To Breeder Feeder γιορτάζει την ανθοφορία όπως στην Ιαπωνία…

yozakura
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Τη γιαπωνέζικη γιορτή της ανθοφορίας αποφάσισε να τιμήσει με ένα ειδικό μενού το Breeder Feeder, την Παρασκευή 11 Απριλίου.

Το έθιμο Hanami είναι η γιορτή της ανθοφορίας στην Ιαπωνία, που τιμάται αιώνες τώρα, από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τις αρχές Μαΐου. Πρόκειται ουσιαστικά, για την εποχή που ανθίζουν οι κερασιές και είναι πανέμορφα.

Παραδοσιακά, οι Γιαπωνέζοι συνηθίζουν να το γιορτάζουν στην ύπαιθρο, κάτω από ανθισμένα δέντρα, με πικ νικ, ενώ το βράδυ, η διάθεση ανεβαίνει και το πάρτι λέγεται Yozakura.

Στήνοντας λοιπόν, ένα Yozakura και στην Αθήνα, το Breeder Feeder ετοίμασε ένα ειδικό μενού, εμπνευσμένο από τις γιαπωνέζικες γιορτές των λουλουδιών, με μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της συγκεκριμένης περίστασης.

Chirazi sushi, δηλαδή ανοιχτό sushi που σερβίρεται σε πιάτο, γνωστό και ως «Αυτοκρατορική Σαλάτα», γιαπωνέζικη σαλάτα με φύκια και γαρίδες, παραδοσιακή μαμαδίστικη Soba noodle soup, γιαπωνέζικο carpaccio Tataki beef και Sake nama choco, δηλαδή σοκολατένια τρουφάκια σερβιρισμένα σε χειροποίητα κουτάκια origami είναι τα πιάτα που θα ετοιμάσουν οι Ningyo Fans –a.k.a Βίκυ Κωστοπούλου και η Λία Μανσόλα, αθεράπευτες λάτρεις της γιαπωνέζικης κουλτούρας- και θα δοκιμάσει όποιος βρεθεί σήμερα στο εστιατόριο.

Πληροφορίες: Breeder, Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527, 30 ευρώ/άτομο.