Αφρός και Νέκταρ: Ραντεβού στο Ωδείο Αθηνών για αφρώδες και γλυκό κρασί

sampania-afrodes-krasi
ΤΡΙΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Η εκδήλωση που τιμά αποκλειστικά τους αφρώδεις και γλυκούς οίνους μετρά αντίστροφα.

Προδόρπια και επιδόρπια κρασιά, ελληνικά και ξένα, φυσαλίδες και γλυκύτητα, όλα αυτά μαζί μας περιμένουν στην καθιερωμένη εκδήλωση «Αφρός και Νέκταρ» που για 3η χρονιά φέτος μας καλεί σε ένα ιδιαίτερο ραντεβού.

Στις 10 Δεκεμβρίου, 12:00-20:00, στην ολοκαίνουργια και υψηλής μινιμαλιστικής αισθητικής αίθουσα «Φουαγιέ Τεχνών» του Ωδείου Αθηνών, η «Αφρός και Νέκταρ» θα μας συστήσει πλήθος από τις δύο κατηγορίες αυτές κρασιών, που ταιριάζουν στις γιορτές που πλησιάζουν.

 Ανάμεσα στους αφρώδεις οίνους ξεχωριστό ρόλο είχε και διατηρεί η σαμπάνια, ο γαλλικός αφρώδης οίνος αποκλειστικά από την περιοχή της Καμπανίας (Champagne), που παραμένει η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα των οινικών φυσαλίδων. Δεν μπορεί, ωστόσο, να μην σημειωθεί πως οι ελληνικοί αφρώδεις οίνοι συνεχίζουν εδώ και χρόνια να βρίσκονται σε άνθιση. Όσον αφορά τα γλυκά κρασιά, όπου η Ελλάδα παίζει σε παγκόσμια κλάση, αυτά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της κατηγορίας «επιδόρπιοι οίνοι», αλλά σε αυτήν εντάσσονται και τα ενισχυμένα κρασιά, τα οποία δεν είναι απαραιτήτως γλυκά.

Εκτός από τα κρασιά Ελλήνων οινοπαραγωγών και εισαγωγέων οίνων στην Ελλάδα, η «Αφρός και Νέκταρ» φέτος φιλοξενεί σε ειδικό σταντ τα ελληνικά γλυκά κρασιά που βραβεύτηκαν πρόσφατα στο διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles.  Ταυτόχρονα, στην αίθουσα παράλληλων εκδηλώσεων θα παρουσιάζονται ξένοι, αφρώδεις και γλυκείς οίνοι, που διακρίθηκαν προσφάτως στον ίδιο διαγωνισμό, που είναι ένας από τους κορυφαίους και μεγαλύτερους του κόσμου. Τον εν λόγω διαγωνισμό αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η εταιρεία Vinetum, διοργανώτρια της εκδήλωσης.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός να δοκιμαστούν σαμπάνιες και άλλοι αφρώδεις οίνοι, καθώς και επιδόρπια κρασιά (γλυκά και ενισχυμένα) λίγο πριν τις γιορτές, ώστε να επιλεγούν ετικέτες που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκειά των Χριστουγέννων και αφετέρου να μυηθεί το οινόφιλο κοινό στην κατανάλωση αφρωδών και επιδόρπιων οίνων όλο το χρόνο, χωρίς ή με φαγητό, πριν ή και μετά από αυτό.

Info
Αφρός και Νέκταρ
αίθουσα «Φουαγιέ Τεχνών» του Ωδείου Αθηνών
Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19
στις 10/12 12.00-20.00