3 προτάσεις για... vegan Τσικνοπέμπτη

laxanika-souvlaki-laxanika-soublaki
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Αν ανήκετε στην ομάδα εκείνη των ανθρώπων που έχουν ενταχθεί πλήρως στη χορτοφαγική κουλτούρα, αλλά αγαπάτε την παράδοση του καθιερωμένου τσικνίσματος -τηγανητού ή ψητού- υπάρχουν επιλογές και για εσάς στην Αθήνα.

Avocado

Είναι το μοναδικό αυστηρώς χορτοφαγικό εστιατόριο στην Αθήνα και προσφέρει ένα πλούσιο μενού με εξαιρετικές επιλογές από vegetarian πιάτα. Εκτός όμως, από τη χορτοφαγική φιλοσοφία του, το Avocado είναι ένας χώρος που ποντάρει πολλά στην ενέργεια του σώματος και του νου και προσφέρει ένα ήρεμο περιβάλλον για να περάσετε τη μέρα ή τη νύχτα σας. Για τη σημερινή ημέρα που επιτάσσει τσίκνισμα -τηγανητό ή ψητό- δοκιμάστε κεφτεδάκια από μαυρομάτικα φασόλια, λιαστή ντομάτα, πιπεριά και μυρωδικά με σος τόφου ή μια καλοψημένη πίτσα με μανιτάρια πλευρώτους, λιαστές ντομάτες, ελιές, τυρί ένταμ και μοτσαρέλα.

Πληροφορίες: Avocado, Νίκης 30, Αθήνα, 210 3237879, www.avocadoathens.com.

Το ινδικό του Μπάρμπα Τζωρτζ

Δεν είναι αποκλειστικά vegan, αλλά το ινδικό πάντα δίνει πολλές επιλογές  στους χορτοφάγους. Στον Μπαρμπα Τζωρτζ μην περιμένετε πολλά πολλά από αισθητική, μιας και ο χώρος του είναι λιλιπούτειος και  τα τραπεζάκια του μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ευτυχώς ο καιρός σήμερα το επιτρέπει και μπορείτε αν θέλετε να καθίσετε και έξω. Εδώ θα το τσικνίσετε και με το παραπάνω (η μυρωδιά του τηγανιού και της σχάρας θα σας «στιγματίσει»), άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της ημέρας. Δοκιμάστε τηγανητές samosas με λαχανικά, λεπτές πιτούλες naan ψημένες στον φούρνο ταντούρι και ένα νόστιμο ρύζι basmati με καυτερό κάρυ και λαχανικά.

Πληροφορίες: Μεσολογγίου 4, Εξάρχεια, 210 3826505.

Falafellas

Αποτελεί το πιο hot spot αυτή τη στιγμή στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Ο κόσμος κάνει κάθε μέρα ουρά για ένα φαλάφελ. Εδώ θα δοκιμάσετε νόστιμο, ροδαλό και τραγανό φαλάφελ μέσα σε μικρή ή μεγάλη αραβική πίτα, με ταχίνι, αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι και γιαούρτι. Διαλέξτε τη mild ή την πικάντικη εκδοχή και απολαύστε…

Πληροφορίες: Αιόλου 51, 210 3239809, www.facebook.com/pages/Falafellas/128465184022290.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]