Τα 10 καλύτερα παγωτά της πόλης

magic
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Δεν είναι τυχαίο ότι μικροί τα καλοκαίρια μετρούσαμε τα μπάνια και τα παγωτά. Αυτά τα δύο πράγματα είναι ο λόγος που περιμένουμε τόσο αυτούς τους τρεις μήνες και μπορεί το μπάνιο να απαιτεί ελεύθερο χρόνο –που οι περισσότεροι δεν διαθέτουμε σήμερα- τα παγωτά όμως, είναι μονίμως δίπλα μας, έτοιμα να τα απολαύσουμε ανά πάσα στιγμή. Ας αναζητήσουμε λοιπόν, τις καλύτερες γωνιές της πόλης που θα γίνουν τα αγαπημένα μας στέκια για το καλοκαίρι.

Magic Pleasure Store

Ας ξεκινήσουμε με το νεοσύστατο Magic Pleasure Store,που άνοιξε στην Κολοκοτρώνη για να γιορτάσει τα 25 χρόνια του παγωτού Magic της Algida και έγινε αμέσως το the place to be της καλοκαιρινής πρωτεύουσας. Καταρχάς η διακόσμηση είναι τόσο πολυτελής που όταν μπαίνεις μέσα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη. Υπάρχει ειδικό βάθρο για να τοποθετήσεις το ξυλάκι σου και να το φωτογραφίσεις και αυτό έχει νόημα γιατί το παγωτό το φτιάχνεις εσύ ο ίδιος. Επιλέγεις κάποια από τις βασικές γεύσεις βανίλια, πικρή σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος και έπειτα επιλέγεις μόνος σου την επικάλυψη, το σιρόπι, το σχέδιο και ό,τι άλλο θες για να φτιάξεις το τέλειο ξυλάκι. Το Magic Pleasure Store βρίσκεται εκεί που η τέχνη του παγωτού συναντά τη γεύση και όσοι το έχουν επισκεφθεί, ξέρουν ότι δικαιολογεί απόλυτα το hype. Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα, www.facebook.com/magic.algida.

Gelato Home Café

Μπορεί η στοά της Κοραή να έχει παρακμάσει με αρκετά μαγαζιά να έχουν κλείσει πια, το Gelato Home Café ωστόσο, μένει απτόητο, σαν ένα από τα πιο στάνταρ στέκια για παγωτό στην πόλη. Το παγωτό είναι παραγωγής του μαγαζιού και υπάρχουν πάνω από 30 γεύσεις για να δοκιμάσετε. Προτιμήστε να το παραγγείλετε πάνω σε βάφλα για έξτρα απόλαυση. Αν έχεις ζήσει φοιτητική ζωή στην Αθήνα, τότε ξέρεις ότι το τέλος της θερινής εξεταστικής είναι συνυφασμένο με παγωτό από την Κοραή. Πληροφορίες: Κοραή 4 & Σταδίου 30 (εντός στοάς Κοραή), 210 3319833, www.facebook.com/GelatoHomeCafe.

Mattonella

Το Mattonella βρίσκεται σε δύο από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας. Στην Ερμού με θέα την Ακρόπολη και στα Φηρά της Σαντορίνης. Όσον αφορά στο αθηναϊκό μαγαζί, είναι αδύνατο να περάσεις απ’ έξω και να μην κάνεις μια στάση για να δεις τα χειροποίητα ιταλικά παγωτά του. Τα υλικά είναι τόσο φρέσκα που βλέποντας και μόνο τις γεύσεις μέσα από το τζάμι θες να πάρεις ένα μεγάλο κουτάλι και να μην αφήσεις τίποτα. Δοκιμάστε χωνάκι παγωτό σόγιας με giantuja και θα γίνετε μόνιμοι πελάτες. Πληροφορίες: Ερμού 82, Μοναστηράκι, 6948816551, www.facebook.com/pages/Mattonella/585768258112294.

Αφοί Ασημακόπουλοι

Πρόκειται για το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της πόλης, αφού βρίσκεται στο ίδιο σημείο των Εξαρχείων από το 1915. Και το ότι έχει κρατηθεί τόσα χρόνια παρά τον ανταγωνισμό λέει πολλά. Οι Αφοί Ασημακόπουλοι χρησιμοποιούν σταθερά μόνο τα καλύτερα υλικά δικής τους παραγωγής και εκτός από γαλακτομπούρεκο, ρυζόγαλο και άλλες λιχουδιές, θα βρείτε και εξαιρετικό ολόφρεσκο παγωτό με αγνή κρέμα αγελαδινού γάλακτος. Δοκιμάστε τη γεύση φιστίκι Αιγίνης και τις τούρτες παγωτό και θα μεταφερθείτε σε μια αλλοτινή πιο ρομαντική εποχή της Αθήνας. Πληροφορίες: Χαριλάου Τρικούπη 82, 210 3610092, www.facebook.com/AfoiAsimakopouloi.

Mucca

Μια αυθεντική gelaterie βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία και σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Με διακόσμηση που μοιάζει με παιδότοπο για τους λάτρεις των παγωτών, το βέβαιο είναι ότι τα χρώματά του θα σας κερδίσουν. Και στα χρώματα συγκαταλέγονται και οι γεύσεις παγωτού, μεταξύ των οποίων θα βρείτε Kinder Bueno, nutella, σορμπέ πεπόνι, μαστίχα, Lila Pause και μπισκοτίνο. Μπορείτε να καθίσετε έξω στα τραπεζάκια ή να πάρετε τα παγωτά για το σπίτι. Και μένετε πάντα παιδιά…! Πληροφορίες: Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, 210 8001614, www.facebook.com/mucca.gelateria?fref=ts.

