Ωμοφαγία από μια σεφ του είδους στο Breeder Feeder

omofagia-apo-mia-sef-tou-eidous-sto-breeder-feeder

ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ένας πλήρες μενού με εξαιρετικές και πρωτότυπες γεύσεις για τους λάτρεις της ωμοφαγίας, στο εστιατόριο της gallery The Breeder.

Το εστιατόριο Breeder Feeder της gallery the Breeder παρουσιάζει το μενού της Νίνα (aka Veggie Wedgie), την Τετάρτη 9, το Σάββατο 12, την Κυριακή 13 και την Τρίτη 15 Μαρτίου.

Πρόκειται για ωμοφαγικό μενού, βασισμένο σε φυτικά υλικά. Δηλαδή, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ζωικά προϊόντα όπως κρέας, γαλακτοκομικά και άλλα υποπροϊόντα. Επίσης, τα πιάτα δεν είναι μαγειρεμένα σε θερμοκρασία πάνω από 43 βαθμούς κελσίου, έτσι ώστε η διατροφική τους αξία και τα ένζυμα να διατηρούνται.

Τα υλικά των πιάτων είναι κυρίως εποχιακά και τοπικά και περιλαμβάνουν φρέσκα βότανα, σαλάτες, φρούτα, λαχανικά, φύκια, σπόρους, ξηρούς καρπούς, φύτρα, λάδια ψυχρής έκθλιψης και μπαχαρικά. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του φαγητού είναι το μούλιασμα και το φύτρωμα, η πολτοποίηση, το πάγωμα και η αποξήρανση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γευτούμε όλες τις τροφές στην υψηλότερη ενεργειακή τους συχνότητα, όπως ακριβώς πρόβλεψε η φύση.

Το μενού της Νίνα περιλαμβάνει για αρχή όστρακα από πλευρώτους με κρέμα άνηθου, για πρώτο πιάτο, σούπα φινόκιο αβοκάντο με τσιπς καπνιστής μελιτζάνας και για δεύτερο πιάτο, φύκια, παντζάρι, καρότο και φέτες πορτοκαλιού με σάλτσα από ταχίνι. Για αλλαγή γεύσης προτείνεται ένα παγωμένο σφηνάκι, ενώ το τρίτο πιάτο είναι γεμιστά ρολά με κοκκινιστή ψίχα μανιταριού, τυρί κρέμα, κάσιους σερβιρισμένο με σάλτσα βερίκοκου και σαλάτα του αγρότη. Το τέταρτο και τελευταίο πιάτο είναι ένα σεμιφρέντο με βανίλια Μαδαγασκάρης με καραμελωμένα κουφέτα αμυγδάλου σερβιρισμένα πάνω σε παπάγια.

Η σεφ Νίνα (aka Veggie Wedgie) ξεκίνησε να ασχολείται με την διατροφή και τη μαγειρική πριν από περίπου 4 χρόνια, όταν μπήκε στον κόσμο της χορτοφαγίας. Συνειδητοποίησε πόσο περιορισμένη ήταν η διατροφή της πριν και πόσες ενδιαφέρουσες τροφές και γεύσεις υπάρχουν που αγνοούνται λόγο της υπερκατανάλωσης ζωικών προϊόντων στην καθημερινότητα.

Ξεκίνησε ένα blog, το www.veggie-wedgie.com , όπου μοιράζεται τις διατροφικές τις περιπέτειες και τις δημιουργικές της συνταγές. Έχει μαγειρέψει και διδάξει σεμινάρια μαγειρικής σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στην Ισπανία, ενώ πρόσφατα, βρέθηκε στην Οκλαχόμα όπου φοίτησε στην ωμοφαγική σχολή 105 degrees του γνωστού σεφ Matthew Kenney. Μέσα από την μαγειρική της προσπαθεί να μεταδώσει έναν ευαισθητοποιημένο, αληθινό τρόπο διατροφής.

Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210-3317527, www.thebreederfeeder.blogspot.com .