Φέτος απολαμβάνουμε πασχαλινά γεύματα έξω...

pasxa-pasxa-fagito
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Αν φέτος, δεν θέλετε να μπλέξετε καθόλου με την κουζίνα, το clickatlife.gr σας προτείνει μερικές ωραίες ιδέες για να απολαύσετε μαγειρίτσα, σουβλιστό αρνί και άλλες παραδοσιακές νοστιμιές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας.

Hilton: ελληνική παράδοση και κοσμοπολίτικο στυλ

Το φημισμένο εστιατόριο Βυζαντινό θα σας περιμένει από τη Μεγάλη Παρασκευή με ένα πλήρες νηστίσιμο μενού. Τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, θα μπορείτε να γιορτάσετε την Ανάσταση με μαγειρίτσα και πιάτα από τον πλούσιο μπουφέ του εστιατορίου, ενώ την Κυριακή του Πάσχα, το Βυζαντινό επιμένει παραδοσιακά με ψητό αρνί, κόκκινα αβγά, παραδοσιακό μπουφέ, μεγάλη ποικιλία γλυκών και ζωντανή μουσική. Τη Δευτέρα του Πάσχα, θα μπορείτε να απολαύσετε και το καθιερωμένο brunch με έναν πλούσιο μπουφέ. Πληροφορίες: Βυζαντινό, Βασιλίσσης Σοφίας 46, ξενοδοχείο Hilton, 210-7281400, www.hiltonathens.gr/gr/dining_and_bars.html.

Γεύσεις από την ελληνική παράδοση στο ξενοδοχείο Titania

Αν είστε πιστός λάτρης του κέντρου της πόλης και ψάχνετε να γιορτάσετε το Πάσχα κάπου εκεί, μπορείτε να γευτείτε το μενού που έχει ετοιμάσει το Titania, είτε τη νύχτα της Ανάστασης στο υπέροχο Olive Garden με θέα την Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού, είτε στη βραβευμένη La Brasserie ανήμερα το Πάσχα. Το αναστάσιμο μενού περιλαμβάνει νόστιμα παραδοσιακά πιάτα, όπως μαγειρίτσα αυγολέμονο (10,50€), χωριάτικη σαλάτα με κριθαροκούλουρα ούζου, κρίταμο και κρέμα φέτας (11€) και αρνάκι ψητό με μικρές πατάτες Μεσσηνίας λεμονάτες (24€). Αν προτιμήσετε να περάσετε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα στη La Brasserie, θα βρείτε – πέραν των προαναφερθέντων πιάτων, σε χαμηλότερες μάλιστα τιμές –salad bar με παραδοσιακές κρύες σαλάτες και ορεκτικά (8,50€), αλλά και συκωτάκια αρνιού με φρέσκια ρίγανη και μοσχολέμονο (12€). Πληροφορίες: Πανεπιστημίου 52, Ξενοδοχείο Titania, Αθήνα, 210 3326000, www.titania.gr/EL/estiatoria_athina.

Ανάσταση στου Belle Amie το ουζερί

Εδώ και κάποιους μήνες, το ιστορικό στέκι του Πειραιά, έχει ξανανοίξει και έχει μπει σε νέα εποχή. Έτσι, δε θα μπορούσε παρά να προσκαλέσει τους θαμώνες του, αλλά και όσους θέλουν τώρα να το γνωρίσουν, να δοκιμάσουν το μενού που έχει ετοιμάσει για τη νύχτα της Ανάστασης, με παραδοσιακή μαγειρίτσα με μυρωδικά από τη Βόρεια Ελλάδα, σαλάτα πασχαλιάτικη με πατάτα, κολοκύθι, ντομάτα, φέτα και αυγό, θεσσαλιώτικη τυροχορτόπιτα, τζατζίκι ηπειρώτικο, γαρδουμπάκια λαδολέμονο, αρνάκι σε κληματόβεργες με πατάτες στο φούρνο, ραβανί από τα Βίλλια, λευκό ή κόκκινο κρασί και βέβαια τσουρέκι, κουλούρια και κόκκινα αυγά. Η τιμή έχει οριστεί στα 25€. Σημειώστε ότι αν θελήσετε να γευματίσετε στο Belle Amie τη Μεγάλη Παρασκευή, δε θα χρειαστεί να χαλάσετε τη νηστεία σας, αφού εκεί θα βρείτε παραδοσιακά νηστίσιμα πιάτα. Πληροφορίες: Belle Amie, Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς, 210 4175740, www.facebook.com/belleamiegr.

