Τρεις κι ο Kούκος: μεζεδοκαφενές με πολύχρωμο σκηνικό

treis-ki-o-koukos-koukos
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2014

Βρίσκεται στον ημι-πεζόδρομο της οδού Γυφτοπούλου στο Χαλάνδρι εδώ και σχεδόν 2.5 χρόνια κι έχει γίνει το αγαπημένο στέκι της νεολαίας για ρακοποσία μετά (χειροποίητων) μεζέδων.

Το σκηνικό που έχουν στήσει στο Τρεις κι ο κούκος είναι κουκλίστικο. Σωμόν τοίχοι, πολύχρωμα μαξιλάρια και φλοκάτες, κατάλευκα τραπέζια, κι εξαιρετικά ξύλινα στολίδια κρεμασμένα στους τοίχους, δίνουν έναν παραμυθένιο τόνο στον χώρο που μου άρεσε πολύ.

Χωρίς πολλά πολλά στολίσματα και εξάρσεις διακοσμητικές, το Τρεις κι ο Κούκος έγινε ένα αυθεντικά όμορφο στέκι, απλό κι αγαπημένο.

Εκτός από το όμορφο σκηνικό του όμως, η κουζίνα του Τρεις κι ο Κούκος «δίνει ρέστα». Χωρίς μεγάλο κατάλογο, μόνο με καμιά δεκαριά μεζέδες –όλοι φτιαγμένοι στο χέρι επί τόπου- σου προσφέρει απλόχερα τον παράδεισο.

Ένας καγιανάς που «φύσαγε», φτιαγμένος και σερβιρισμένος στο μικρό στρογγυλό του τηγανάκι (4€), κεφτεδάκια σαν της μαμάς (5€), πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο (4€), οσπριοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια (3€), μικρά ντακάκια για να δροσιστείτε (3€)  και πεντανόστιμη ζεστή φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια (4.5€) είναι κάποιες από τις προτάσεις.

Κι όλα αυτά σε συμπαθητικές μερίδες, που φτάνουν για να συνοδέψουν τη ρακή και τη μπύρα μιας παρέας. Διαλέξτε κι ένα καραφάκι ρακόμελο (5€/100 ml), ένα τσίπουρο (3.5€/100 ml) ή μια παγωμένη μπύρα (3.50€).

Όσο για τη μουσική, τι άλλο θα περίμενε κανείς σε ένα τέτοιο στέκι, εκτός από λίγο Σωκράτη, λίγο Θανάση και λίγο Χαρούλη; Συχνά πυκνά φιλοξενούνται και μικρά live-άκια του ίδιου ύφους. Κι είμαστε όλοι ευτυχισμένοι…

Τώρα που ο καιρός άνοιξε, μπορείτε να κάτσετε και στα τραπεζάκια μπροστά στο πεζοδρόμιο, με τις χρωματιστές φλοκάτες και τα πανέμορφα πολύχρωμα μικρά γλαστράκια.

Πληροφορίες: Γρηγορίου Γυφτοπούλου 3, Χαλάνδρι, 6938 241750, www.facebook.com/TreisKiOKoukos.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]