Οι ετικέτες της Σεμέλης Οινοποιητικής «κάνουν στάση» στο Scala Vinotecca

scala-vinotecca
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Μια βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά της Σεμέλης Οινοποιητικής, φιλοξενεί την Τετάρτη 9 Απριλίου, το γνωστό wine restaurant Scala Vinotecca στο Κολωνάκι.

Ο οινολόγος Λεωνίδας Νασιάκος θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς, που θα ταξιδέψει τους οινόφιλους  στα οινικά μονοπάτια της Σεμέλης.

Τέσσερις ετικέτες του γνωστού οινοποιείου, από τους αμπελώνες της Νεμέας και της Μαντινείας, θα μπλεχτούν σε ένα παιχνίδι πολύπλοκων αρωμάτων και γεύσεων.

Τη γευσιγνωσία των κρασιών της Σεμέλης θα συνοδεύει ένα ειδικά διαμορφωμένο για τη βραδιά, μενού που θα περιλαμβάνει για πρώτο πιάτο, μια επιλογή από Cheviche σολομού με άσπρο κρεμμύδι, τομάτα καρέ και σταμναγκάθι ή Καρπάτσιο χταποδιού με μαυρομάτικα φασόλια, φρέσκο κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης, που θα συνοδεύονται από Μαντινεία Νασιάκου 2013.

Το δεύτερο πιάτο είναι μια πανδαισία Chorizo μαζί με Ορεινό Ήλιο Ροζέ, ενώ για το Κυρίως πιάτο, οι επισκέπτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε Ρεβιθάδα με καπνιστή πάπρικα και γαρίδες σοτέ, Γιουβέτσι με χυλοπίτες και καλαμάρι ή Μοσχαρίσια μάγουλα μπραιζέ με πουρέ. Και τα τρία πιάτα θα συνοδεύονται από Σέμελη Νεμέα Reserve 2010.

Για το τέλος, ο σεφ έχει ετοιμάσει Φρουτοσαλάτα με σιρόπι ginger, δυόσμο και sorbet mango και Μους φράουλας με κομμάτια φράουλα και νιφάδες λευκής σοκολάτας, μαζί με επιδόρπιο οίνο Σεμέλη Εσπέρα.

Πληροφορίες: Scala Vinotecca  Οδός Σίνα 50, Αθήνα, 210 3610041, 30 ευρώ/άτομο.