Φέτος τσικνίζουμε χωρίς φόβο, αλλά με πολύ... πάθος

tsikna-tsikna
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Έφτασε η μέρα των καλοφαγάδων κρεατοφάγων και δεν έχετε ακόμα βρει που θα το τσικνίσετε; To clickatlife.gr σας προτείνει μερικά από τα στέκια που έχουν ετοιμάσει για σήμερα κάτι ιδιαίτερο...

Υπαίθριο τσίκνισμα στο Μεταξουργείο

Μια τελείως διαφορετική Τσικνοπέμπτη θα ζήσουν όσοι επιλέξουν να πάνε σήμερα στο Μεταξουργείο, όπου όλα τα μαγαζιά της πλατείας Άυδή, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν ένα πάρτι με μπόλικο τσίκνισμα, χορό και μουσική. Ο Μπλε Παπαγάλος θα σερβίρει μεζεδάκια και τσίπουρο, το Tamarind θα ψήνει στα κάρβουνα ταϊλανδέζικες σπεσιαλιτέ, το Lost ‘n Found θα τσικνίζει με καλαμάκια και οινόμελο, οι Σεϋχέλλες θα ψήνουν αρνί και θα σερβίρουν τσίπουρο, ενώ το Αυγό του Κόκορα θα ψήνει κι αυτό παραδοσιακές λιχουδιές. Κι όλα αυτά, σήμερα από τις 5.30 μέχρι τις 8.30 μ.μ. Η συνέχεια… στο εσωτερικό των καταστημάτων.

Πληροφορίες: Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο.

Αρμόλια

Ένα χιώτικο τσίκνισμα θα κάνει το μεζεδοπωλείο της πλατείας Χαλανδρίου, το οποίο αποφάσισε να αλλάξει το μενού του για μια μόνο μέρα και να μας τρατάρει χιώτικες γεύσεις ψημένες στη σχάρα του. Τη μουσική θα επιλέγει ο Ανδρέας Τσέτσης και θα κινείται όπως αρμόζει στην ημέρα, σε λαϊκά και έντεχνα ακούσματα.

Πληροφορίες: Αρμόλια, Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, 210 6856279.

Βαρβάκειος Αγορά

Παραδοσιακό τσίκνισμα κρεάτων ετοιμάζει και ο Δήμος Αθηναίων στην Βαρβάκειο αγορά, με προσφορά κρεάτων από τους κρεοπώλες της αγοράς και  με τη μουσική υπόκρουση που θα επιλέξει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων. Η συνέχεια θα δοθεί με τη Φιλαρμονική του Δήμου στο Μοναστηράκι, ενώ καρναβαλιστές θα γεμίσουν την Πλάκα.

Πληροφορίες: Βαρβάκειος Αγορά, οδός Αθηνάς.

Italian Place

Άρωμα ιταλικής κουζίνας θα έχει η Τσικνοπέμπτη στο Italian Place του Χαλανδρίου, το οποίο υποκύπτει στην απόλαυση του κρέατος και γίνεται ένα κρεατοφαγικό στέκι για μια βραδιά. Η σχάρα του θα γεμίσει με χοιρινές πανσέτες, ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια και μπριζόλες, που θα μας παρασύρουν στο απόλυτο κρεατοφαγικό τσιμπούσι.

Πληροφορίες: Italian Place, Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου, 210 6856282.

Κλίμα Κλήμα

Εκτός από εκλεκτές ετικέτες κρασιών, την Τσικνοπέμπτη το Κλίμα Κλήμα στα Μελίσσια θα σας προσφέρει κι ένα ειδικό μενού ημέρας, γεμάτο με νοστιμιές σχάρας. Ετοιμαστείτε για σεφταλιές, σουβλάκι χοιρινό με sweet chili, κεμπάπ πολίτικο από κοτόπουλο και χωριάτικο λουκάνικο, μαζί με 150 περίπου ελληνικές ετικέτες.

Πληροφορίες: Κλίμα Κλήμα, Παν. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 210 6096786.

Μenoo

Το αγαπημένο delicatessen, wine bistrot και cafe στην Κηφισιά, θα γιορτάσει κι αυτό την εκλεκτή ημέρα στον ατμοσφαιρικό του χώρο, με ένα ξεχωριστό  μενού. Στο Menoo θα δοκιμάσετε αγαπημένες ελληνικές γεύσεις, όπως μελιτζανοσαλάτα, χαλούμι και κιοφτέ λουκάνικο στην Θράκα, κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα, αρνίσια παϊδάκια, μπιφτέκια, γύρο, πίτες, τζατζίκι και μπόλικες φρεσκοτηγανισμένες πατατάτες.