Waffle House

Για πολλούς το κορυφαίο παγωτό της πόλης και δεν τους αδικούμε. Το Waffle House δεν ενδιαφέρεται απλώς να φτιάξει καλό παγωτό, αλλά… το καλύτερο. Όπως μαρτυρά και το όνομά του είναι διάσημο για τις βάφλες του, οι οποίες όμως, «απογειώνονται» με την προσθήκη παγωτού. Ξεκίνησε από την Νάξο και αφού αγαπήθηκε γρήγορα ήρθε και στην Αθήνα, πρώτα στην Βουλιαγμένη και έπειτα στη Νέα Σμύρνη. Ανάμεσα στις γεύσεις του θα βρείτε αγαπημένα brands που έγιναν παγωτά, όπως Kinder, Maltesers, Snickers και Ferrero Rocher. Αν δε μετράτε τις θερμίδες μία προς μία, το Waffle House είναι αυτό που ψάχνετε… Πληροφορίες: Αγίου Παντελεήμονος, Βουλιαγμένη, 210 8961227 / 25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, 210 9370221, www.facebook.com/pages/Waffle-House/46530169249.

Zillion’s

Το απόλυτο στέκι για παγωτό στα Βόρεια Προάστια. Εδώ θα βρείτε χειροποίητο παγωτό με φρέσκο γάλα και πραγματικά φρούτα, και είναι όσο δροσερό και κρεμώδες φαίνεται. Όσο για τις γεύσεις, αρκεί να τις αναφέρουμε για να λιγουρευτείτε: παγωτό με ανθόγαλα, φουντούκι, ανανάς, μάνγκο, μασκαρπόνε με φράουλες και μπανάνα και η καινούρια Pavlova είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με τραγανή βάφλα. Και όλα αυτά σε έναν πολύ όμορφο χώρο με free wi-fi. Τι άλλο θέλετε; Πληροφορίες: Διονύσου 69, Κηφισιά, www.facebook.com/ZillionsIceCream.

Κωνσταντινίδης

Σύμφωνοι, ο Κωνσταντινίδης έχει γίνει πρώτη φίρμα χάρη στο μοναδικό μιλφέιγ του και τα εξαιρετικά του σιροπιαστά. Στο μενού όμως, υπάρχει και μια πληθώρα επιλογών παγωτού, το οποίο δε θα βρείτε πουθενά αλλού. Το παγωτό μιλφέιγ είναι από τις αγαπημένες μας γεύσεις στην Αθήνα, αλλά εκτός αυτού, εδώ  θα βρείτε και άλλες μοναδικές γεύσεις όπως cheesecake, γιαούρτι-ρόδι, παρφέ σοκολάτα και κρέμα, γρανίτα καρπούζι  και ό,τι άλλο τραβάει η… λιγούρα σας. Πληροφορίες: www.konstandinidis.com.

Χαρά

Ωραία όλα τα μοντέρνα παγωτατζίδικα που έχουν ανοίξει στην πόλη και προσφέρουν πρωτοποριακές γεύσεις, αλλά κάποιες στιγμές χρειάζεσαι και την επαφή με την παράδοση. Η Χαρά στην Πατησίων βρίσκεται στην πόλη από το 1969 και έχει συνδέσει το παγωτό με κάποιες από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Λίγα έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια και αυτή είναι η γοητεία της Χαράς. Εδώ θα βρείτε το καλύτερο Σικάγο, με σαντιγί, τριμμένο αμύγδαλο και το μπισκοτάκι στην κορυφή σαν κερασάκι στην τούρτα και υπέροχο εκμέκ παγωτό. Ανάμεσα στις γεύσεις που θα βρείτε εδώ είναι και το παγωτό του Πασά, δηλαδή καϊμάκι με κομμάτια μπακλαβά, παγωτό της Χανούμισσας, δηλαδή κρέμα με κομμάτια καταΐφι, παγωτό τριαντάφυλλο, τιραμισού, tutti frutti και πολλές άλλες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε τη σχέση σας με το «παλιό». Να σημειωθεί ότι διαθέτει και delivery. Πληροφορίες: Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, 210 2287266, www.facebook.com/xara339.

Βάρσος

Ο Βάρσος βρίσκεται στην πόλη από το 1892 και αποτελεί ένα σύμβολο των βορείων προαστίων. Το ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς επιμένει στην παράδοση χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά και τις ίδιες συνταγές που αγαπήθηκαν. Μόλις καθίσεις στον κήπο του κάτω από τη δροσιά των πλατανιών κάνεις ταξίδι στο χρόνο. Εδώ θα βρείτε επίσης πολύ καλό Σικάγο, ενώ υπάρχει και παγωτό από όποιο φρούτο βρίσκεται στην εποχή του. Τα υλικά είναι μόνο το φρούτο και η ζάχαρη, με τη γεύση να είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι νομίζετε. Πληροφορίες: Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8013743, www.varsos.gr/.

Γιάννης Μόσχος