Homey: νέο «σπιτικό» στέκι στη γειτονιά του Χαλανδρίου

homey George Fakaros
ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Ούτε ένα μήνα δεν έχει κλείσει καλά καλά το νέο εστιατόριο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και ήδη έχει κάνει πολλούς να μιλάνε για αυτό.

Άνοιξε πολύ πρόσφατα στον χώρο που μέχρι πρότινος βρισκόταν το συμπαθέστατο Εμαγιέ και ήρθε με σπιτική διάθεση, να προσφέρει σύγχρονα ελληνικά πιάτα, που επιμελείται η γνωστή chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το εστιατόριο όμως, έχει αναλάβει η κόρη της Κωνσταντίνα.

Ο χώρος του Homey είναι μοντέρνος, με μεγάλους δερμάτινους καναπέδες και αρκετά τραπέζια, άνετος, με κυρίαρχο το σκούρο αλλά και το ανοιχτόχρωμο ξύλο και μια μεγάλη μπάρα για να πιει κανείς το tailor made cocktail του.

Το μενού στο Homey κινείται κυρίως στην ελληνική φιλοσοφία, με αρκετές σύγχρονες γευστικές πινελιές. Χειροποίητες παραδοσιακές πίτες, φαγητό στη γάστρα, ζυμωτό ψωμί και αυθεντικός ξυλόφουρνος είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της κουζίνας του Homey, που έχει αδυναμία στο κρέας.

George Fakaros

Μοσχαρίσια μάγουλα γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο,  μελιτζάνα στη χόβολη με γιαούρτι, πατάτες στον ξυλόφουρνο με σος μουστάρδας, ζουμερό συκώτι με πατάτες και μαρμελάδα κρεμμύδι και παντζάρι, είναι κάποια από τα καλούδια του εστιατορίου, ενώ έκπληξη προκαλεί το ειδικό sushi menu που θα βρείτε στο Homey.

Πληροφορίες: Homey, Εθνικής Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, 210 6841156, www.facebook.com/pages/HOMEY/1469006773327978.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]