Πληροφορίες: Menoo, Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά, 210 620 8797, 25€/άτομο.

Metropolitan

Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, το Avenue Bistro & Bar προτείνει αυθεντικά γαλλικά ψητά δια χειρός Ηλία Καριώτογλου, ενώ στο εστιατόριο Le Trocadero μια μεγάλη ποικιλία κρεάτων θα βρίσκεται σε μπουφέ για να απολαύσετε όσο θέλετε χωρίς περιορισμούς.

Πληροφορίες: Λ. Συγγρού 385, Ξενοδοχείο Metropolitan, 210 9471000, 35€/άτομο.

Όμικρον

Ένα άκρως κρεατοφαγικό μενού έχει ετοιμάσει και το εστιατόριο Όμικρον στην Κηφισιά, με ζουμερά ελληνικά κρέατα. Το μενού περιλαμβάνει Σούπα με καρότο, πορτοκάλι, τζίντζερ & γιαούρτι, πράσινη σαλάτα εξοχής με καραμελωμένη πανσέτα, κεφτεδάκια αρωματικά με κόκκινη σάλτσα & ρύζι μπασμάτι, ποικιλία κοντοσούβλι τριών κρεάτων με φρεσκοτηγανισμένες σπιτικές πατάτες και σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό καϊμάκι.

Πληροφορίες: Όμικρον, Δρόσου 1 & Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία, 210-6202475, 210 6202475, 26€/άτομο.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Για την ημέρα που η παράδοσή μας απαιτεί καλό κρέας ψημένο στη σχάρα, οι Ορίζοντες Λυκαβηττού σας καλούν να απολαύσετε εξαιρετικά πιάτα αλλά και μια υπέροχη αφ’υψηλού θέα στην Αθήνα. Οι σεφ Γιώργος Ζευγολατάκος και Σάββας Κοντούδης ετοίμασαν ελληνικά καλούδια, όπως ελληνική σαλάτα με κρέμα φέτας & κρίθινο παξιμάδι, ντοματοκεφτέδες με μαγιονέζα φάβας και ποικιλία κρεάτων στη σούβλα με ψαρονεφρι, κοτόπουλο και μοσχαρίσιο φιλέτο μαζί με σπιτικές πατάτες.

Πληροφορίες: Αριστίππου 1 (είσοδος τελεφερίκ), Λυκαβηττός, 210 7227065, 29€/άτομο.

Pausa

Ένα ελληνικό τσικνο-γλέντι θα στήσει και το Pausa στο Μαρούσι, με τη κρεατοφαγία σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δοκιμάστε ζουμερές λιχουδιές σχάρας, όπως χωριάτικο λουκάνικο Μυκόνου, μπιφτέκια, πανσετάκια, κοτόπουλο, παϊδάκια και πολλά νόστιμα συνοδευτικά, με διαλεγμένη μουσική υπόκρουση.

Πληροφορίες: Pausa, Αγ. Κων/νου & Ηφαίστου 3, Μαρούσι, 210 61 80 533–5, 25€/άτομο.

Bistecca

Ζουμερές μπριζόλες, λαχταριστό burger, μοσχαρίσιο μπιφτέκι και φυσικά, η διάσημη bistecca alla fiorentina ειναι τα must που θα πρέπει να δοκιμάσετε σήμερα, στο Bistecca στα Μελίσσια. Και μην ξεχνάτε ότι η Τσικνοπέμπτη εκτός από καλό κρέας θέλει και γιορτινή ατμόσφαιρα και στο Bistecca θα τα βρείτε και τα δύο... Πληροφορίες: Παναγή Τσαλδάρη 27, Μελίσσια, 210 6096055.

Mezzaluna

Τέλος, gourmet χαρακτήρα θα έχει η φετινή Τσικνοπέμπτη στο Mezzaluna του Golden Hall, ειδικά επιμελημένο για την ημέρα καρδιτσιώτικο mix grill από λουκάνικα, μπιφτέκια, κοτόπουλο, παϊδάκια και steak.

Πληροφορίες: Mezzaluna, Λ. Κηφισιάς 37Α, Golden Hall, 210 6836828.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]