Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά: Πλησιάζει η γιορτή του ερυθρού οίνου

kokkino-krasi
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Για μια ακόμη χρονιά, στον Πύργο Πετρέτζα στα Σπάτα τα ποτήρια θα… κοκκινήσουν και τα ερυθρά θα στρέψουν όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Λάτρεις του κόκκινου απανταχού, σε λίγες ημέρες είναι η δική σας προσωπική γιορτή, αφού τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» (ΜΚΚ) πρόκειται να κατακλύσουν τον Πύργο Πετρέτζα στα Σπάτα. Συγκεκριμένα, στις 18/11 από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, κορυφαία ερυθρά ελληνικά και ξένα κρασιά, αλλά και σπάνιες και πανάκριβες ετικέτες από την ελίτ του οινικού στερεώματος θα σας περιμένουν να τις γνωρίσετε, σε μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής οίνων κορυφαίας ποιότητας που διοργανώνεται από το 2014 από την εταιρεία Vinetum, που μεταξύ άλλων οργανώνει την έκθεση Οινόραμα.

Πάνω από 100 κορυφαία ελληνικά κρασιά, πολλά παλαιωμένα, από πάνω από 30 οινοποιεία και δεκάδες ξένες ετικέτες, ανάμεσά τους θρυλικές, σπάνιες έως ανεκτίμητες θα είναι εκεί, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσετε και τη γιορτή του Beaujoles Nouveau, αφού η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μόλις δύο ημέρες μετά το επίσημο λανσάρισμά του. Σε συνεργασία, μάλιστα, με τον Πύργο Πετρέζα, το εστιατόριο της έκθεσης θα μεταμορφωθεί σε γαλλικό μπιστρό “Le Petit Bistrot de Petreza” με πολλές σπεσιαλιτέ γαλλικής έμπνευσης, όπου θα πρωτοστατεί το Beaujoles Nouveau από την εξαιρετικής ποιότητας εσοδεία του 2023.

Να σημειώσουμε ότι η είσοδος είναι 50 ευρώ, που περιλαμβάνει 10 κουπόνια των 3 ευρώ έκαστο, για δοκιμές κρασιών. Η δοκιμή κάθε 50ml ξένων και κάποιων σπάνιων ελληνικών κρασιών απαιτεί κουπόνια, ενώ το 30% δοκιμάζεται ελεύθερα.

Info
Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά
Πύργος Πετρέζα
Αγίου Χριστοφόρου, Σπάτα
στις 18/11 11.00-20.00