Κηφισιά: η γειτονιά που συνεχώς «ανεβαίνει»

stories

Stories Alexi Andriotti

ΤΡΙΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η Κηφισιά τα τελευταία 2 χρόνια έχει αποτελέσει βασικό πόλο έλξης, τόσο για φαγητό, όσο και για ποτό, δίνοντας μια καλή λύση στους κατοίκους των βορείων προαστίων.

Η Κηφισιά έχει μεταμορφωθεί πια σε μια ανήσυχη πιάτσα που συνεχώς «ανεβαίνει». Από φαγάδικα και sush-άδικα, μέχρι cupcakes και εξαιρετικά cocktails, όλα θα τα βρείτε εδώ…

Είτε η βόλτα σας έχει εμπορική σκοπιμότητα, είτε αγαπάτε το καλό ασιατικό φαγητό, είτε ακόμα θέλετε να απολαύσετε μοντέρνα ελληνική κουζίνα με την παρέα, η Κηφισιά είναι πια για όλα τα γούστα.

Για καφέ…

Κάπου ανάμεσα στα ψώνια σας ή αμέσως μετά τη δουλειά με τις φίλες για καφέ και κους κους, βρείτε το στέκι σας στα περιβόητα Hamptons Cupcakes, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα king size καπουτσίνο μαζί με ένα λαχταριστό κόκκινο red velvet ή ένα carrot cupcake για τη… λιγούρα.

Μέντα

Εξαιρετική πρόταση για καφέ ή τσάι αποτελεί φυσικά και η Μέντα, χωμένη μέσα στα σκαλάκια της οδού Αγίων Θεοδώρων, που θυμίζει ρετρό ευρωπαϊκό στέκι. Δοκιμάστε και κάποια από τις σπιτικές τάρτες ή τα κέικ που θα βρείτε στο bar της κι αν η παρέα σηκώνει και κρασί, τότε δοκιμάστε το ζεστό Gluhwein με μπαχαρικά. Λίγο παραδίπλα, το νεοφερμένο στα βόρεια Petite Fleur θα σας «ταξιδέψει» με το άρωμα της ζεστής σοκολάτας του και την υπέροχη αλά Amelie ατμόσφαιρά του.

Όσο για το Stories Alexi Andriotti στον κεντρικό δρόμο της Κασσαβέτη, εκεί θα δοκιμάσετε υπέροχους φυσικούς χυμούς φτιαγμένους μόνο για εσάς μαζί φρέσκα σάντουιτς, cupcakes, αλλά και cocktails, ενώ λίγο παραδίπλα στον Βάρσο, κάντε οπωσδήποτε μια στάση για υπέροχες κρέμες και ρυζόγαλα, αέρινους μπεζέδες, αλλά και για ένα κομμάτι ζεστή τυρόπιτα ταψιού αν είστε τυχεροί...

Για φαγητό…

Ό,τι αδυναμίες και να έχετε στην κουζίνα, στην Κηφισιά σίγουρα θα βρείτε το δικό σας στέκι για… φαγοπότι. Τόσο οι φίλοι της ελληνικής κουζίνας, όσο και οι λάτρεις των έθνικ πιάτων δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Yellow

Για μοντέρνα κουζίνα πολύ καλή επιλογή αποτελεί το all day Yellow, με τον πανέμορφο χώρο του, από την ομάδα των Κίτρινο Ποδήλατο, Πλους Ποδηλάτου και Moorings, με νόστιμες προτάσεις όπως ζουμερό burger, τραγανή πίτσα, μεσογειακές σαλάτες, φιλέτο ψαριού με κάπαρη, φάβα, ψητή μελιτζάνα με πιπεριά Φλωρίνης και πολλά ακόμα.

Στο Stoffa θα γευθείτε πειραγμένη ελληνική κουζίνα, σε έναν όμορφα επιμελημένο χώρο και εξαιρετικά πιάτα, όπως σπιτικό πεϊνιρλί με αυγό και χωριάτικο λουκάνικο, πληθωρικό μπιφτέκι με ψητή ντομάτα και πατάτες φούρνου, πανσετάκια με μέλι και μαυροκούκι, σκιουφιχτά χωριάτικα με ξινομυζήθρα και άλλα πολλά.

Ο ανήσυχος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας επιμελείται το μενού στο εστιατόριό του Π Box αλλάζοντάς το συστηματικά και προσφέροντας νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές βασισμένες σε τοπικά ελληνικά προϊόντα, όπως σαγανάκι με μαρμελάδα λεμόνι, αυγά μάτια με τραγανό προσούτο, κριθαρώτο και ό,τι άλλο σκαρφιστεί.

