Στο Paella Barcelona στο Παγκράτι για σπανιόλικη παέγια

paella-barcelona-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Αγαπάτε την παέγια; Κι εμείς… Κατευθυνθείτε τότε στο Παγκράτι, στο λιλιπούτειο Paella Barcelona και δοκιμάστε μία όπως σας αρέσει.

Μας αρέσουν πολύ τα «θεματικά» εστιατόρια. Σου δίνουν την (ψευδ)αίσθηση ότι η εξειδίκευσή τους εξασφαλίζει και την ποιότητα του αποτελέσματος. Και τις περισσότερες φορές αυτό ισχύει. Αλλά -άσχετα με το αποτέλεσμα- και μόνο η προσπάθεια να μεταφερθεί μια συγκεκριμένη γευστική παράδοση ή τάση ενός άλλου τόπου, είναι ένα εγχείρημα καλοδεχούμενο.

Το να ανοίγει λοιπόν, ένα «paella bar» στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Παγκράτι, προσπαθώντας να μας συστήσει την αγαπημένη (τουριστική) συνήθεια της Βαρκελώνης, είναι μια πρόταση που καλωσορίζεται με χαμόγελο.

Στον μικροσκοπικό κατακόκκινο χώρο του Paella Barcelona, με τα 4-5 τραπεζάκια καφενείου και τη ζεστή ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσετε ισπανική παέγια σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.

Αν αγαπάτε το κρέας τότε εκείνη με χοιρινό, κοτόπουλο και ισπανικό λουκάνικο τσορίθο (6.5€) είναι για εσάς. Αν είστε φίλοι των θαλασσινών δοκιμάστε εκείνη με τις γαρίδες, τα καλαμάρια και τα μύδια (7.5€), ενώ αν κατατάσσετε τον εαυτό σας στους vegetarian, έχετε την επιλογή της παέγια με λαχανικά (5€).

Και φυσικά, παέγια χωρίς σανγκρία δεν γίνεται. Για αυτό παραγγείλτε και μια κανάτα χειροποίητη σαγκρία παραγωγής τους για να... ξεδιψάσετε, αφού πρώτα δοκιμάσετε και την πράσινη σαλάτα που θα σας κεράσουν.

Η παέγια είναι ίσως, το πιο δημοφιλές (τουριστικό) ισπανικό πιάτο. Είναι ιδιαίτερα ευφάνταστο και συνδυάζει πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους γεύσεις. Φτιάχνεται με βάση το ρύζι, που «παντρεύεται» με κρέας, θαλασσινά, πουλερικά, λαχανικά και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Το Paella Barcelona, που σερβίρει αποκλειστικά μερίδες παέγια, δεν είναι ένα καινούργιο εστιατόριο. Έχει ιστορία πίσω του, που ξεκινά από την Πόλη του Μεξικού το 1982, ενώ έχει κάνει ήδη το πέρασμά του από την Ελλάδα, πριν πολλά χρόνια στη Γλυφάδα και σχετικά πρόσφατα από το Κολωνάκι.

Πριν μερικούς μήνες μεταφέρθηκε και άνοιξε τις πόρτες του μικρούτσικου χώρου του στο Παγκράτι, στην οδό Ευφράνορος και σας περιμένει με τα σκεύη να έχουν «πάρει φωτιά».

Πληροφορίες: Ευφράνορος 8, Παγκράτι, Αθήνα, 210 701 0093, www.facebook.com/PaellaBarcelona.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]