Η Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη της υψηλής γαστρονομίας

delta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Παρουσιάστηκε ο οδηγός Michelin για την Αθήνα σε μια μοναδική γαστρονομική εκδήλωση, που φιλοξένησε το πρωτοποριακό εστιατόριο DELTA στο ΚΠΙΣΝ.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχαν στον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού παρουσιάζοντας τον οδηγό Michelin για την Αθήνα σε μια μοναδική γαστρονομική εκδήλωση, που φιλοξένησε το πρωτοποριακό εστιατόριο DELTA στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και πλήθους επίσημων προσκεκλημένων.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού υπογραμμίζει την ανάγκη για προώθηση πολιτικών και επενδύσεων που προάγουν την βιωσιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και μία δίκαιη και συμπεριληπτική τουριστική ανάπτυξη».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος συντόνισε την πρωτοβουλία του διεθνή Οδηγού τα δυο τελευταία χρόνια, δήλωσε: «Χαίρομαι που η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού συμπίπτει φέτος με την επίσημη παρουσίαση του Οδηγού Michelin για την Αθήνα. Πρόκειται για μία εμβληματική συνεργασία του ΕΟΤ με τον πλέον αναγνωρίσιμο διεθνή Οδηγό γαστρονομίας, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγή ταχύτητας της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα.  Η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός, αποκτά ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό! Με αυτή την συνεργασία ισχυροποιείται η Ελλάδα καθώς η χώρα μας διαθέτει τις προϋποθέσεις για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Είμαι πολύ υπερήφανος που κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τον Ιούλιο του 2021.

Το menu του event περιλάμβανε περαστά πιάτα με τη φιλοσοφία του Delta Restaurant, με οστρακοειδή, ελληνικά εδέσματα και ταιριαστά welcome drinks με επαναχρησιμοποιούμενες Α’ ύλες από την παραγωγή του μενού, με την υπογραφή των καταξιωμένων chef’s Γιώργου Παπαζαχαρία & Θάνου Φέσκου και της ομάδας του Line Athens Bar.