Πού θα φάτε την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα;

nonna-edda-pizza
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Μια αυθεντική Italian style πίτσα απαιτεί τραγανή ζύμη σαν τσιγαρόχαρτο, μπόλικη μοτσαρέλα που δεν θα μαλακώνει τη ζύμη και φρέσκα υλικά για να αποτελειώσουν την απόλαυση. Το clickatlife.gr σας προτείνει 7 στέκια στην Αθήνα για να δοκιμάσετε την καλύτερη εκδοχή της πίτσας.

Nonna Edda

Μια μικρή συνοικιακή πιτσαρία σε αποζημιώνει με την υπέροχη πίτσα της. Ο λόγος για το Nonna Edda στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή. Η «γιαγιά Έντα» ετοιμάζει για εσάς νόστιμες ιταλικές γεύσεις και ειδικά, υπέροχη πίτσα. Με τραγανή λεπτή ζύμη που «σπάει» σε κάθε δαγκωματιά και νόστιμα υλικά, η πίτσα της δεν παίζεται. Δοκιμάστε την πίτσα γίγας και προσθέστε της ό,τι τραβάει η όρεξή σας, από ιταλικό λουκάνικο και προσούτο, μέχρι αλλαντικά, τυρί πρόβολα και πολλές ακόμα επιλογές. Τα μικρά καλτσονάκια με ζυμάρι πίτσας και γέμιση σοκολάτας πρέπει επίσης να τα δοκιμάσετε…
Πληροφορίες: Nonna Edda, Εθνικής Αντιστάσεως 62-64, Καισαριανή, 210 7240024, www.facebook.com/Nonna.Edda.Pizzeria.

Ombra

Ποιος θα περίμενε ότι σε ένα τόσο μικρό café θα έβρισκε μια από τις πιο νόστιμες και καλοεκτελεσμένες Italian style πίτσες; Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αυθεντικό ιταλικό prosecco bar στον Φάρο του Ψυχικού, που σφύζει από ζωή κάθε μέρα μέχρι αργά το βράδυ. Εδώ λοιπόν, εκτός από prosecco, spumante και cocktails, θα δοκιμάσετε μια υπέροχη πίτσα, με πραγματικά λεπτή ζύμη. Το ζυμάρι της μοιάζει με φύλλο, είναι τραγανό και δεν σε βαραίνει.
Πληροφορίες: Ombra, Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Νέο Ψυχικό, 210 6711320.

Coupepe

Το Coupepe βρίσκεται στην πλατεία της Νέας Πεντέλης και μέχρι πρότινος αποτελούσε μυστικό για λίγους και ψαγμένους. Σήμερα όμως, η φήμη του έχει φτάσει σε κάθε άκρη της πόλης. Ο χώρος του είναι απλός και οικείος, άνετος για καφέ ή γρήγορο φαγητό. Το μεγάλου του όπλο όμως, είναι η υπέροχη πίτσα του με την λεπτή ζύμη και τα φρεσκότατα υλικά. Δοκιμάστε μια Gourmet Bresaola, με φρέσκια ρόκα, μπρεζάολα, παρμεζάνα και καρύδια, μια Coupepe με μοτσαρέλα, ροκφόρ και βατόμουρο ή ακόμα και μια απλούστατη Μαργαρίτα…
Πληροφορίες: Coupepe, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, 210 8100040, www.facebook.com/pages/Coupepe-bake-shake/422235737878000.

