Beerraki: για μπύρα ή ρακί και μεζέ στην πλατεία Βριλησσίων

beerraki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Τα Βριλήσσια δεν μας έχουν συνηθίσει είναι η αλήθεια σε τέτοια στέκια κι έτσι, η άφιξη του Beerraki μας εκπλήσσει πολύ πολύ ευχάριστα.

Η μοντέρνα αισθητική «παντρεύεται» με την παράδοση, στον χώρο του Beeraki, που αγαπά τα βιομηχανικά στοιχεία αλλά και τα ασπρόμαυρα «παλιομοδίτικα» τσιμεντοπλακάκια. Μια μπάρα από εμφανές  μπετόν, μια κολώνα με μαυροπίνακα και 7-8 -το πολύ- λευκά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα γεμίζουν τον χώρο, που έχει φτιαχτεί με μεράκι και θυμίζει μοντέρνο καφενείο.

Την ατμόσφαιρα βέβαια έρχονται να «ζεστάνουν» οι εξαιρετικές και μετρημένες νοστιμιές του καταλόγου και να συνοδεύσουν την παγωμένη μπύρα ή τη ρακή. Εσείς πρέπει απλά να διαλέξετε ανάμεσα σε βαρέλι Keiser ή Mythos, σε αρκετές ακόμα μπύρες σε φιάλη και σε ένα παγωμένο καραφάκι ρακή. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ θα έρθουν…

Ο κατάλογος διαθέτει μετρημένους μεζέδες, εύκολους και στην προετοιμασία αλλά και στην κατανάλωση, όλοι εμπνευσμένοι από την κουζίνα της «μαμάς» και φτιαγμένοι με τοπικά ελληνικά προϊόντα.

Δοκιμάστε τον υπέροχο καγιάνα με απάκι (5€), με φρέσκια ντομάτα και κομματάκια από απάκι να χάνονται μέσα στο μίγμα. Τα ντολμαδάκια με μαλακό τυρί ξύγαλο ήταν πολύ νόστιμα και χειροποίητα (σημειώστε το αυτό), γεγονός που μας κέρδισε και με το παραπάνω (4.5€).

Ο ντάκος έρχεται σε μια βαθιά πιατέλα, πληθωρικός και χορταστικός με νοστιμότατη κάπαρη από πάνω, ό,τι πρέπει για να δροσιστούμε (4€), ενώ η πατατοσαλάτα με πέστροφα  είναι μια ακόμα πολύ καλή επιλογή που μπορείτε να κάνετε (5€).

Η μυζηθρόπιτα με μέλι ήταν πεντανόστιμη, φρεσκοτηγανισμένη, καθόλου λαδοπιωμένη και το μέλι από πάνω δεν ήταν υπερβολικό, όπως συμβαίνει συχνά (4€). Tα τυριά με αλμυρή μαρμελάδα κυδώνι ήταν μια ξεχωριστή πρόταση, πρωτότυπη και μοντέρνα, αλλά κάπως «φτωχή» στο σερβίρισμα (7€). Θα μπορούσε να είναι πιο ολοκληρωμένη αν συμπληρωνόταν με μερικά επιπλέον τουρσιά ή φρέσκα λαχανικά.

Αν επιλέξετε να πιείτε ρακή, συνοδέψτε τη με ένα εξαιρετικό χωριάτικο λουκάνικο Τρικάλων (5€) ή με εκλεκτά σαλάμια από όλη την Ελλάδα (8€). Η λιπαρότητα εξάλλου ταιριάζει άψογα με το αλκοόλ της ρακής.

Επίσης, σημειώστε ότι είτε παραγγείλετε φαγητό είτε όχι, το ποτό σας θα συνοδευτεί από νόστιμα μικρά μεζεδάκια –τυράκι, σαλάμι, ελιές, ντομάτα - κι όχι από φιστίκια ή ξηρούς καρπούς.

Δοκιμάστε επίσης, ένα είδος πίτσας που φτιάχνουν στο beerraki με χωριάτικο ψωμί από κάτω και τυρί-ντομάτα ή κρεμμύδι-πιπεριά-μανιτάρια ή φοβερό λουκάνικο. Αξίζει…

Το beerraki είναι λοιπόν, ένα μαγαζί που θα πάει και θα ξαναπάει η νεολαία της περιοχής, μιας και εκεί μπορεί να βρει ένα νόστιμο, παρεϊστικο στέκι, με μεζεδάκια, καλό ποτό, άνετη ατμόσφαιρα και εύκολους μεζέδες για την παρέα. Εμείς θα ξαναπάμε σίγουρα...

Πληροφορίες: Beerraki, Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια, 2130 297732, 8-12€.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]