Τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας

ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το ταϊλανδέζικο φαγητό, όσο εξωτικό και αν είναι, δε χρειάζεται συστάσεις. Πλέον μπορείτε να βρείτε ταϊλανδέζικα εστιατόρια στις περισσότερες δυτικές πόλεις, αλλά το ταϊλανδέζικο φαγητό στην ίδια την Ταϊλάνδη είναι μια διαφορετική εμπειρία. Ας δούμε τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα στο Πουκέτ.

Tom Yam Goong
Εδώ έχουμε να κάνουμε με το εθνικό άρωμα της Ταϊλάνδης, χάρη στη γενναιόδωρη χρήση των αρωματικών βοτάνων. Λεμονόχορτα, τίλιο, galangal και ασκαλώνια προσφέρουν τις μυρωδιές, με τσίλι και σάλτσα ψαριού να δίνουν το κάτι παραπάνω. Το κύριο συστατικό είναι jumbo γαρίδες και μανιτάρια. Η γεύση του είναι ένας μοναδικός συνδυασμός πικάντικου και ξινού και αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα για ένα γεύμα και ειδικά όταν συνδυάζεται με ρύζι μπορεί να γίνει ένα άξιο κυρίως πιάτο.

Kuay Tiew
Αυτή η σούπα noodles είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην κουζίνα της Ταϊλάνδης. Οι παραλλαγές στα συστατικά σημαίνει ότι θα μπορούσατε να το παραγγείλετε σε 10 διαφορετικά εστιατόρια και να έχετε 10 διαφορετικά πιάτα. Τα noodles είναι συνήθως λεπτά και σερβίρονται σε ζωμό με οποιοδήποτε βρώσιμο κρέας: χοιρινό, κοτόπουλο, βοδινό και θαλασσινά. Δε θα σταματήσετε μέχρι να τα δοκιμάσετε όλα.

Pad Thai

Το Pad Thai είναι από τα δημοφιλέστερα πιάτα της Ταϊλάνδης στον κόσμο. Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός παραλλαγών του, αλλά συνήθως σερβίρεται ως noodles με tofu, κρεμμυδάκια και φιστίκια. Στις τελευταίες πινελιές προσθέτετε σάλτσα ψαριού, ζάχαρη, τσίλι σε σκόνη και αλεσμένα φιστίκια για εξτρά γεύση.

Gai Med Ma Moung
Καβουρδισμένο κάσιους, γλυκιά σάλτσα σόγιας, μέλι, σκόρδο και τσίλι  μαζί με κοτόπουλο, και έχουμε ένα από τα καλύτερα πιάτα της Ταϊλάνδης. Το Πουκέτ ανεβάζει τον πήχη προσθέτοντας κάποια από τα καλύτερα κάσιους στον κόσμο που καλλιεργούνται τοπικά.

Som Tam

Η πικάντικη σαλάτα με παπάγια som tam προέρχεται από την βορειανατολική Ταϊλάνδη αλλά λατρεύεται σε ολόκληρη τη χώρα. Ελαφρές διαφοροποιήσεις στα συστατικά σημαίνουν τοποθέτηση του πιάτου στο μενού με τα γλυκά ή τα ξινά. Το κοινό συστατικό σε όλες τις συνταγές είναι τεμαχισμένη πράσινη παπάγια και το κοτόπουλο στα κάρβουνα με ρύζι είναι το τέλειο συνοδευτικό.

Geng Kheaw Wan Gai
Κοτόπουλο με πράσινο κάρυ. Και από όλες τις συνταγές με κάρι που υπάρχουν εκεί έξω, αυτή εδώ είναι από τις πιο πικάντικες. Μοιάζει πολύ με το ινδικό κάρυ, αλλά ξεχωρίζει προσθέτοντας γάλα καρύδας.

Tom Kha Gai

Με γάλα καρύδας, λεμονόχορτα, galangal και κοτόπουλο αυτή εδώ η σούπα είναι από τις πιο δροσιστικές του κόσμου. Σε ένα τραπέζι γεμάτο με πιάτα της Ταϊλάνδης, το tom kha gai ξεχωρίζει.

Kao Phad
Πρόκειται για τηγανητό ρύζι. Επιλέξτε συνοδεία από κρέας, γαρίδες και κοτόπουλο, προσθέστε αυγό, κρεμμύδια, σκόρδο και ντομάτες και έχετε ένα καλά κρυμμένο μυστικό της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Δοκιμάστε το με τσίλι για μια πιο πικάντικη εμπειρία.

Massaman Curry

Το Massaman είναι η ταϊλανδέζικη λέξη για τον Μουσουλμάνο, και αυτή την κοινότητα πρέπει να ευχαριστήσουμε για αυτό το πιάτο με γάλα καρύδας, πατάτες, καβουρδισμένα φιστίκια, φύλλα δάφνης, ζάχαρη, κανέλα και σάλτσα tamarind. Το κρέας είναι της επιλογής σας με βοδινό και κοτόπουλο να είναι οι πιο συνηθισμένες προτάσεις.

Khao man gai
Αυτή είναι η απάντηση της Ταϊλάνδης στα βρετανικά fish and chips. Ένα πανταχού παρόν γεύμα που σερβίρεται κατά τη διάρκεια της μέρας σε εστιατόρια και υπαίθριους πάγκους. Το κοτόπουλο βράζεται ήπια μέχρι να μαλακώσει και μετά το νερό χρησιμοποιείται για να βράσει και το ρύζι. Αυτό σημαίνει ότι το khao man gai εκτός του ότι είναι πεντανόστιμο, είναι πλούσιο και σε χοληστερόλη. Σερβίρεται με ζωμό κοτόπουλου και γλυκόξινες σάλτσες και είναι το τέλειο σνακ του μεσημεριού.