Το τέλειο καρπάτσιο ψαριού σε 5 αθηναϊκά εστιατόρια

carpaccio
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Αγαπάτε το λεπτοκομμένο ωμό ψάρι, που μαρινάρεται σε διαφορετικούς χυμούς και αφήνει την αίσθηση του καλοκαιριού στο στόμα; Κι εμείς. Για αυτό και αναζητήσαμε 5 νόστιμα πιάτα με καρπάτσιο ψαριού στην πόλη.

Άργουρα

Τρελαίνεστε για θαλασσινά; Στα Άργουρα στην  Καλλιθέα θα δοκιμάσετε, χωρίς υπερβολή, την καλύτερη σύγχρονη εκδοχή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ποιότητας αλλά και της δημιουργικότητας της κουζίνας του Νίκου Μιχαήλ είναι το καρπάτσιο από λαβράκι, μαριναρισμένο σε έντονο λεμόνι που του πάει εξαιρετικά. Ιδανικό επίσης, είναι και το καρπάτσιο τόνου, μαριναρισμένο σε ένα υπέροχα αρωματικό ξίδι δικής τους παραγωγής, με γεύση από φράουλα και κόκκινα φρούτα. Απίθανο!
Πληροφορίες: Άργουρα, Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, 217-7173200.

Botrini’s

Ένα ακόμα υπέροχο καρπάτσιο, αυτή τη φορά ξιφία, ετοιμάζει ο Έκτορας Μποτρίνι στο εστιατόριό του Botrini’s στο Χαλάνδρι. Σερβιρισμένο με κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα «από παλιά», σαλικόρνια και κουρκουμά, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και δροσερό πιάτο, που θα σας συναρπάσει. Επίσης, το «χταπόδι στο φυσικό του περιβάλλον», είναι καρπάτσιο χταποδιού σε… πίνακα ζωγραφικής. Όλα τα υλικά του πιάτου είναι βρώσιμα, από την μαύρη πατάτα-βράχο με γέμιση μαγιονέζας, μέχρι τον αφρό από το ζωμό του χταποδιού.
Πληροφορίες: Botrini’s, Βασιλέως Γεωργίου Β' 24B , Χαλάνδρι, 210 6857323-4.

Malabar

Στο ατμοσφαιρικό by the pool εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi, στην Βουλιαγμένη, θα γευθείτε πολλά και νόστιμα πιάτα. Ένα από τα κορυφαία όμως, που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής είναι το καρπάτσιο από λαυράκι, μαριναρισμένο σε ζωμό από εσπεριδοειδή. Το ατού του όμως, είναι τα αυγά αχινού που απλώνονται πεντανόστιμα επάνω από το καρπάτσιο και το απογειώνουν.
Πληροφορίες: Malabar, Λητούς 11, Ξενοδοχείο «The Margi», Βουλιαγμένη, 210 8929160.

Βαρούλκο

Ένα υπέροχο σεβίτσε με καρπάτσιο τσιπούρας θα δοκιμάσετε στο αγαπημένο Βαρούλκο, δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου, που πρόσφατα επέστρεψε στην βάση του, στον Πειραιά. Το σεβίτσε είναι το πιο γνωστό πιάτο της περουβιανής κουζίνας και σίγουρα, ένα από τα νοστιμότερα. Πρόκειται για φιλεταρισμένο ψάρι, μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών, μαζί με μπόλικο κρεμμύδι. Η εκδοχή του Βαρούλκου είναι πεντανόστιμη και εξαιρετικά δροσιστική και ελαφριά. Το άρωμα των εσπεριδοειδών γεμίζει το στόμα και «σβήνει» την καλοκαιρινή θέρμη.
Πληροφορίες: Βαρούλκο, Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο.

Tudor Hall, King George

Το μενού που πρότεινε ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με βάση τα ωμά θαλασσινά και κρεατικά είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις. Ένα καρπάτσιο από αιγαιοπελαγίτικο λαυράκι όμως, ξεχωρίζει. Μαζί με τη ντομάτα, τη μαντζουράνα και τις ελιές, συνθέτουν ένα απόλυτα μεσογειακό πιάτο, που ταιριάζει γάντι στο καλοκαιράκι. Το ίδιο και το καρπάτσιο αστακού με σόγια και lime.
Πληροφορίες: Tudor Hall, King George, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3222210.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]