3 προτάσεις για δροσερές μπίρες στα νότια

mpira-kalokairi
ΤΡΙΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Το καλοκαίρι (και ο Κλέων) τη θέλει την μπίρα του, αλλά θέλει και τη βόλτα του στα νότια προάστια, μακριά από το κέντρο και πιο κοντά στη θάλασσα. Τα συνδυάζουμε, λοιπόν, και τα δύο με μια… μπιρότσαρκα εκεί στον Νότο.

Nelly’s Gastrobar, Βούλα
Σε μια ήσυχη γειτονιά της Βούλας, το Nelly’s Gastropub έχει μια όμορφη αυλή περιτριγυρισμένη από πράσινο και γιασεμιά, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μπίρες και να τις ταιριάξετε με διάφορες λιχουδιές από τον κατάλογο. Αν θέλετε, μπορείτε να το επισκεφτείτε από το πρωί για ιρλανδικό πρωινό και brunch, μέχρι το βράδυ για φαγητό και μπίρα, με τα μπέργκερ να έχουν φανατικούς οπαδούς, αλλά και τις ποικιλίες κρεατικών και τις σαλάτες να ταιριάζουν σε παρεΐστικη κατάσταση. Κι όλα αυτά με κατά βάση 70s-80s ροκ επιλογές και φιλικό προσωπικό. Info: Πλαστήρα 3, Βούλα, 210 8994965.

Molly Malone’s, Γλυφάδα
Αν θέλετε να πιείτε την μπίρα σας με… ιστορία, το Molly Malone’s είναι η πρώτη αυθεντική ιρλανδική pub στην Αθήνα, που μετράει ήδη 20 χρόνια ζωής. Στα κεντρικά της Γλυφάδας, σας περιμένει με ποικιλία από μπίρες και πλούσιες επιλογές για φαγητό, για να κάνετε το κατάλληλο pairing. Από πλατό αλλαντικών και τυριών μέχρι rib eye μπριζόλα και από παραδοσιακή πίτα με μοσχάρι και Guinness μέχρι τη γιγαντιαία ποικιλία Molly’s με φτερούγες κοτόπουλο, χοιρινά παϊδάκια, λουκάνικο, ροδέλες κρεμμυδιού, spring rolls, στικ μοτσαρέλας, σίγουρα κάτι θα βρείτε να ταιριάξετε την ξανθιά ή την πικρή σας. Info: Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα, 210 8944247.

Bierhaus, Βάρκιζα
Όσοι έχετε σκοπό να φτάσετε ακόμη πιο μακριά, στη Βάρκιζα σας περιμένει το Birehaus με επίσης μεγάλη ιστορία, αφού τον Αύγουστο κλείνει τα 21 του χρόνια. Αυθεντική μπιραρία προσαρμοσμένη στο μεσογειακό τοπίο, κάτι που μεταφέρεται και στο μενού. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνοδέψετε το αγαπημένο σας είδος μπίρας από τον πλούσιο κατάλογό του, με γεύσεις όπως μπουρεκάκια μελιτζάνας, ψητά λαχανικά με χαλούμι, ζυμαρικά, αλλά και μύδια αχνιστά. Φυσικά δεν λείπουν τα μπέργκερ και τα λουκάνικα, ενώ οι επιλογές σας σε μπίρες θα καλύψουν κάθε γούστο σε βαρελίσιες, μαύρες, μοναστηριακές, weisse, αλλά και ελληνικές επιλογές. Info: Θάσου 16, Βάρκιζα, 210 8979098.