Ασκέρι: ρακο-ποσία με... νοστιμιά

askeri-askeri
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το συνοικιακό ρακομελάδικο-ρακάδικο της Αγίας Παρασκευής, κοντά στην πάνω πλατεία, μετρά 2 χρόνια και κάτι νεανικής ρακο-ποσίας με συνοδεία νόστιμων μεζέδων. Κι εμείς γλείφουμε τα δάχτυλά μας…

Ασκέρι σύμφωνα με το λεξικό μας αλλά και με τον κατάλογο του μαγαζιού, σημαίνει το τμήμα του στρατού, πλήθος-όχλος ή μεταφορικά «οικογένεια». Όπως και αν θέλετε να κατανοήσετε εσείς την επωνυμία του, σημασία έχει να γευθείτε τους θαυμάσιους μεζέδες του.

Ξεκινήστε με μια κρητική ρακή ή νόστιμο ρακόμελο με δυνατό άρωμα κανέλας και γαρίφαλου και έναν «μεζέ». Τα υπόλοιπα αφήστε τα επάνω τους. Διευκρινίστε μόνο γευστικές ιδιαιτερότητες που πιθανώς να έχετε και μείνετε ήσυχοι…

Ο «μεζές» (3€) είναι «κρυφός» και κάθε φορά που θα παραγγέλνετε ακόμα έναν, θα έρχεται ένας διαφορετικός από τον προηγούμενο. Εδώ θα δοκιμάσετε τα καλύτερα ρεβίθια με χοιρινό σε μικρό γαστράκι, νόστιμο σπετζοφάι που λιώνει, συκώτι περασμένο στο τηγάνι με βότανα  και μια καταπληκτική ροζέ μακαρονοσαλάτα με «βίδες», καρύδι, ξινόμηλο και παντζάρι.

Διαλέξτε το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι στο πλάι για να είστε άνετοι και να έχετε άπλετο χώρο για να απλώσετε τα πιατάκια και ταξιδέψτε με Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου και Νίκο Ξυλούρη.

Συγγνώμη Ασκέρι που τα μαρτύρησα όλα…

Πληροφορίες: Αγίου Ιωάννου 63 & Ελευθερίας, Αγία Παρασκευή, 21 0608 5855, http://www.facebook.com/askeri.agia?fref=ts .

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]