5 γλυκές και δροσερές εναλλακτικές... στο παγωτό

ice-coffee
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Σίγουρα το παγωτό τις μέρες του καύσωνα είναι μια όαση δροσιάς. Αλλά δεν είναι μόνο το αγαπημένο μας παγωτό, η μοναδική γλυκιά λιχουδιά που μπορεί να μας δροσίσει.

Παγωμένος καφές

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τον κρύο καφέ. Είτε αυτός λέγεται φραπέ, είτε φρέντο καπουτσίνο, είτε παγωμένος ελληνικός. Δεδομένου ότι πια τα παγωμένα ροφήματα με καφέ ελάχιστα μοιάζουν με καφέ αλλά περισσότερο με ένα full fat έδεσμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το παγωτό που θα τρώγατε με ένα ωραιότατο παγωμένο μοκατσίνο, με εσπρέσσο και σοκολάτα.

Frozen ποτό

Η frozen Μαργαρίτα είναι πολύ της μόδας και τόσο κοινή πια, που θα τη βρείτε μέχρι και στο συνοικιακό καφενείο. Αν ζεσταίνεστε λοιπόν εν μέσω καύσωνα, δροσίστε τον ουρανίσκο σας με ένα frozen ρόφημα, με ή χωρίς αλκοόλ.

Φρουτένια παγάκια

Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι υπέροχα και πεντανόστιμα. Τι θα λέγατε αν αυτά ενσωματώνονταν στο παγάκι σας; Φτιάχνοντας παγάκια με ενσωματωμένα φρούτα, όπως φράουλες, ακτινίδιο, ροδάκινο ή βερύκοκο –χυμό ή σε κομμάτια- και προσθέτοντάς τα στον χυμό, το αναψυκτικό ή ακόμα και το νερό σας, θα χαρίσετε μια ιδιαίτερη, νόστιμη και δροσιστική γεύση στο ποτό σας.

Παγωτογιαούρτι

Όχι δεν μιλάμε για το κλασικό επιδόρπιο γιαουρτιού που θα βρείτε στα διάφορα μαγαζιά με frozen yogurt. Αναφερόμαστε στα χειροποίητα γιαουρτοπαγωτάκια, που φτιάχνονται απλούστατα, παγώνοντας ένα απλό γιαούρτι – σκέτο ή με φρούτα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δροσιστείτε τα καυτά μεσημέρια του καλοκαιριού.

Smoothie

Τα smoothies είναι η καλύτερη και πιο υγιεινή εναλλακτική στο παγωτό. Είναι παγωμένα, είναι φρουτένια και είναι θρεπτικά. Είτε με γιαούρτι είτε με γάλα, είναι ό,τι καλύτερο για την ενυδάτωσή σας εν μέσω καύσωνα…