Τα highlights του φετινού φεστιβάλ Sani Gourmet

sani-gourmet
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο «Δρόμος του Μεταξιού: Από το Πεκίνο στη Ρώμη» είναι το θέμα του φετινού φεστιβάλ Sani Gourmet, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι και τις 18 Μαΐου.

Οι κουζίνες του κόσμου και η επίδραση της ασιατικής γεύσης σε αυτές, βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού Sani Gourmet.

Ο δρόμος του μεταξιού ήταν για χρόνια η βασική οδός για τη μεταφορά εμπορευμάτων, ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία. Υπήρξε όμως και δρόμος ανταλλαγής ιδεών και πολιτισμού, από τον οποίο δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο τομέας της γαστρονομίας.

Ποια ήταν η επίδραση της Ασίας στην Ευρώπη; Ποιος ήταν ο ρόλος του ρυζιού, των ζυμαρικών και της σόγιας στην ευρωπαϊκή κουζίνα και ποια ήταν η εξέλιξή τους σε κάθε χώρα; Πώς χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι τα μπαχαρικά σε σχέση με τους Ασιάτες; Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα συζητηθούν και θα λυθούν από τους καλεσμένους σεφ στο Sani Gourmet 2014.

Ο γαστρονομικός δρόμος του μεταξιού, που ξεκίνησε από την Κίνα και μέσω της Ινδίας, του Ιράν και της Τουρκίας, κατέληξε στην Ιταλία, θα μελετηθεί ενδελεχώς στο φετινό φεστιβάλ.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αποδείξει ότι, παρά τις διαφορές στην φιλοσοφία και την κουλτούρα, το φαγητό «δένει» τον κόσμο και δεν τον χωρίζει.

Ανάμεσα στους σεφ που θα λάβουν μέρος στο φετινό Sani Gourmet, βρίσκονται και ο Jereme Leung,  «Σεφ της Χρονιάς» από τον οδηγό Τime Οut του Πεκίνου, ο Riccardo Di Giacinto με 1 αστέρι Michelin από τη Ρώμη, ο δικός μας Χρύσανθο Καραμολέγκο και ο Ugur Alparlan, από τη γειτονική Τουρκία.

Πληροφορίες: Sani Resort, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, 23740 99500, www.sanigourmet.gr.