Πιάτα με πρωταγωνιστή το ελαιόλαδο

piata-me-protagonisti-to-elaiolado

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου τα πιάτα της «Σπονδής» θα βασίζονται στο ελαιόλαδο και θα μυρίζουν… Μεσόγειο.

Το εστιατόριο «Σπονδή» επιλέγοντας και προτιμώντας φρέσκα υλικά, αλλάζει τo μενού του ανάλογα με την εποχή και ακολουθεί τα προϊόντα στην εποχή τους, καθώς και τη δημιουργικότητα του βραβευμένου σεφ Arnaud Bignon.

Το μενού του Απριλίου με βάση το ελαιόλαδο περιλαμβάνει μελάτο αβγό καλυμμένο με λεπτοκομμένα λαχανικά και ζωμό αγκινάρας με ελαιόλαδο, λαυράκι σε φέτες μαγειρεμένο σε ελαιόλαδο με λάιμ και βανίλια, πουρέ φινόκιο και τρυφερά βλαστάρια και για κυρίως, κοτόπουλο σαν λουκάνικο με chorizo και ψητό φιλέτο και φτερούγες, μπιζέλια σε ζωμό από λουλούδια. Το επιδόρπιο θα είναι ανανάς σε λεπτές φέτες αρωματισμένες με μέλι/κορίανδρο και σορμπέ ελαιόλαδο.

Το θεματικό μενού των τεσσάρων πιάτων του μηνός Απριλίου θα προσφέρεται στην τιμή των 64 ευρώ, σε καθημερινή βάση, ενώ κατά το δείπνο θα προσφέρονται και amuse bouches, pre-dessert και mignardises.

Επιπλέον, οι βραβευμένοι sommelier του εστιατορίου προτείνουν και 2 συνοδευτικά ποτήρια κρασί που συνδυάζονται αρμονικά με τα προτεινόμενα πιάτα. Η τιμή του μενού με τις συγκεκριμένες επιλογές κρασιού είναι 75 ευρώ.

Πληροφορίες: Σπονδή, Πύρρωνος 5 Παγκράτι, 2107564021, www.spondi.gr .