Το Havana Club Especial ήρθε στην Ελλάδα

havana-club-especial
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Το premium χρυσό ρούμι είναι η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Pernod Ricard Hellas.

Το Havana Club Especial, το #1 ρούμι στην Κούβα, ήρθε στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας το premium portfolio της Pernod Ricard Hellas και εκπροσωπώντας τη μεγάλη κληρονομιά και παράδοση του αγαπημένου Havana Club.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, αυτό το premium ρούμι είναι ξεχωριστό: ένα εξαιρετικό, διπλά παλαιωμένο ρούμι, που ενώνει δυο μοναδικούς κόσμους: εκείνον του λευκού ρουμιού με την απαλή του γεύση και τον κόσμο του σκούρου, με έντονες νότες καραμέλας και γλυκών μπαχαρικών. Το Havana Club Especial, χαρακτηρίζεται από το λείο και «στρογγυλεμένο» γευστικό προφίλ του. Είναι απόλυτα ισορροπημένο και συνδυάζει την ελαφρότητα της γεύσης, που συνήθως βρίσκουμε στα λευκά ρούμια, με τη φρουτώδη πολυπλοκότητα των πιο παλαιωμένων τύπων. Την ελαφριά γλυκύτητα και τις χαρακτηριστικές του νότες βανίλιας από τη διαδικασία ωρίμανσης συμπληρώνουν οι νότες κανέλας, καπνού, ξύσμα πορτοκαλιού και ξηρής βελανιδιάς.

Για τους λάτρεις του Cuba Libre, το Havana Club Especial είναι το ιδανικό συστατικό για τo αγαπημένο δροσιστικό cocktail, καθώς η αρωματική πολυπλοκότητά του αναδεικνύει την αγαπημένη γεύση του Cuba Libre.

Σχετικά με την Pernod Ricard Hellas

Η Pernod Ricard αποτελεί την Νο.2 εταιρία στον κόσμο στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών με πωλήσεις ύψους 10.701 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2022 (οργανική αύξηση +17%). Ιδρύθηκε το 1975 από τη συγχώνευση των Pernod και Ricard και ο Όμιλος παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, βασισμένη τόσο στην οργανική ανάπτυξη όσο και στις εξαγορές: Seagram (2001), Allied Domecq (2005) και Vin&Sprit (2008). Η Pernod Ricard, στην οποία ανήκουν 16 από τα 100 κορυφαία εμπορικά σήματα αλκοολούχων ποτών, κατέχει ένα από τα πιο διάσημα και ολοκληρωμένα χαρτοφυλάκια στον κλάδο. Τα εμπορικά σήματα του ομίλου διανέμονται σε περισσότερες από 160 αγορές και από το δικό του δυναμικό πωλήσεων σε 73 αγορές.

Η Pernod Ricard Hellas, μέλος του Ομίλου Pernod Ricard, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990 συμπληρώνοντας 34 συναπτά έτη ανάπτυξης και προσφοράς στην ελληνική οικονομία και προσφέροντας απασχόληση σε 107 εργαζόμενους. Η επιτυχία της βασίζεται στη διατήρηση και την συνεχή ενίσχυση του δυνατού δεσμού της με την ελληνική αγορά και τη σταθερή δέσμευσή της τόσο στους ανθρώπους της όσο και το καταναλωτικό κοινό. Σήμερα, η Pernod Ricard Hellas διαθέτει πλούσιο portfolio κορυφαίων μαρκών παγκοσμίως, όπως το Chivas Regal Scotch Whisky, την Absolut Vodka, το Jameson Irish Whiskey, τo Havana Club Cuban Rum, το Beefeater London Dry Gin, την Olmeca Tequila, καθώς και τις ultra-premium μάρκες Perrier-Jouёt Belle Epoque, Absolut Elyx, The Glenlivet Malt Whisky, Royal Salute και Martell Cognac. Ιδιαίτερα σημαντική για την Pernod Ricard Hellas είναι η θέση των αμιγώς ελληνικών προϊόντων που παράγει στη μονάδα παραγωγή της Μυτιλήνης: το Ούζο ΜΙΝΙ, τα λικέρ Eoliki και τα UP ελληνικών λικέρ Roots. H Pernod Ricard Hellas σταθερά υποστηρίζει το ελληνικό επιχειρείν και την ελληνική κοινωνία, μέσω διάφορων πρωτοβουλιών όπως η περιβαλλοντική πρωτοβουλία My Beach, Our Planet, αλλά και ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.