μαυροδάφνης κοντράρεται ευθέως με τα Μπιφτέκια από Ελληνικό Βουβαλίσιο Κρέας με πατάτες Νάξου ή καπνιστό πουρέ καρότου με τραγανό απάκι. Φυσικά ιδιαίτερη θέση κατέχουν και στα δύο μενού οι vegan επιλογές, όπως τα Linguine Pomodoro με φρέσκα τοματάκια Σαντορίνης ή το Ριζότο άγριων μανιταριών με pecan nuts.

Και οι γλυκές προτάσεις, όμως, έχουν άκρως νοσταλγική διάθεση, όπως η εξαιρετική Σεράνο, μία από τις καλύτερες σε ολόκληρη την Αθήνα, ο παραδοσιακός Μπακλαβάς, το αυθεντικό Εκμέκ Κανταΐφι, αλλά και μία πλούσια ποικιλία σε παγωτά και sorbet με την υπογραφή της Kayak.

Στον κατάλογο θα βρείτε και μια πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και εμπνευσμένων cocktails, ενώ το πάντα πρόθυμο και πολύ έμπειρο προσωπικό του APLÓ βρίσκεται στη διάθεση σας για να σας βοηθήσει να κάνετε την πιο ταιριαστή επιλογή.

Και κάπως έτσι, το «απλό» παίρνει μια άλλη διάσταση στην τοποθεσία... Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Info
APLÓ Restaurant
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
210 8901571, [email protected]
Instagram: @aploastir
Facebook: APLOASTIRBEACH