Πάσχα με ψήσιμο οβελία στο Le Trocadero

Έχετε όρεξη να γιορτάσετε το Πάσχα με θαλασσινή αύρα; Τότε το ξενοδοχείο Metropolitan και το εστιατόριό του, Le Trocadero, θα σας προσφέρουν νηστίσιμα ζεστά και κρύα πιάτα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, θα μπορείτε να γευθείτε μενού με ζεστή παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, ψητό κατσικάκι, σαλάτα, γλυκό και μία φιάλη κρασί, στα 35€ το άτομο. Την Κυριακή του Πάσχα, ο οβελίας θα ψηθεί στο αίθριο του ξενοδοχείου και θα ακολουθήσει πασχαλινός μπουφές, με παραδοσιακές γεύσεις όπως αρνί σούβλας, κοκορέτσι, σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά και πλούσια ποικιλία από γλυκά. Η τιμή κατ’ άτομο έχει διαμορφωθεί στα 55€. Πληροφορίες: Le Trocadero, λεωφόρος Συγγρού 385, Αθήνα, 210 9471000, www.chandris.gr/athens/.

Μεγάλη Εβδομάδα στο «Πιάτο» της Βούλας

Το κλασικό πια «Πιάτο» της Βούλας στου Ψυρρή αλλά και στο Παλαιό Φάληρο, θα σας περιμένει με ένα πλούσιο νηστίσιμο μενού όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για τη νύχτα της Ανάστασης, θα ετοιμάσει μαγειρίτσα, συκωταριά λαδορίγανη και φυσικά, πολλά κόκκινα αυγά για τσούγκρισμα. Υπολογίστε περίπου 12-15€ το άτομο με ποτό. Την Κυριακή του Πάσχα το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό και θα ξανανοίξει από τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε θα συνεχίσει να «αποζημιώνει» τους πελάτες του με τη χαρακτηριστική ατμόσφαιρα της παλιάς γειτονιάς, τα σπιτικά φαγητά, τις χαμηλές τιμές και τα υπέροχα χειροποίητα γλυκά. Πληροφορίες: Πιάτο, Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 210 9802903, www.facebook.com/ToPiatoTisVoulas/.

Plaza Athens: Πάσχα στην καρδιά της πόλης

Στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας, στο Σύνταγμα, στον ημιώροφο του ξενοδοχείο Athens Plaza θα βρείτε το εστιατόριο The Parliament. Εκεί, με θέα την πολύβουη λεωφόρο Σταδίου και τον πεζοδρόμο της Βουκουρεστίου, τη νύχτα της Ανάστασης, θα σας περιμένει ένα μενού με σπιτική παραδοσιακή μαγειρίτσα ή καρδιές σαλατικών με ψητό ανθότυρο, καρέ από αρνάκι γάλακτος με μυρωδικά, πατάτες αλά χασάπα και ρατατούιγ λαχανικών, σάμαλι με παγωτό καϊμάκι, καλάθι με κόκκινα αβγά και κουλουράκια. Η τιμή έχει υπολογιστεί στα 32€ το άτομο. Την Κυριακή του Πάσχα θα ακολουθήσει μπουφές με σαλάτες και κρύα ορεκτικά, κοκορέτσι, εξοχικό, σεφταλιές, κεμπάπ, κοτόπουλο σχάρας, αρνί φούρνου, πατάτες με θυμάρι, λαχανικά σχάρας και πίτες, ψωμιά, γλυκά και κουλουράκια. Η τιμή του μενού είναι 40€ το άτομο. Πληροφορίες: The Parliament, Πλατεία Συντάγματος, Βασιλέως Γεωργίου 2 και Σταδίου, ξενοδοχείο Athens Plaza, 210 3352 400, www.njvathensplaza.gr/gr/athens-parliament-restaurant.

