Ο Χριστόφορος Πέσκιας αναλαμβάνει το εστιατόριο του Κυρίμαι

peskias
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Ο ευφάνταστος και πρωτοπόρος Κύπριος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, ανάμεσα στις πολλές «υποχρεώσεις» του στην πρωτεύουσα, ανέλαβε πρόσφατα και το μενού του εστιατορίου στο ξενοδοχείο Κυρίμαι στον Γερολιμένα της Μάνης.

Ο πολυβραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας ανέλαβε πρόσφατα την επιμέλεια της κουζίνας του «Κυρίμαι», προσθέτοντας φαντασία και έμπνευση στα πιάτα του. Ήδη έχει μπει για τα καλά στην κουζίνα και ετοιμάζει το νέο μενού του εστιατορίου.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση

επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης και εκεί ανακάλυψε το μεγάλο πάθος του για τη μαγειρική.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά. Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική και γνώρισε τη μαγειρική δίπλα στους chefs Charlie Trotter και Jackie Pluton στο Σικάγο.

Από το 1997 μέχρι το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και Joel Robuchon.

Από τους σημαντικότερους σταθμούς στην καριέρα του, ήταν η πενταετής παραμονή του στην κουζίνα του «48», αναδεικνύοντάς την ανάμεσα στις 100 καλύτερες του κόσμου, στην top 100 λίστα του περιοδικού «Restaurant Magazine».

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]