4 έθνικ γωνιές της πόλης μας

miran
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Αγαπάμε τις έθνικ νοστιμιές –κι όταν λέμε έθνικ, επικεντρωνόμαστε περισσότερο στις κουζίνες της Ασίας- και τις εντάσσουμε με κάθε τρόπο στην καθημερινότητα μας. Πρέπει όμως και οι πρώτες ύλες να είναι ένα κι ένα. Για τον λόγο αυτό, το clickatlife.gr σας παρουσιάζει 4 έθνικ γωνιές της πόλης μας.

Μιράν

Το κατάστημα Μιράν βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου από το 1922, ενώ ο ιδιοκτήτης του είναι ο βασικός υπεύθυνος εξαιτίας του οποίου οι Αθηναίοι άρχισαν να τρώνε παστουρμά εδώ και 90 χρόνια. Το κατάστημα, αποδέκτης πολλών βραβείων στη συνολική του πορεία, θεωρείται το κατάλληλο σημείο για όσους θέλουν να προμηθευτούν αλλαντικά και αλίπαστα πρώτης ποιότητας, από λουκάνικα, μέχρι σουτζούκι και παστράμι. Τα προϊόντα του μαγαζιού έρχονται από εκλεκτούς παραγωγούς όλης της Ελλάδας και από το ίδιο το εργαστήριο του Μιράν, ενώ αν είστε πραγματικά μερακλής, δοκιμάστε τον παραδοσιακό ανατολίτικο παστουρμά καμήλας. Πληροφορίες: Ευριπίδου 45, Αθήνα, 210 3217187, www.miran.gr

Salamat Asian Supermarket

Αν θέλετε να κάνετε την ασιατική διατροφή, κομμάτι της καθημερινότητάς σας, υπάρχει για εσάς το κατάστημα Salamat στους Αμπελόκηπους. Στο μαγαζί θα βρείτε ό, τι βάλει ο νους σας όσον αφορά στην ιαπωνική, κινεζική, ταϊλανδέζικη, φιλιππινέζικη, κορεάτικη, βιετναμέζικη, μαλαισιανή και ινδονησιακή κουζίνα. Το κατάστημα λειτουργεί από το 1992 και έκτοτε είναι το σημείο-αναφορά για όσους αγαπούν τις κουζίνες της Ανατολής. Στα ράφια του Salamat θα βρείτε εξωτικά φρούτα και λαχανικά, στιγμιαία γεύματα, καραμέλες από τζίντζερ, ινδική καρύδα, φύλλα nori για sushi και κουζινικά είδη για τα ανατολίτικα μαγειρέματα σας. Πληροφορίες: Κορινθίας 24 & Σεβαστουπόλεως, Αμπελόκηποι, 210 7796766, www.salamat.gr , www.facebook.com/SalamatAsianMarket.

La Tienda

Το La Tienda ειδικεύεται στα λατινοαμερικανικά αλλά και τα ασιατικά προϊόντα, από το 1992. Εδώ θα βρείτε jasmine ρύζι αυθεντική sweet and chili sauce, διάφορα νουντλς, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά εισαγωγής, που χρησιμοποιούνται πολύ σε αυτές τις κουζίνες, όπως μάνγκο, φρούτο του πάθους, λεμονόχορτο, ρίζα γκαλανγκάλ και πολλά ακόμα, μαζί με ασιατικές μπίρες και σάκε, ρόφημα σοκολάτας, ginger beer και πολλά νέκταρ από εξωτικά φρούτα. Πληροφορίες: Σμύρνης 40, Γλυκά Νερά, 210 7515740 / Σεβαστουπόλεως 56, Αμπελόκηποι, 210 7470744, www.latiendagreece.com/el.

Soya

Στο Soya στο Σύνταγμα, όπως άλλωστε μαρτυρά αμέσως και το όνομά του, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε το... γιαπωνέζικο τραπέζι στους φίλους σας. Βρείτε ειδικό ρύζι για sushi, φύκια, παντός είδους γιαπωνέζικα τρόφιμα, διαφορετικά είδη σάκε για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, ποικιλίες τσαγιού, βιβλία, αλλά και διάφορα αντικείμενα εμπνευσμένα από την ιαπωνική κουλτούρα, από επιτραπέζια σκεύη μέχρι κιμονό. Εδώ επίσης, διοργανώνονται μαθήματα μαγειρικής για να μάθετε όλα όσα θέλετε σχετικά με την ιαπωνική κουζίνα. Πληροφορίες: Απόλλωνος 33-35, Σύνταγμα, 210 3236324, www.soyaathens.gr.

Βάλια Κανελλοπούλου
Ανθή Παπαγεωργίου