30 Something

Το 30 something έκανε δυνατή είσοδο πριν 1.5 περίπου χρόνο στην πολύβουη πιάτσα του Χαλανδρίου, με νόστιμα cocktails και φοβερή πίτσα. Αυτοαποκαλείται άλλωστε cocktail and pizza bar κα δεν απογοητεύει κανέναν. Οι πίτσες του φτάνουν φρεσκοψημένες στα τραπέζια, με λεπτή και τραγανή ιταλική ζύμη και ποικιλία φρέσκων υλικών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Jerry the Monk, με άφθονη μοτσαρέλα, παρμεζάνα, λουκάνικο salsicia και λάδι λευκής τρούφας να αναδύει υπέροχο άρωμα, αλλά και τη φοβερή και τρομερή Troficante με μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα και καταπράσινη ρόκα να δίνει την τελειωτική πινελιά. Αξίζει να δοκιμάστε έστω μία και φυσικά, να κλείσετε το γεύμα με μια γλυκιά πίτσα, με πραλίνα φουντουκιού, mascarpone και καρύδια. Απλά… παράδεισος!
Πληροφορίες: 30 something, Πλατεία Ελευθερωτών (Αγίου Νικολάου) 8, Χαλάνδρι, 210-6899227, www.facebook.com/30SomethingCoctailPizza.

Vespa Rossa

Στην osteria Vespa Rossa θα γνωρίσετε τα παραδοσιακά ιταλικά τραπεζώματα και τις σπεσιαλιτέ τους, μακριά από τα κοινότοπα ιταλικά πιάτα όπως είναι η καρμπονάρα ή η μπολονέζ. Εδώ θα δοκιμάσετε ψαγμένα ζυμαρικά, μελετημένα πιάτα και φυσικά, μια εξαιρετική πίτσα. Επάνω σε πολύ λεπτό και τραγανό ζυμάρι, απλώνονται τα φρεσκότατα υλικά που χωρίζουν την πίτσα σε rosso και bianca. Η δεύτερη κατηγορία δεν έχει καθόλου σάλτσα ντομάτας κι όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται είναι υπέροχη. Δοκιμάστε μια κόκκινη με τομάτα με βούτυρο, κρεμμύδι, μπέικον, μοτσαρέλα, σοπρεσάτα καυτερή και πεκορίνο και μια λευκή με «μαύρη» ζύμη και αχιβάδες, σκόρδο, μαϊντανό και μπούκοβο.
Πληροφορίες: Vespa Rossa, Ναϊάδων 2, Παγκράτι, 210 7234551, www.osteria-vesparossa.gr.

Colibri

Είτε στην οδό Αναπαύσεως προς το Α’Νεκροταφείο είτε στην Εμπεδοκλέους στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, είτε στο άρτει αφιχθέν κατάστημα στα Πετράλωνα, το Colibri άπλωσε τα τραπέζια του και σας περιμένει με υπέροχη πίτσα, μακαρονάδες και ζουμερά burgers. Τώρα όμως, είναι η σειρά της πίτσας. Ο χώρος του είναι πολύ απλός και ιδιαίτερος, ενώ η ποιότητά του παραμένει σταθερή από την πρώτη μέρα. Η πίτσα του είναι τραγανή, λεπτή και δεν «λιώνει» από το βάρος των υλικών. Μια Pesto alla Genovese με μοτσαρέλα, πέστο, και ντοματίνια είναι ιδανική επιλογή, ενώ μια Cacciatore με μοτσαρέλα, σαλάμι, πεπερόνι, κρεμμύδι και σκόρδο δεν πάει πίσω
Πληροφορίες: Eμπεδοκλέους 9-13, Παγκράτι, 210 7011011 / Αναπαύσεως 9, Μετς, 210 9214277 / Καλλιροης 166, Πετράλωνα,  210 3463668.

Peccati di gola

Στην πολυσύχναστη οδό Κύπρου στη Γλυφάδα, το Peccati di gola προσφέρει μια από τις καλύτερες πίτσες της πόλης μας. Με λεπτή αυθεντική ιταλική ζύμη και αρκετά καλές τιμές, θα σας ενθουσιάσει. Η πίτσα Carpaccio e tartuffo με ντομάτα, μοτσαρέλα, μοσχαρίσιο καρπάτσιο και κρέμα τρούφας είναι μοναδική. Το ζυμάρι έχει ακατάσχετο σχήμα, γεγονός που μαρτυρά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι έχει ανοιχτεί στο χέρι…
Πληροφορίες: Peccati di gola, Kύπρου 50, Γλυφάδα, 2108981511, www.facebook.com/pages/Peccati-Di-Gola/40349269583.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]