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη

Για αυθεντική παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, δοκιμάστε καλοεκτελεσμένες συνταγές στο Καλωσόρισμα του Αντώνη, με νοστιμιές όπως μελιτζάνα στο φούρνο με φέτα και ντομάτα, κρητική ποικιλία από όσπρια, κεφτέδες στο τηγάνι, κατσικομακαρονάδα, στιφάδο αγριογούρουνο, κόκορα κοκκινιστό και ό,τι άλλο μυρίζει… μανούλα. Στο Μπέρδεμα επίσης, που επανεμφανίστηκε πρόσφατα στην Κηφισιά με κλασικές κι αγαπημένες συνταγές με άρωμα Πόλης, όπως η πολίτικη μελιντζανοσαλάτα, τα σουτζουκάκια, τα παστουρμαδοπιτάκια, θα απολαύσετε μαγειρευτό φαγητό σε έναν όμορφα διακοσμημένο πολύχρωμο χώρο, με φωτιστικά-καλάθια και παραδοσιακά τραπέζια.

Και η κρητική κουζίνα έχει όμως, παρουσία στην Κηφισιά, στο Kouzοulo, με κρητικές νοστιμιές όπως αρνί οφτό, απάκι με ντομάτα στη σχάρα, χοχλιούς, αυγά με στάκα και πολύ κέφι και μουσική κάθε Παρασκευοσάββατο, ενώ για αυθεντική κρεατοφαγία ο ιστορικός Τηλέμαχος στην Κάτω Κηφισιά θα φροντίσει να σας σερβίρει πάντα το καλύτερο.

Αυθεντική μεξικάνικη απόλαυση θα ζήσετε στο πολύχρωμο περιβάλλον του Dos Hermanos, με δυνατά κλασικά πιάτα όπως burrito, chili con carne, fajitas και φυσικά, Μαργαρίτα, ενώ μεσογειακές σπεσιαλιτέ θα βρείτε στο café-restaurant J.

Και αυστριακή κουζίνα όμως, θα βρείτε στην Κηφισιά, στο BierKeller. Σπεσιαλιτέ του είναι οι κλασικές αυστριακές πατάτες που τηγανίζονται μαζί με καπνιστό speck και φρέσκο κρεμμυδάκι, το γνήσιο μοσχαρίσιο σνίτσελ και η μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών αυστριακών λουκάνικων.

Oozora

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι η ιαπωνική κουζίνα έχει αρκετά δυνατή παρουσία στην Κηφισιά, με τα μίνιμαλ Oozora, Pearl Harbor και το νεαρότερο Rakkan, που έχει δημιουργήσει ήδη «ρεύμα». Και στα τρία θα βρείτε εξαιρετικό sushi σε διάφορες εκδοχές και φυσικά, νόστιμα και πρωτότυπα cocktails που πρέπει να δοκιμάστε  για να συνοδεύσετε το φαγητό σας.

Όσο για το Menoo, εκεί θα δοκιμάσετε deli προϊόντα, φρέσκα σάντουιτς, αλλαντικά και τυριά και πιάτα ημέρας σε έναν πανέμορφο χώρο, συνοδευόμενα πάντα με εκλεκτές ετικέτες κρασιού.

Για ποτό…

Για ποτό οι επιλογές που έχετε στην πιάτσα της Κηφισιάς είναι επίσης, πολλές και ενδιαφέρουσες. Δοκιμάστε τα ευφάνταστα cocktails του πανέμορφου Casa Cocktail bar που θυμίζει σπίτι και τις προτάσεις του The Dalliance House με το υπέροχο παλιομοδίτικο ταβάνι, το μεγάλο ξύλινο τραπέζι και τα χρωματιστά φωτιστικά.

Alice is Back

Το Alice is Back είναι ένα ατμοσφαιρικό wine bar με «βαριά» αισθητική και αρκετές επιλογές σε ελληνικές και ξένες ετικέτες, ενώ στο Μουστάκι θα νομίσετε ότι βρεθήκατε ξαφνικά στον… Κεραμεικό, με νόστιμες προτάσεις σε ποτά κι έναν μικρούλη χώρο με πολύχρωμες πινελιές και βιομηχανικό design. Τέλος, το Bronco αποτελεί κλασική κι αγαπημένη αξία για εκείνους που αγαπούν το αυθεντικό ροκ.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]