Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου ολοκληρώνεται για φέτος στη Βυτίνα

peloponnese-food-stories
ΤΡΙΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τη φετινή χρονιά, η πλατεία της Βυτίνας θα μεταμορφωθεί σε μια ανοιχτή γαστρονομική σκηνή στο πλαίσιο των Peloponnese Food Stories.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην προσπάθειά της να μας συστήσει τα μυστικά της πελοποννησιακής ελληνικής γης και των ανθρώπων της, όπως διαμορφώνονται στο πέρασμα των αιώνων έως σήμερα, δημιούργησε το γαστρονομικό φεστιβάλ Peloponnese Food Stories το 2022, πραγματοποιώντας διάφορες pop-up δράσεις σε πόλεις και χωριά, σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, σε τοποθεσίες φυσικού κάλλους και άγνωστα σημεία ενδιαφέροντος από άκρη σε άκρη της πελοποννησιακής γης, σε μια αυθεντική εμπειρία γεύσης και πολιτισμού.

Το concept είναι σε κάθε συνάντηση να ξεδιπλώνεται μια δομημένη διαδρομή-αφήγηση σε επιλεγμένα σημεία της γύρω περιοχής για μία ολόκληρη ημέρα και νύχτα, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών αγροτοδιατροφικών συνεταιρισμών και γαστρονομικών γιορτών, αλλά και παραγωγοί των φημισμένων ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων της εκάστοτε περιοχής. Φυσικά, όλα καταλήγουν σε ένα πλούσιο υπαίθριο συμπόσιο με την αίσθηση αυθεντικού κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού, σε κάποια μαγευτική απομακρυσμένη αγροικία.

Η επιτυχία των Peloponnese Food Stories οδήγησε και στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, το οποίο ολοκληρώνεται για το 2023 στις 10 Δεκεμβρίου. Τελευταία στάση, η Βυτίνα, όπου στις 12 το μεσημέρι, οι διοργανωτές θα μεταμορφώσουν την πλατεία της σε μια ανοιχτή γαστρονομική σκηνή.

Τοπικά, εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την Αρκαδία, live μαγειρέματα και συνταγές από αναγνωρισμένους chefs, μυστικά μαγειρικής από τις γυναίκες Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, εργαστήρια μαγειρικής για τους μικρούς επισκέπτες και φυσικά ζωντανή μουσική, θα συνθέσουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής στην Βυτίνα, σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να ξεδιπλώσει τον ποικιλόμορφο, γευστικό πλούτο και τα προϊόντα της περιοχής στο ευρύ κοινό.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου. Μέχρι τώρα, το φεστιβάλ έχει περάσει από Αρεόπολη Λακωνίας, Κορώνη Μεσσηνίας, Παράλιο Άστρος Αρκαδίας, Τολό Αργολίδας, Τρίκαλα Κορινθίας, Κρανίδι Αργολίδας, Λεωνίδιο Λακωνίας, Άνω πόλη Κυπαρισσίας, Μεσσηνία.  

Δείτε εδώ το σχετικό video.

Info
Peloponnese Food Stories
πλατεία Βυτίνας
10/12 στις 12 μ.μ.