Νηστίσιμα πιάτα –και όχι μόνο- στο Θάμα

Αν αγαπάτε τη μεσσηνιακή γαστρονομική παράδοση, μη διστάσετε να περάσετε από το Θάμα, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αφού εκεί θα σας περιμένουν μουσακάς από καλαμαράκια, σουπιές με αρωματικά χόρτα εποχής, φάβα Μεσσηνίας και πολλά λαδερά πιάτα. Κι αν θέλετε να γιορτάσετε το τέλος της νηστείας, τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, θα βρείτε μαγειρίτσα, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια και κάθε λογής μεζεδάκια. Πληροφορίες: Θάμα, Μεσογείων 242, Χολαργό, 211 0139951, www.thama.info/.

Πλούσιες γευστικές δημιουργίες στους Ορίζοντες Λυκαβηττού

Και μια πρόταση για πασχαλινό γεύμα αφ’υψηλού, σας ετοίμασαν οι Ορίζοντες Λυκαβηττού, που θα σας έχουν την Αθήνα… πιάτο, αλλά και πολλές νόστιμες παραδοσιακές γεύσεις από τον σεφ Γιώργο Ρεγκούκο. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής νηστέψτε νόστιμα με παντζάρια με ξινόμηλο, ζουλιέν κηπευτικών βινεγκρέτ λευκού βαλσάμικου & γαριδάκι Σύμης, μύδια αχνιστά σε κρασί chardonnay & σαφράν, καλαμάρι σχάρας με σπανάκι σωτέ, ψητό ντοματίνι & αρωματικά βότανα, νηστίσιμο σπαγγέτι θαλασσινών και σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι (25€ ανά άτομο). Τη βραδιά της Ανάστασης παρακολουθήστε την λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου και στη συνέχεια απολαύστε χωρίς ενοχές πια, το αναστάσιμο μενού με αγκινάρες γεμιστές με γλυκιά μυζήθρα, απάκι σωτέ & μαυροσούσαμο σε κουλί πιπεριάς Φλωρίνης με σπιτική ρακή, μαγειρίτσα, πιλαφάκι σιγοβρασμένο με αγριοκάτσικο Ρεθύμνου & στακοβούτυρο, πανδαισία λαχανικών  με αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί, καβουρδισμένα αμύγδαλα & γλασαρισμένο dressing από το χυμό τους, αρνάκι κότσι μπρεζέ με μουσελίν πατάτας, μανιτάρια σιτάκι & gravy sauce και μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, σάλτσα φρούτων του δάσους & σπασμένη Φλωρεντίνα(32€ ανά άτομο). Το μενού της Ανάστασης θα απολαύσουν και όσοι βρεθούν στους Ορίζοντες Λυκαβηττού και το μεσημέρι του Πάσχα. Πληροφορίες: Ορίζοντες Λυκαβηττού, Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, 2107210701.

Για αυθεντική μαγειρίτσα στον Παπανδρέου

Και φυσικά,  όσοι αγαπούν τη μαγειρίτσα, δεν θα βρουν αλλού καλύτερο στέκι, από τον κλασικό πια Παπανδρέου, που μετακόμισε πρόσφατα, από την Αγορά, στο διπλανό στενάκι. Η ιστορία του ξεκινά το 1898 και από τότε ετοιμάζει παραδοσιακή μαγειρίτσα αυγολέμονο για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Είναι ίσως, η πιο νόστιμη μαγειρίτσα της πόλης. Εδώ φυσικά θα βρείτε και αρνάκι με πατάτες, αλλά και πολλά ακόμα μαγειρευτά για να φτιάξετε ένα αυθεντικό πασχαλινό γλέντι γεύσεων. Πληροφορίες: Στοά Αιόλου 68α-70, 210 3257607.