Οι 8 πιο νόστιμοι συνδυασμοί γεύσεων

eggs-bacon-avga
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Αν νομίζετε ότι ο καλύτερος συνδυασμός γεύσεων είναι αυτός του ψωμιού με το βούτυρο και τη μαρμελάδα, τότε σας παρουσιάζουμε άλλους 8 συνδυασμούς που σίγουρα δε θα σας αφήσουν ασυγκίνητους…

Αυγά με bacon

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να ξεκινήσει καλύτερα την ημέρα μας, από ένα πιάτο με αυγά και bacon. Εντάξει, ίσως μαζί με ένα ποτήρι καφέ. Η πρωτεϊνη των αυγών και το υπέροχο λίπος του bacon κάνουν έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας (και να τη συνεχίσετε και να την κλείσετε…). Αξίζει εδώ να σημειωθεί βέβαια, ότι το bacon συνδυάζεται άψογα και με τις περισσότερες τροφές, ακόμα και τις γλυκιές (όπως τα pancakes με maple syrup).

Βούτυρο και ποπ κορν

Τα ποπ κορν ανακαλύφθηκαν από τους ιθαγενείς Αμερικάνους και έγιναν ιδιαίτερα διάσημα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, μετά το 1929 δηλαδή, επειδή ήταν μια πολύ φθηνή τροφή. Σήμερα προτιμώνται στις κινηματογραφικές αίθουσες, αν και η τιμή τους είναι εξαιρετικά ακριβή. Ο συνδυασμός του βουτύρου και των ποπ κορν δημιούργησε μια ακαταμάχητη γεύση φερμένη από τον παράδεισο, που σε κερδίζει ακόμα κι από το άρωμά της, πριν καν αγγίξει τον ουρανίσκο.

Πίτσα και μπίρα

Μπορεί αυτός ο συνδυασμός να ακούγεται σαν το ιδανικό σνακ για να συνοδέψουν οι άνδρες έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που αγαπούν γυναίκες και άνδρες. Η λιπαρότητα μιας πίτσας «ξεπλένεται» ιδανικά από μια παγωμένη μπίρα. Προσοχή όμως, γιατί όσο παραδεισένιος κι αν είναι αυτός ο συνδυασμός, σίγουρα εφευρέθηκε από τον… Διάβολο.

Αλάτι και πιπέρι

Πολύ βασικός συνδυασμός, που πιθανώς να μην είχατε σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα. Η χρήση του αλατοπίπερου είναι τόσο δεδομένη σήμερα, που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ένα πιάτο φαγητό χωρίς αλάτι και πιπέρι. Για σκεφτείτε το όμως λίγο. Ποιος θα το άντεχε;

Burger και τηγανητές πατάτες

Ακόμα ένας διαβολικός συνδυασμός που σε κάνει να πετάς στα ουράνια από απόλαυση κι ευχαρίστηση. Αν και η έννοια της τηγανητής πατάτας χρονολογείται περίπου από το 1600-1700, η φήμη της εκτοξεύθηκε μόλις ξεκίνησε να πωλείται σε αλυσίδες fast food. Πολύ σύντομα άρχισαν να συνδυάζονται «σαν γεύμα» με τα burgers κι ο συνδυασμός έγινε αξεπέραστος.

Μακαρόνια και κιμάς

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στη Νέα Υόρκη, ενώ άλλοι λένε ότι ξεκίνησε από την Ιταλία. Σε αυτή την περίπτωση η καταγωγή αυτού του συνδυασμού δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού ένα πιάτο με μακαρόνια και κόκκινο κιμά θα σας στείλει στα ουράνια.

Τυρί και κρασί

Ο υπέροχος αυτός συνδυασμός του κρασιού με το τυρί συνεχίζει χρόνια τώρα να προσφέρει στιγμές απόλαυσης στους απανταχού οινόφιλους. Η λιπαρότητα και η αλμύρα του τυριού και η ήπια στυφή ή ξηρή γεύση ενός κρασιού αποτελούν έναν μοναδικό συνδυασμό που δεν θα βαρεθούμε ποτέ να δοκιμάζουμε.

Γάλα και μπισκότα

Νομίζετε ότι μόνο τα παιδιά τρελαίνονται για γάλα με μπισκότα; Μάλλον κάνετε μεγάλο λάθος! Ρωτήστε όποιον ενήλικο θέλετε, από 18 μέχρι 118 ετών και θα δείτε ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός γεύσεων είναι μια διαχρονική αξία, που δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Είτε βρέχετε τα μπισκότα στο γάλα, είτε απλά τα συνδυάζετε, σε κάθε περίπτωση αυτή η μίξη θα μας θυμίζει πάντα τα παιδικά χρόνια της ανεμελιάς. Και για αυτό θα την αναζητάμε πάντα…

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]