Γνωρίστε τον μεγάλο νικητή του O/Purist Quest - Cocktail Competition 2024 και το κοκτέιλ που κέρδισε τις εντυπώσεις

opurist
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Στον μεγάλο τελικό του O/Purist Quest - Cocktail Competition 2024 μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Γερασιμάτος και το Greek & Tonic του.

Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε το O/Purist Quest: Give Classics a spin, Shake up Tradition, ο διαγωνισμός cocktail που διοργάνωσε το O/Purist το πρώτο Τσίπουρο φτιαγμένο για το μπαρ. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το O/Purist προσκάλεσε τους καλύτερους bartenders να δημιουργήσουν μοναδικές συνταγές cocktails στις οποίες θα αναδεικνύεται ο βοτανικός χαρακτήρας ενός ή παραπάνω εκ των 14 φρούτων και μπαχαρικών που εμπεριέχονται στη συνταγή του O/Purist.

Ο συναρπαστικός τελικός διεξήχθη στο κέντρο της Αθήνας, στο ιδιαίτερο bar «το Λοκάλι», τη Δευτέρα 15 Απριλίου, όπου οι 10 finalists είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε απαιτητικές προκλήσεις που σκοπό είχαν να αναδείξουν και συνάμα να δοκιμάσουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την δημιουργικότητά τους στην κορυφαία κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους: Μάρφη Μπαλή (Συνδημιουργός του O/Purist & συνιδιοκτήτρια του bar Upupa Epops), Δημήτρης Κιάκος (Συνδημιουργός του O/Purist και συνιδιοκτήτης του bar το Λοκάλι και το μόνο μέλος, μη Ευρωπαίος του Gin Guilt ) Γιάννης Πετρής (Συνδημιουργός του O/Purist και ιδιοκτήτης του Tiki Bar Athens ) και η Ντένη Καλλιβωκά (Δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο Food & Drink, συν-εκδότρια του DIFFORDS GUIDE GREECE). Στο mystery challenge συμπληρώσε τη κριτική επιτροπή ο Θοδωρής Πύριλλος (Συν δημιουργός του O/Purist, bar instructor στο FogCutters)

Οι 10 φιναλίστ: Μαρία Νίσσαν, Νικόλας Σωτηρόπουλος, Αλεξάντερ Γεωργοτάς, Χριστόφορος Γερασιμάτος,Σωτήρης Πιέρρος,Μιχάλης Ζουμπουλάκης, Βασίλειος Φωτιάδης, Στυλιανός Βλάχος, Ευάγγελος Τσομπάνης, Φωτεινή Ραμνιώτη διεκδίκησαν επάξια τη νίκη φτιάχνοντας εντυπωσιακά cocktails με O/purist.  

Μετά την πρώτη φάση του διαγωνισμού όπου οι φιναλίστ παρουσίασαν τις συνταγές τους, ακολούθησε ένα απαιτητικό mystery challenge όπου σε περιορισμένο χρόνο οι 3 διαγωνιζόμενοι με την υψηλότερη βαθμολογία κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα cocktail menu με 2 ποτά (ένα longdrink και ένα cocktail) για bar της Σαντορίνης όπου το κάθε ποτό θα απευθύνονταν σε ελληνικό και τουριστικό κοινό αντίστοιχα αποκλειστικά με υλικά που τους παρείχε το O/Purist σε ένα ξεχωριστό market table. 

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Γερασιμάτος με το cocktail “Greek & Tonic”.

«Το concept πίσω από το cocktail μου είναι να ακολουθήσω τις αρχές που πρεσβεύει το O/Purist, δηλαδή ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω ένα cocktail με σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα όπως ακριβώς κάνει και το O/purist κατά την αποστακτική του διαδικασία. Η έμπνευση μου προέρχεται από το iconic classic cocktail The Gin & Tonic όπου το δικό μου το έχω ονομάσει The Greek & Tonic. Αυτό που ξεχωρίζω στο O/Purist είναι τα φίνα αρώματα και η υπέροχη παλέτα που έχει. Απλά τέλειο! Το O/Purist Quest ήταν ένας πολύ απαιτητικός διαγωνισμός όπου στην πρώτη φάση παρουσίασα το ποτό (Greek & Tonic) που με οδήγησε στο δημιουργικό mystery challenge που μου έδωσε τον τίτλο του νικητή. Ο διαγωνισμός cocktail του O/Purist – O/Purist Quest: Give Classics a spin – shake up tradition  2024 έφτασε στο τέλος του δίνοντας μου μια τρομερή εμπειρία ζωής – αλλά το O/Purist Quest δεν θα τελειώσει ποτέ γιατί το Τσίπουρο έχει άπειρες δυνατότητες στο χώρο του bar» δήλωσε ο μεγάλος νικητής, Χριστόφορος Γερασιμάτος.

Τα υλικά του cocktail Greek & Tonic

  • 50ml O/Purist,
  • 100ml Onion & Botanical Tonic
  • Γαρνιτούρα: Πράσινη ελιά με αμύγδαλο.

Ο μεγάλος νικητής θα ταξιδέψει στο Bar Convent του Βερολίνου από τις 14 έως τις  16 Oκτωβρίου 2024 όπου θα έχει την ευκαιρία να δικτυωθεί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας βιομηχανίας.