The Sushi bar: κατάδυση στα μυστικά της αυθεντικής sushi φιλοσοφίας

sushi-bar-sushi-masters
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η απόλαυση του sushi δεν είναι μόνο μια γευστική περιπλάνηση, αλλά ένα ατέρμονο ταξίδι στη φιλοσοφία και στις εμπειρίες μιας ολόκληρης κουλτούρας. Το The Sushi bar με 18 χρόνια ακριβώς στην πλάτη του, το γνωρίζει καλά…

Για να φτιάξεις ένα επιτυχημένο sushi bar χρειάζεται βαθιά γνώση συγκεκριμένων τεχνικών, ενδελεχή μελέτη της φιλοσοφίας που κρύβεται από πίσω, εμπιστοσύνη στην πρώτη ύλη σου και τον παραγωγό, απόλυτη δεξιοτεχνία στο φιλετάρισμα, φαντασία και εκνευριστικά επίμονο έλεγχο για να προμηθευτείς το πιο φρέσκο ψάρι.

Το The Sushi Bar, με 18 χρόνια εμπειρίας και 3 υποκαταστήματα πλέον, αποδεικνύει ότι τα κάνει όλα αυτά αψεγάδιαστα. Ξεκίνησε ως το πρώτο sushi bar στην Αθήνα, απευθυνόμενο σε ένα στοχευμένο κοινό πολυταξιδεμένων Αθηναίων που γνώριζαν τη φιλοσοφία του sushi, το οποίο όμως, σιγά σιγά εμπλουτίστηκε με νέους επισκέπτες, που μυούνταν σταδιακά στις νέες γεύσεις. Και συνεχίζει να μεγαλώνει ακόμα και σήμερα.

Στο The Sushi Bar θα δοκιμάσεις αυθεντικό sushi… για όλους. Τόσο για τους μυημένους και γνώστες του είδους, που αντέχουν μεγάλες δόσεις δημιουργικότητας και φαντασίας στο πιάτο τους, όσο και για τους νεοφερμένους, που μπορεί να φοβούνται ακόμα ότι το ωμό ψάρι… μυρίζει.

B-Tuna nagao & jalapeno

Πίσω από τον ανοιχτό πάγκο του The Sushi Bar λοιπόν, βρίσκονται ασιάτες sushi masters, που γνωρίζουν όλα τα μυστικά των ψαριών και τα πάντα για το σωστό φιλετάρισμά τους. Παραγγείλτε μια μερίδα από τα καταπράσινα φασόλια edamame με το χοντρό αλάτι (4.50€) για να μασουλήσετε μαζί με ένα καραφάκια ζεστό sake, μέχρι να αποφασίσετε τις επιλογές σας από το 10σέλιδο μενού.

Η μεγάλη ποικιλία από nigiri, maki και sashimi, σε vegetarian ή κανονική εκδοχή, θα σας κάνει σίγουρα, αναποφάσιστους. Αν θέλετε όμως, μπορείτε να ακολουθήσετε έναν καλό «μπούσουλα» με τις δικές μας επιλογές, που μας πρότεινε ο ίδιος ο Βαγγέλης Τσιόδουλος -κατά το ήμισυ ιδιοκτήτης των The Sushi Bar. 

Και τώρα αρχίζουν τα… όμορφα! Ένας σολομός με έντονο χρώμα, κομμένος σε κυβάκια, απλώνεται επάνω σε μια στρώση από ιδανικά πικρή και πικάντικη ρόκα με άνηθο στο Salmon tartar (9.80€) και λιώνει σαν αφρός στο στόμα. Η γαρίδα Ebi Miyaki & noodles snack (11.80€), τυλιγμένη μαζί με τηγανητά noodles, ήταν από τα ορεκτικά που αρέσουν σε όλους, εντυπωσιακή και νόστιμη, ενώ τα γιαπωνέζικα dumplings Gyoza με χέλι (9.80€) έρχονται φτιαγμένα στον ατμό, αφήνοντας στο στόμα την ιδιαίτερη γεμάτη γεύση του ψαριού.

