Το Cova Astir Marina ήρθε κι έφερε αέρα Μιλάνου στα νότια

cova-astir-marina
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης, με θέα θάλασσα και μιλανέζικο αέρα, το Cova Astir Marina κάνει μια δική του ξεχωριστή πρόταση στα νότια της πόλης για καφέ, φαγητό και γλυκό, που μοσχοβολά άνοιξη.

Στο Μιλάνο έχει ήδη ιστορία που μετρά… 2 αιώνες ζωής από το 1817, αποτελώντας ένα από τα παλιότερα ζαχαροπλαστεία της πόλης, κοσμοπολίτικο και «στέκι» της αφρόκρεμας της κοινωνίας, με πολυτελές εσωτερικό και κομψούς χώρους για πρωινό, απεριτίφ, γεύμα και γλυκό, με το παραδοσιακό του Panettone να το κάνει ακόμη πιο ξακουστό.

Στην Αθήνα, πάλι, μετρά κάτι παραπάνω από μόλις 2 μήνες ζωής, αφού άνοιξε στις 8 Δεκεμβρίου και στο πλαίσιο της διεθνούς επέκτασης του brand, με καταστήματα σε Χονγκ Κονγκ Σανγκάη, Μόντε Κάρλο, Παρίσι, Κουβέιτ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και δεκάδες ακόμη, έφτασε και στα ελληνικά εδάφη για να μας συστήσει την dolce vita από τη δική του οπτική.

Σε μια υπέροχη τοποθεσία στα νότια της Αθήνας, στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης, σαν ένα μπαλκόνι πάνω στη θάλασσα, η pasticceria Cova Astir Marina μας υποδέχεται σε μια εποχή που μέχρι στιγμής δείχνει να του πηγαίνει ιδανικά, αφού δίνει την ευκαιρία να απολαύσει κανείς την άνοιξη με θέα θάλασσα τόσο στον εξωτερικό χώρο του, όσο και στον πολυτελή εσωτερικό, με τις μεγάλες τζαμαρίες να μην «κόβουν» τίποτα από τον γαλάζιο ορίζοντα της Βουλιαγμένης.

Από το πρωί, λοιπόν, για πρωινό και brunch με μυρωδάτο καφέ, στο Cova θα βρείτε αχνιστό, σπιτικό ψωμί και τα brunch-basics όπως κρουασάν με ζαμπόν και τυρί, pancakes, tramezzini με σολομό, ντομάτα, σαλάτα, μαγιονέζα, φρυγανισμένο ψωμί με σολομό, μαρούλι, τηγανητές πατάτες, club sandwich και φυσικά πιάτα με αυγά ποσέ και ομελέτα, για την απαραίτητη πρωτεΐνη.

Η ημέρα συνεχίζεται με μεσημεριανό, το οποίο και απολαύσαμε πρόσφατα, με μια αίσθηση πρόωρου καλοκαιριού, με τη μαρίνα στον ορίζοντα. Από τις προτάσεις του σεφ, το λαβράκι καρπάτσιο με ντρέσινγκ calamansi (φιλιππινέζικο μοσχολέμονο), piment d’espelette (γαλλικό τσίλι) και παπαρουνόσπορο είναι η ιδανική αρχή για το γεύμα, ενώ δροσερή και απολαυστική είναι και η Panzanella, ιταλική σαλάτα με ντομαντίνια, μοτσαρέλα, ελιές, κάππαρη και χαρουπένια παξιμάδια, με θαλασσινή χροιά από τις γαρίδες Κοιλάδας, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι που πλησιάζει. Οι λάτρεις του ριζότο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Risotto alla Milanese, μετρημένο και μίνιμαλ όπως πρέπει, αλλά γεμάτο νοστιμιά, με πρωταγωνιστή το σαφράν. Η comfort επιλογή των βιολογικών ριγκατόνι με ραγού δεν θα μπορούσε να λείπει για όσους αγαπούν τα κλασικά «μακαρόνια με κιμά» και θέλουν να τα απολαμβάνουν σε διαφορετικές εκτελέσεις, προτού έρθει η… vera μοσχαρίσια Cotoletta Milanese, τραγανή και νόστιμη, με σαλάτα και ντοματίνια. Στο μενού θα βρείτε φυσικά και άλλες επιλογές, από την κλασική καρμπονάρα μέχρι cheeseburger με τσένταρ, μπέικον, ντομάτα, μαρούλι και πατάτες τηγανητές, αλλά και ταλιάτα Black Angus με πράσινη σαλάτα και παρμεζάνα. Κι αν επισκεφτείτε το Cova για δείπνο, θα κάνετε τις επιλογές σας από το αντίστοιχο μενού (υπολογίστε περίπου από 60 ευρώ το άτομο χωρίς κρασί, με γλυκό), με τις προτάσεις του σεφ να περιλαμβάνουν εκτός από τα ριγκατόνι ραγού, την cotoletta και την ταλιάτα και άλλες επιλογές, όπως paccheri pesto με burrata, φιλέτο σφυρίδας με σάλτσα σαμπάνιας, μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με Barolo κρέμα πατάτας και baby καρότα και πολλά ακόμη.

Μεγάλο κεφάλαιο στο Cova είναι φυσικά τα γλυκά, pasticceria γαρ, εκ των οποίων δοκιμάσαμε ένα πολύ αφράτο και αρωματικό τιραμισού, όπως και το πιο άγλυκο Coppa Cova με κρέμα πατισερί, άγρια μούρα, σαντιγί και φιστίκια Αιγίνης. Τώρα που ανοίγει και ο καιρός, λίγο gelato βανίλια με καφέ και σαντιγί, αλλά και τα σορμπέ, σίγουρα θα ανέβουν στις προτιμήσεις. Μπαίνοντας, σας περιμένουν όλα στην πιο γλυκιά βιτρίνα της πόλης.

Εναλλακτικά, οι πιο ρομαντικοί πάρτε τον Covaccino σας με αμερικάνικο καφέ, ζεστή σοκολάτα, σαντιγί και φιστίκια Αιγίνης ή διαλέξτε από τη λίστα των κοκτέιλ και aperitivi, με αλκοόλ ή χωρίς (από 12 ευρώ οι επιλογές χωρίς αλκοόλ και από 22 ευρώ οι επιλογές με αλκοόλ), καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε εξοχική αύρα, στα 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Θα’ ναι σίγουρα σαν να μπαίνει η άνοιξη.

Info
Cova Astir Marina
Απόλλωνος 77, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης 16671
21 4444 8250 
IG: @covaastirmarina | FB: @cova.astir

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]