Menoo: με... νου, πρωτοτυπία και δυνατή υπογραφή

menoo-2
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η εμπειρία και η επιτυχημένη πορεία του Πλατή στον χώρο της εστίασης και του φαγητού είναι γνωστή χρόνια τώρα. Τον τελευταίο χρόνο όμως, η πρωτοτυπία του επεκτάθηκε σε ένα πανέμορφο deli-café-εστιατόριο στην Κηφισιά, με νόστιμες γεύσεις και εκλεκτά προϊόντα προς πώληση ή… επιτόπια απόλαυση.

Μπαίνοντας, το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει στο Menoo είναι αυτή η οικεία και φιλόξενη ατμόσφαιρα, που υπάρχει στον χώρο. Απλώνεται σε δύο επίπεδα και σου θυμίζει το σπίτι σου.

Στο ισόγειο βρίσκεται ουσιαστικά το delicatessen, με τη μεγάλη βιτρίνα του με τα εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, αλλά και τα γεμάτα με διάφορα τοπικά προϊόντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό ράφια. Τα λιγοστά τραπέζια σε αυτό το επίπεδο ενδείκνυνται για τον καφέ ή το μεσημεριανό σνακ. 

Το μοναδικό σκηνικό όμως που έχει στηθεί στον πρώτο όροφο του Menoo είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός λόγος που θα σας κάνει να επιστρέψετε εδώ. Οι δύο μεγάλοι και άνετοι καναπέδες, τα 4-5 σκουρόχρωμα ξύλινα τραπέζια με τις άνετες καλοφτιαγμένες πολυθρόνες, το μπεζ coffee table, οι μεγάλες βιβλιοθήκες γεμάτες με νόστιμα διακοσμητικά και το πανέμορφο ξύλινο μπαρ στο βάθος, με το τρόλεϊ γεμάτο ποτά, θυμίζει πραγματικά το σαλόνι ενός πανέμορφου σπιτιού.

Ο επάνω όροφος του Menoo με το όμορφο σαλονάκι

Εδώ μπορείς να χαλαρώσεις για καφεδάκι ή να συναντηθείς με την παρέα σου για να απολαύσεις τα νόστιμα πιάτα με την υπογραφή Platis.
Και μιας και αναφερθήκαμε στα πιάτα, ας περάσουμε στον δεύτερο και ουσιαστικότερο λόγο που θα σας φέρει ξανά και ξανά στα βόρεια και δεν είναι φυσικά άλλος, από το προσεγμένο μενού, που φέρει την εγγύηση και την ιστορία του Πλατή.

Όλα τα πιάτα είναι φρέσκα, ενώ το παράδοξο είναι ότι ορισμένα από αυτά φτάνουν απευθείας από το εργαστήριo του Πλατή, αργά το απόγευμα και τελειοποιούνται στον χώρο του Menoo. Το μενού αλλάζει τακτικά, πάντα βασισμένο στις ελληνικές γεύσεις και τις τοπικές πρώτες ύλες, ενώ διαθέτει καθημερινά διαφορετικά πιάτα ημέρας.

Για αρχή δοκιμάσαμε μια νόστιμη και πολύ όμορφη σαλάτα με ντοματίνια, καππαρόφυλλα, διαφόρων ειδών σπόρους όπως ηλιόσπορο, σουσάμι και πασατέμπο, αρωματισμένη με βασιλικό και μια νόστιμη σος από σόγια (8.5€). Η πράσινη σαλάτα με σπανάκι και βαλεριάνα, με μήλο, καρύδια, ρόδι και μέλι ήταν καλοεκτελεσμένη και πολύ γευστική(7.5€).

Πράσινη σαλάτα με σπανάκι και βαλεριάνα

Ανάμεσα στα ορεκτικά, θα βρείτε αρκετές προτάσεις εμπνευσμένες από διεθνείς κουζίνες, όπως το μοσχάρι tataki (14.5€), το vitello tonnato (12.5€) και η τερίνα φουά γκρα (14.5€). Εμείς δώσαμε συνέχεια με ένα αυθεντικά ελληνικό πιάτο και μάλιστα, από την όμορφη Κάσο: μίνι  ντολμαδάκια γεμισμένα με κιμά και σερβιρισμένα πλάι σε ντιπ γιαουρτιού, με μπόλικο λεμόνι (12.5€). Τα τηγανητά τσιπς πατάτας στο πλάι ίσως και να μην χρειάζονταν, μιας και πρόκειται για ένα εξαιρετικό πιάτο από μόνο του, που αξίζει την προσοχή μας και δικαιούται μια θέση στα ελληνικά εστιατόρια. Απλά υπέροχο!

Από τα κυρίως πιάτα δοκιμάσαμε μοσχαρίσια μπιφτέκια Αngus, ζουμερά και αφράτα, πληθωρικά σε μερίδα και σερβιρισμένα με ψητά λαχανικά σχάρας (9.90€). Το φημισμένο χουνκιάρ μπεγιεντί του Menoo, με κοκκινιστό κρέας επάνω σε πουρέ καπνιστής μελιτζάνας είναι από τα best seller (9.80€) και όχι άδικα, μιας και η γεύση της καπνιστής μελιτζάνας ήταν πλούσια, ενώ το κρέας ήταν πολύ τρυφερό και καλομαγειρεμένο.

Εξαιρετικές ήταν και οι ταλιατέλες φούρνου, με προσούτο και τρούφα (9.80€), που άφηναν διακριτικά το άρωμα της τρούφας στον ουρανίσκο, ενώ το ξεροψημένο προσούτο έδινε την ιδανική αλμυρή και πικάντικη πινελιά στο πιάτο.

Ντοματίνια με καππαρόφυλλα και σπόρους

Το τέλος γράφτηκε με μια ποικιλία γλυκών με την υπογραφή του γνωστού ζαχαροπλαστείου Au Delicieux. Δοκιμάσαμε την πάβλοβα με μούρα (4.50€), σήμα κατατεθέν του ζαχαροπλαστείου, μια νόστιμη τάρτα με λεμόνι (4.50€) και μία με σοκολάτα Valrhona (4.50€), αλλά και ένα αφράτο τσιζκέικ με βύσσινο και λεμόνι (4.50€). Όλα τα γλυκά που δοκιμάσαμε ήταν φρεσκότατα και έκλεισαν με έναν ελαφρύ και νόστιμο τρόπο τη βραδιά μας.

Ας προσθέσουμε ότι στη λίστα κρασιών θα βρείτε αρκετές ετικέτες από τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή αμπελώνα, ενώ βάλτε στο πρόγραμμα ότι κάθε Κυριακή στο Menoo θα βρείτε σπιτικό και μυρωδάτο brunch a la carte, αλλά και πλήρες πρωινό (9€)!

(+) Πολλά μπράβο για το πολύ εξυπηρετικό κι ευγενέστατο σέρβις...

Πληροφορίες: Menoo, Λεωφόρος Κηφισίας 310, Κηφισιά, 210 6252214, 20-25€, www.facebook.com/menoo.gr.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]