Το Antigoni’s Deli Concept είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα στην καρδιά του Πυθαγορείου

antigonis-deli
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Το πιο τουριστικό μέρος της Σάμου υποδέχεται το προσεγμένο και «κονσεπτικό» κατάστημα ντελικατέσεν της κυρίας Αντιγόνης, της μητέρας του σεφ Λάμπρου Βακιάρου, με προϊόντα από τη Σάμο, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Η Σάμος φημίζεται για το κρασί της, το λάδι της, τη σούμα, το μέλι και έχει παράδοση στη γαστρονομία και τη φιλοξενία. Όλα αυτά είχε όνειρο ζωής να τα συγκεντρώσει και να τα συστήσει στον κόσμο χτίζοντας μια σχέση φιλοξενίας πάνω στις γεύσεις, μέσα από ένα μοναδικό experience deli shop, η μητέρα του νικητή του MasterChef 2017, Λάμπρου Βακιάρου. Ο ταλαντούχος σεφ, λοιπόν, βοήθησε τη μητέρα του Αντιγόνη να κάνει το όραμά της πραγματικότητα και το Antigoni’s Deli Concept μοσχοβολά πλέον γεύσεις και αρώματα από τη Σάμο, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, στην καρδιά του Πυθαγόρειου, του πιο τουριστικού μέρους της Σάμου, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο.

Το σίγουρο είναι πως αν βρεθείτε στη Σάμο και το Πυθαγόρειο, σίγουρα θα σας τραβήξει την προσοχή με την αισθητική του, που σημαίνει ότι το πρώτο βήμα για να μπείτε και το ανακαλύψετε θα γίνει εύκολα. Πρόκειται για έναν vintage-μοντέρνο χώρο με την φυσική πέτρα του κτιρίου να υπάρχει περιμετρικά του μαγαζιού τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, γωνιακό, σε ένα κτίριο που θυμίζει κελάρι γιατί είναι ελαφρώς υπόγειο και περνώντας απ’ έξω μπορείτε να δείτε όλο το βάθος του μαγαζιού.

Γεύσεις Σάμου κι όχι μόνο
Εκεί σας περιμένει ένας κόσμος φιλοξενίας και γεύσεων, με οικοδέσποινα την κυρία Αντιγόνη, η οποία θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, για την εμπειρία tasting που ακολουθεί, έχοντας στόχο την ανάδειξη της Σάμου και της (γευστικής) ομορφιάς της. Η γευστική δοκιμή παίζει σημαντικό ρόλο, που σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε μια πληθώρα από ελαιόλαδα, σαμιώτικου αλλά και παραγωγών από την Ελλάδα, μέλι Σάμου από διαφόρους παραγωγούς, ντόπια αλκοολούχα ποτά, χυμούς και διάφορα άλλα προϊόντα και να αποφασίσετε τι ταιριάζει περισσότερο στα «γούστα» σας πριν αγοράσετε. Γενικότερα, θα βρείτε πληθώρα σαμιώτικων αλλά και ιδιαίτερων “deli” ανά την Ελλάδα προϊόντων, ενώ ακόμα και οι ντόπιοι το επισκέπτονται για τα τοπικά, αλλά και τα πολύ ιδιαίτερα προϊόντα από διάφορα μέρη του κόσμου.

Στο κατάστημα υπάρχει και πάγκος με μια μεγάλη ποικιλία από τυριά και αλλαντικά, ελληνικά, ιταλικά κ.ά. που κόβονται εκείνη τη στιγμή, ενώ όλα τα προϊόντα έχουν περάσει πρώτα από τον γευστικό… έλεγχο του σεφ Λάμπρου Βακιάρου για να εξασφαλίσει την ποιότητά τους και να βεβαιώσει ότι το όνειρό της μητέρας του θα γίνει πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συνδυάστε κρασί με τυριά και αλλαντικά και απολαύστε επί τόπου
Από το Antigoni’s Deli Concept δεν θα μπορούσε να λείπει και η οινική εμπειρία, γι’ αυτό και υπάρχει μια πολύ καλά μελετημένη κάβα με κρασιά επί το πλείστον από ελληνικούς αμπελώνες, αλλά και λίγες διεθνείς ετικέτες, όλα επιλεγμένα για να τα απολαμβάνετε με κάποιο σνακ ή τυριά και αλλαντικά. Μετά τις 6 το απόγευμα, μάλιστα, που η θερμοκρασία εξωτερικά του μαγαζιού πέφτει, θα βρείτε και τραπεζάκια στο πλακόστρωτο για να απολαύσετε το κρασί σας με ποικιλία τυριών και αλλαντικών από τον πάγκο.

Το κόνσεπτ του μαγαζιού είναι semi self service, δηλαδή μπορείτε να επιλέξετε το κρασί μαζί με την ποικιλία τυριών και αλλαντικών, να πάρετε το κρασί σας με ποτήρια σε ένα custom made ξύλινο καλαθάκι και να καθίσετε έξω. Στη συνέχεια, μόλις ετοιμαστεί και η ποικιλία, έρχεται στο τραπέζι, πάντα με χαλαρή διάθεση, για να τα απολαύσετε όλα όπως πρέπει στο πλαίσιο των διακοπών σας.

Γιατί αν μη τι άλλο, οι διακοπές στη Σάμο και το Antigoni’s Deli Concept είναι σίγουρα πιο νόστιμες.

Info
Antigoni’s Deli Concept
Λυκούρκου Λογοθέτη & Μεταμορφώσεως 83103
Πυθαγόρειο Σάμος
+30 2273061122
[email protected]
Instagram 
Facebook
Tik Tok