Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας

brizola
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και έχετε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να το ρίξετε με τα μούτρα στο κρέας. Είναι και Παρασκευή…

Μπορεί και να μην είχατε στο πρόγραμμα να παραδοθείτε σε κρεατοφαγία χωρίς όρια σήμερα το βράδυ, αλλά ίσως να πρέπει να το σκεφτείτε καλύτερα.

Ποιος θα έλεγε «όχι» άλλωστε, σε μια ζουμερή μπριζόλα, rare, medium ή well done, μαζί με μια πληθωρική μερίδα τηγανητές πατάτες και μπυρίτσα ή κρασί; Μάλλον κανείς. Για αυτό πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε 8 μέρη για να δοκιμάσετε εξαιρετική μπριζόλα.

Τέλης

Τα μπριζολάκια του Τέλη στην Ευριπίδου είναι ασυναγώνιστα, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σχεδόν χωρίς παραγγελία, φτάνει στο τραπέζι σου στο άψε σβήσε μια πιατέλα γεμάτη με καλοψημένα χοιρινά μπριζολάκια σε στοίβα, απλωμένα επάνω σε μια μεγάλη στρώση από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Συνοδέψτε με ένα πικάντικο μπουγιουρντί και μια παγωμένη μπύρα και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πληροφορίες: Ευρυπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, 210 3242775.

Casa del Toro
Στη ζεστή και προσεγμένη σάλα του θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλά και διαφορετικά steaks. Διαλέξτε ανάμεσα σε ένα κλασικό Rib Eye, μια κόντρα μπριζόλα Ν.Y. steak ή το καμάρι του μαγαζιού, το Baby Beef, από τα μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος χωρίς κόκαλο, κομμένο με τον παραδοσιακό αργεντίνικο τρόπο, που προτείνεται για 2-3 άτομα. To τελευταίο κόβεται επί τόπου και μπορεί να ψηθεί παραπάνω στο μαντέμι πάνω στο οποίο σερβίρεται για όποιον το επιθυμεί. Πληροφορίες: Casa del Toro, Λεωφόρος Πεντέλης 41, Χαλάνδρι, 210 6800972, 210 6800973.

Kozi’s

Εδώ θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή γιατί πιθανώς να πρέπει να περιμένετε κάποια ώρα στην ουρά για να βρείτε τραπέζι. Αξίζει 100% όμως, μιας και στο στέκι αυτό, με την νοτιοαφρικανική φιλοσοφία και κουλτούρα θα δοκιμάσετε υπέροχη και ζουμερή sirloin μπριζόλα Chakalaka με το κόκαλο και νοτιοαφρικανικά μπαχαρικά, αλλά και εξαιρετικό Rib Eye που θα σας τρελάνει. Πληροφορίες: Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 210 8101584.

Μπριζολάκια.gr
Σίγουρη επιλογή είναι και τα Μπριζολάκια.gr στην Κυψέλη, λίγο πιο κάτω από τα Δικαστήρια. Ο χώρος του είναι αυτός που ταιριάζει σε μια απροσποίητη μοντέρνα ταβέρνα, με μεγάλα ανοίγματα και ανοιχτή κουζίνα και ψησταριά. Εδώ θα δοκιμάσετε εξαιρετικά καλοψημένα μπριζολάκια σε ντάνες, μαζί με πατάτες τηγανητές που «ρουφούν» το ζουμί από το κρέας και γίνονται ασυναγώνιστες. Εξαιρετικό είναι επίσης και το συκώτι τους. Πληροφορίες: Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, 210 8813121.

Παπουτσής

Εδώ θα έρθετε για να απολαύσετε την πιο μεγάλη μπριζόλα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Πληθωρικές μερίδες και σερβίρισμα στο άψε σβήσε, θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα τέρψουν ουρανίσκο και στομάχι. Πληροφορίες: Μ. Μπότσαρη & Υψηλάντου 8, Άνω Βριλήσσια, 210 8040772.

Τρίγωνο
Η σπαλομπριζόλα εδώ είναι must. Τεράστια κομμάτια κρέατος πάνε κι έρχονται μπροστά στα μάτια σας, «ξαπλωμένα» σε μεγάλες πιατέλες. Για αυτό άλλωστε και ο κόσμος γεμίζει το μαγαζί όλες τις μέρες και όλες τις ώρες. Πληροφορίες: Αθηνών 36, Καλύβια, 22990 48540.

Βάθης
Ο Βάθης είναι μια ιστορική ταβέρνα στην Κηφισιά, με ρουστίκ περιβάλλον, την οποία τιμούν συχνά πυκνά πολιτικοί και καλλιτέχνες. Η σπαλομπριζόλα του Βάθη είναι από τις καλύτερες που θα δοκιμάσετε. Πληθωρική, καλοψημένη  αλλά να «κρατάει» και λίγο στη μέση, καλοαλατισμένη και σερβιρισμένη με πατάτες τηγανητές. Απολαύστε τη δίπλα στο τζάκι, μαζί με μια μερίδα τηγανητή συκωταριά. Πληροφορίες: Κύρου 7, Κηφισιά, 210 6204834.

Γκελ Bistrot

Μια υπερμεγέθης σπαλομπριζόλα θα σας περιμένει στο Γκελ και μάλιστα με το όνομα Βενιζέλος. Πολλά μπορεί να φανταστεί κανείς ακούγοντας αυτό το όνομα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο «Βενιζέλος» στο Γκελ είναι μια αξιολάτρευτη μοσχαρίσια μπριζόλα, με 3 πρωτότυπες γεύσεις μουστάρδας (με βανίλια, με φρούτα του δάσους και pesto). Είναι ψημένη ακριβώς όπως πρέπει, πολύ ζουμερή κι εξαιρετικά καρυκευμένη. Πληροφορίες: Γκελ, Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα, 211 4000863.

Βάλια Κανελλοπούλου
vkanel@clickatlife