Ούζομπαρ: θαλασσινές και στεριανές νοστιμιές για ούζο και τσίπουρο με την παρέα

ouzompar
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Ένα μοντέρνο στέκι για ούζο ή τσίπουρο και ποικιλία από ελληνικούς μεζέδες, άνοιξε πριν ένα περίπου μήνα στο Μαρούσι, ο νεαρός σεφ Γιάννης Λιάκου.

Ο Γιάννης Λιάκου έχει περάσει ήδη από πολλές κουζίνες γνωστών αθηναϊκών εστιατορίων προτού ανοίξει το δικό του στέκι στο Μαρούσι και εδώ, δεν έδωσε βάση τόσο σε υψηλή γαστρονομία και gourmet καταστάσεις, αλλά σε αυθεντικές γεύσεις της παρέας που συνοδεύουν ιδανικά την ουζοποσία.

Αγαπημένες ελληνικές γεύσεις παρελαύνουν από τα τραπέζια του Ούζομπαρ κάθε μέρα και τα ποτήρια δεν αδειάζουν ποτέ. Εδώ θα βρείτε εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία σε αποστάγματα από όλη την Ελλάδα και νόστιμες τοπικές συνταγές, από θάλασσα και στεριά.

Δοκιμάστε τη μελιτζανοσαλάτα από το Άγιο Όρος, τα αυγά με στάκα και σουτζούκι πολίτικο, τον γαύρο με τη λιαστή ντομάτα, τις πικάντικες γαρίδες "Μικρολίμανο", το καπνιστό σκουμπρί Παροναξίας, τους λουκουμάδες μπακαλιάρου και πολλά πολλά ακόμα νόστιμα μεζεδάκια.

Ο χώρος του είναι συμπαθέστατος, απλός και νεανικός. Η μεγάλη ραφιέρα στο πλάι με

τα αποστάγματα και οι κλασικές καρέκλες ταβέρνας δίνουν το παραδοσιακό ύφος που θέλει το μαγαζί, ενώ το σύνθετο φωτιστικό, ο μαυροπίνακας και μερικές διάσπαρτες πινελιές στον χώρο δίνουν έναν πιο μοντέρνο τόνο, που του πάει πολύ.

Η νηστεία του ταιριάζει γάντι κι έτσι όσοι νηστεύετε, έχετε έναν ακόμα λόγο να επισκεφθείτε το Ούζμπαρ άμεσα…

Πληροφορίες: Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 210 6300026, www.facebook.com/ouzompar.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]