Τα πιο λαχταριστά φαγητά από ταινίες του Disney

makaronia-laidi-alitis
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η Disney ξέρει το δρόμο προς την καρδιά μας, αλλά και προς το στομάχι μας. Στον κόσμο της, τα ποντίκια μπορούν να φορέσουν φορέματα, τα έπιπλα να τραγουδήσουν και τα χαλιά να πετάξουν. Όσο εντυπωσιακά και αν είναι όμως όλα αυτά, αξίζει να μείνουμε για λίγο στα φαγητά που τόσο λαχταριστά όπως απεικονίζονται, κάνουν τα σάλια μας να τρέχουν…

Το σπαγγγέτι της Λαίδης και του Αλήτη

Η αγάπη δύο σκύλων ζεσταίνει την καρδιά μας, αλλά ίδια επίδραση έχει και ένα γεμάτο πιάτο από μακαρόνια με ζουμερούς κεφτέδες και άφθονη σάλτσα. Βέβαια αν προσπαθούσαμε να δοκιμάσουμε αυτό το πιάτο χωρίς ασημικά, μάλλον δε θα έδειχνε τόσο αξιολάτρευτο όπως στη σκηνή του φιλιού.

Το μήλο της Χιονάτης

Κρίνοντας το μήλο από την εμφάνισή του, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την Χιονάτη. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον επειδή είναι πεινασμένος και η αλήθεια είναι ότι το γυαλιστερό κόκκινο χρώμα του μήλου δε διευκολύνει τα πράγματα.

Το sushi στο Monsters, Inc.

Δεν είμαστε σίγουροι για το είδος του ψαριού που βρίσκεται μέσα στο sushi των τεράτων ή αν είναι καν ψάρι, αλλά όπως ξεκαθαρίζει και η φίλη του Mike, είναι αδύνατο να κάνεις κράτηση στο εστιατόριο, οπότε δηλώνουμε ενδιαφερόμενοι για το sushi και τον σεφ του με τα πολλά πλοκάμια.

Το ψωμί στον Aladdin

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο καρβέλι ψωμί, αφού από αυτό ξεκίνησε ένα τραγούδι που έγινε πασίγνωστο και θα μάθουν πολλές γενιές ακόμη. Βέβαια στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τον Aladdin, θα πληρώναμε όσο όσο για να το απολαύσουμε.

Ο χυλός στη Μουλάν

Κατά ένα γενικό κανόνα, τα φαγητά που είναι τοποθετημένα σε σχήμα χαμογελαστού προσώπου είναι καλά. Επομένως ο νόστιμος χυλός με τα δύο αυγά τηγανητά για μάτια και ένα ξεροψημένο μπέικον για χαμογελαστό στόμα, μας κάνει κλικ. Η θεία Ja-Mushu, σίγουρα ξέρει πώς να φτιάξει ένα σωστό πρωινό.

Το μέλι στο Winnie the Pooh

Όταν μιλάμε για μέλι, δεν υπάρχει καλύτερος εμπειρογνώμονας από τον Winnie the Pooh. Είναι μονίμως πεινασμένος, κάτι που θαυμάζουμε και εκτιμούμε ιδιαιτέρως. Δεν είναι παράξενο που δείχνει τόσο ευτυχισμένος δίπλα στο μέλι. Και εμείς θα ήμαστε το ίδιο, αν βρισκόμασταν σε μια πισίνα γεμάτη με μέλι.

Τα beignets στο Princess and the Frog

Αυτές οι μικρές λιχουδιές έχουν ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε. Είναι τηγανητές και είναι γενναιόδωρα πασπαλισμένες με ζάχαρη. Θέλω όλο τον δίσκο παρακαλώ…

Τα… πάντα στον Ρατατούη

Και τέλος φυσικά… ο Ρατατούης. Η υπέρτατη αυτή ταινία εμπνευσμένη από τις εκλεκτές γευστικές απολαύσεις. Αν αναρωτιέστε τι έριξε ο Remy μέσα στην κατσαρόλα του Linguini και την έκανε τόσο ακαταμάχητη, δεν είστε οι μόνοι. Πέρα όμως από αυτό, τα πάντα στην ταινία δείχνουν ονειρικά, από τις ομελέτες και τα τυριά μέχρι τα ψωμιά και το ρατατούιγ. Τα θέλουμε λοιπόν, όλα.