Τα Ζυθοποιεία της Ελλάδας μας ανοίγουν τις πόρτες τους

mpira-bareli
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Έπειτα από τις επιτυχημένες περασμένες πρωτοβουλίες της δράσης, τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» επιστρέφουν για ένα φθινόπωρο με πρωταγωνιστή την μπίρα.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών μοιράζεται μαζί μας την αγάπη για την μπίρα και ό,τι περιλαμβάνεται στην παραγωγή της και μας προσκαλεί στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» και φέτος, έπειτα τη μεγάλη επιτυχία της πρωτοβουλίας τις χρονιές 2018, 2019 και 2022.

Το Σάββατο 30/9 και την Κυριακή 1/10, λοιπόν, μικρά και μεγάλα ζυθοποιεία από όλη τη χώρα, που ανήκουν στην Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, σας δίνουν την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε, να γνωρίσετε τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να μάθετε για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη ζυθοποίηση, να συνομιλήσετε με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσετε διαφορετικά είδη μπύρας και να μάθετε ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τα ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ που συμμετέχουν στη δράση για φέτος είναι τα εξής:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • Ελιξη ΑΕ
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
  • Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
  • Siris Craft Brewery

Είδος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης στα ζυθοποιεία:
(κάθε ζυθοποιείο επιλέγει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει)

  • Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα
  • Παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας
  • Γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους
  • Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας. Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα!

Info
Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών