Silver Casa: γεύσεις και νοστιμιά... δύο σε ένα

silver-star
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Το Silver Casa βρίσκεται στη Βουλιαγμένη και προήλθε από την συνένωση δύο ξεχωριστών γευστικών φιλοσοφιών και εστιατορίων: του κρεατοφαγικού Silver Star και του ιταλικού Casa di Pasta.

Ο χώρος που άλλοτε στεγάζονταν το Silver Star και το Casa di Pasta για δύο σχεδόν δεκαετίες, έγινε ενιαίος και με ανανεωμένο ύφος και στιλ προσφέρει έναν συνδυασμό γεύσεων.

Όμορφα διακοσμημένο, με τον γλυκό τοίχο από τουβλάκια, την κάβα μέσα σε βιτρίνα και το υπέροχο παταράκι-ντεκόρ με τις δύο vintage πολυθρόνες, το Silver Casa –το όνομα προέκυψε από την συνένωση των δύο προηγούμενων- σε καλοδέχεται με όμορφες αισθητικές λεπτομέρειες, όπως το ζωγραφισμένο ταβάνι ή το ασπρόμαυρο πλακάκι στον μισό του χώρο.

Η μπάρα που βρίσκεται στη μέση, διαχωρίζει ουσιαστικά τον χώρο σε δύο μέρη και δίνει την δυνατότητα σε κάποιον αν το επιθυμεί, να απολαύσει μόνο το ποτό του στον όμορφο αυτό χώρο. Παρεμπιπτόντως, το εξαιρετικό cocktail που δοκιμάσαμε με τεκίλα, αβοκάντο, πορτοκάλι και ταμπάσκο ήταν υπέροχο, ενώ η λευκή σακγρία που φτιάχνουν είναι το best seller του bar.

Το μενού του, προερχόμενο από τις δύο ξεχωριστές φιλοσοφίες των προηγούμενων εστιατορίων, ενώνει τα δύο προηγούμενα μενού σε ένα και το υπογράφει ο σεφ Λάζαρος Μέντες. Πρόκειται δηλαδή για μια αρκετά μεγάλη κάρτα, με πολλές επιλογές από κρέας, πίτσες, αλλά και εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία σε ζυμαρικά.

Θα ήθελα να τονίσω ότι είναι τόσο ωραίο να σε καλωσορίζουν σε ένα εστιατόριο, με ένα διαλεχτό finger food ή 2 κουταλιές σούπα και στο Silver Casa, το καλωσόρισμα ήταν μια νοστιμότατη σούπα λαχανικών, με χοντροαλεσμένα λαχανικά, σερβιρισμένη σε ένα φλιτζάνι καπουτσίνο.

Η σαλάτα caprino με κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα αχλάδια και βινεγκρέτ με μέλι (12€), έφτασε «ζωντανή», δροσερή και πληθωρική. Το steak tartare (16€), κομμένο στο χέρι, ήταν εξαιρετικό, σερβιρισμένο επάνω σε ρόκα, με φλούδες παρμεζάνας και ιδανικά έντονη τη γεύση από το κρεμμύδι, την κάπαρη και τα chives.

Η ποικιλία μανιταριών σοταρισμένα με σκόρδο, βινεγκρέτ από λεμόνι και παρμεζάνα (11€), ήταν κάπως πιο αλμυρή από όσο θα ήθελα, αλλά το μοναδικό σαγανάκι με σπαράγγια, τηγανητό αυγό, παρμεζάνα και τρούφα, που σερβίρεται σε μικρό τηγανάκι (18€), είναι επαρκής λόγος για να ξαναπάω μέχρι τη Βουλιαγμένη.

Το risotto με κολοκύθα και ξύδι μπαλσάμικο (12€), ήταν νόστιμο, ελαφρώς σφιχτό, με γεύσεις που «έδεναν» μεταξύ τους και τα κομμάτια της κολοκύθας να «κρατάνε». Τα ραβιόλια από την άλλη, γεμισμένα με απάκι και σος από φασκόμηλο (14€) ήταν εξαιρετικά πρωτότυπα και καλοβρασμένα, αλλά κάπως άτονα.

Το highlight του μαγαζιού είναι οι παπαρδέλες με μανιτάρια (15€), που σερβίρονται μέσα σε ένα μεγάλο κεφάλι παρμεζάνας και ανακατεύονται στα τοιχώματά του, για να συνδυάσουν την εξαιρετική  γεύση και το άρωμά τους με την υπέροχη νοστιμιά αυτού του τυριού.

Το γεμιστό ψαρονέφρι με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και καπνιστή μοτσαρέλα, σε σάλτσα από λευκό κρασί (19€), ήταν από τα πολύ νόστιμα πιάτα του μενού, άψογα ψημένο και πολύ τρυφερό. Τέλος, ιδανικά ψημένη ήρθε και η φανταστική ταλιάτα (27€), στην οποία όμως, το άρωμα της τρούφας μάλλον υπερκάλυπτε την εξαιρετική γεύση του κρέατος.

Καλοεκτελεσμένα και νόστιμα ήταν και όλα τα γλυκά που δοκιμάσαμε, το προφιτερόλ με τη χλιαρή σάλτσα πικρής σοκολάτας, η γεμάτη σε γεύση crème brulee, τα υπέροχα ταρτάκια λεμονιού σε μπουκίτσες και η μους λευκής σοκολάτας με φρούτο του πάθους και μια όξινη σος από μάνγκο και βατόμουρο που της ταίριαζε άψογα.

Πληροφορίες: Απόλλωνος 18 & Λητούς 2, Βουλιαγμένη, 210 9671164, www.silver-casa.gr, 28-35 ευρώ.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]