Και η αθηναϊκή γαστρονομία στον παλμό του Game of Thrones

game-of-thrones-dinner
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

H γνωστή αμερικανική σειρά Game of Thrones, που έχει προκαλέσει κύμα ενθουσιασμού σε όλο τον κόσμο, εισβάλλει και στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, με ένα μοναδικό event, το Σάββατο 12 Απριλίου, στο Excalibur-Avalon στου Ψυρρή.

Έλληνες GOT Fans ενωθείτε! Με αυτό το σύνθημα, το bar restaurant Excalibur-Avalon στου Ψυρρή, διοργανώνει το Σάββατο 12 Απριλίου, ένα πρωτότυπο γευστικό event, με τις γεύσεις και τα πιάτα από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά. Την διοργάνωση έχει αναλάβει η Street Production, που βάλθηκε να κάνει και την Αθήνα, μέρος των 7 βασιλείων.

Για μια νύχτα λοιπόν, το Excalibur-Avalon θα μεταμορφωθεί για να φιλοξενήσει ένα all day event,  με γεύσεις από τα 7 Βασίλεια του Westeros. Όσοι βρεθούν εκεί, θα απολαύσουν φαγητά και ποτά βασισμένα σε συνταγές του Game of Thrones, από τα βιβλία «A Song of Ice and Fire» του George R. R. Martin, ενώ παράλληλα, θα παίζει μουσική που θα μας ταξιδέψει σε μεσαιωνικές εποχές.

Το πρωί θα μπορείτε να παραγγείλετε το πρωινό του Tyrion Lannister που έφαγε στο Winterfell, με μπέικον, λευκόσαρκα φιλέτα ψαριών και ψωμί (4,50€) ή το πρωινό του John Snow που τρώει στο «Τείχος» με μπέικον, λουκάνικα, αυγά, ψωμί, βούτυρο και μαρμελάδα βατόμουρο (3,50€).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα σερβίρονται μεσαιωνικές πίτες των Βορείων στο Winterfell, με χοιρινό και μπέικον (6€) και με μοσχάρι και μπέικον (8,50€), goulash μέσα σε καρβελάκι ψωμιού (7€) και λεμονόπιτα ίδια με εκείνη που σερβίρουν στο GOT (2€).

Συνοδέψτε το γεύμα σας και με 10 ειδικά για την ημέρα cocktails, εμπνευσμένα από τους χαρακτήρες του GOT (6€). Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία συμμετάσχετε σε τουρνουά και παιχνίδια με κάρτες, να εξασκηθείτε σε μάχες με ξύλινα και μεταλλικά ξίφη, να πάρετε μέρος σε λαχειοφόρο, ενώ θα παρακολουθήσετε και αφιερώματα της σειράς.

Πληροφορίες: Excalibur-Avalon, Λεωκορίου 20 & Σαρρή, Ψυρρή, Αθήνα, 697 1637301, γενική είσοδος (όλη την ημέρα) 4€.