Mediterrenean sashimi

Αν είστε όμως, από τους λάτρεις του sashimi, τότε πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε, το B-tuna nagao & jalapeno, με φιλέτο τόνου τυλιγμένο σε μικρά «δεματάκια» με μια μικρή καυτερή πιπερίτσα και άφθονη σόγια σος. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το ανεπανάληπτο Mediterranean shasimi (11.80€) με υπέροχα λεπτοκομμένο φιλέτο από λαβράκι, ποτισμένο με ένα μίγμα από σησαμέλαιο, σόγια, chives και ginger. Το παιχνίδι σε αυτό το πιάτο, ανάμεσα στη γεύση και την υφή ήταν αμφίρροπο, δημιουργώντας ένα απίστευτα ισορροπημένο αποτέλεσμα. Από τις καλύτερες προτάσεις του μενού.

Τα fusion nigiri Maguro No Carpaccio (8.10€) με φιλέτο τόνου, σος ντομάτας και δαχτυλίδια κρεμμυδιού, συνδυάζουν την ιαπωνική φιλοσοφία με το μεσογειακό ταμπεραμέντο και το κάνουν μαγικά, αφήνοντας  μια υπέροχη  γεύση δροσιάς στο στόμα, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα πιο κλασικά και πολύ νόστιμα Shiro Imperial (8.10€) με τσιπούρα, κόλιανδρο και χαβιάρι.

Τα spicy maguro inside out (8.60€) με φιλέτο τόνου, ginger, την αψάδα του wasabi και τα πράσινα αυγά χελιδονόψαρου να αγκαλιάζουν γύρω γύρω το ρύζι, είχαν επίσης ωραία γεμάτη γεύση, που σε παρέσυρε.

Κάνοντας τη διαφορά, τόσο σε γεύση, όσο και σε  φαντασία, το salmon skin futomaki (8.90€), με σολομό, λαχανικά και την πρόσφατη προσθήκη, ενός τραγανού φύλλου ομελέτας, απογείωνε τη γεύση, κάνοντάς σε να θέλεις κι άλλο ασταμάτητα.

Από τα πιο υπέροχα πιάτα που δοκιμάσαμε -για δυνατούς λύτες-  ήταν το sashimi Torro από κοιλιά τόνου, αγνό και απέριττο, χωρίς περιττές προσθήκες. Όσο για το υπέροχο sashimi από Βονίτη –λευκό τόνο από όπου προέρχεται η λακέρδα- ήταν υπέροχα αρωματισμένο απλά με 2 σταγόνες λάδι τρούφας. Απίστευτη γεύση, άφθονα αρώματα και μια βουτυρένια υφή που θα μείνει για καιρό χαραγμένη στον ουρανίσκο.

Salmon skin futomaki

Για το τέλος όμως, φροντίστε να κρατήσετε λίγο χώρο για ένα κομμάτι choco chili cake, με πικρή σοκολάτα αρωματισμένη με chili (8.30€). Πεντανόστιμη και όμορφα χωνευτική. Κόλαση και παράδεισος μαζί!

Σημειώστε ότι από σήμερα και μέχρι τις 17 Απριλίου (δηλαδή για 18 μέρες ακριβώς), τα The Sushi Bar, γιορτάζοντας τα 18α γενέθλιά τους,  κάνουν δώρο σε όλους τους επισκέπτες των εστιατορίων τους το αγαπημένο τους πιάτο… Προλάβετε!

Πληροφορίες: Γ. Βλάχου 38, Τ. 210 67 29 333-4, Ν. Ψυχικό / Πλ. Βαρνάβα, 210 7524354, Παγκράτι / Άτλαντος 1, 210 9802111, Π. Φάληρο, 25-30€.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]