5 καφετέριες του κόσμου που πρέπει να επισκεφθείτε

craft-cafe
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Αυτό το άρωμα του φρεσκοαλεσμένου κόκκου, αυτή η υπέροχη γεύση της πρώτης γουλιάς από έναν καλοφτιαγμένο ζεστό καφέ ή οι υπέροχες καφεϊνικές προσμίξεις που φτιάχνουν ακαταμάχητους γλυκούς γευστικούς συνδυασμούς κάνουν την απόλαυση ενός φλιτζανιού καφέ μια μοναδική εμπειρία. Παρακάτω παρουσιάζουμε 5 σημεία στον κόσμο που προσφέρουν τη δική τους εμπειρία καφέ.

Cafe Craft, Παρίσι

Ο εξαιρετικά καλαίσθητος και μοντέρνος χώρος του είναι συνήθως ασφυκτικά γεμάτος, αλλά αν βρείτε έστω και λίγο χώρο, παραγγείλτε έναν noisette ή απλά έναν εσπρέσο με λίγο γάλα- για να απολαύσετε την απόλυτη εμπειρία παριζιάνικου καφέ.

Kaffeine, Λονδίνο

Το υπέροχο γευστικό ταξίδι που προσφέρει το Kaffeine στο Λονδίνο είναι από άλλο πλανήτη. Εδώ θα δοκιμάσετε έναν συνδυασμό από 3 καφέδες σε έναν δίσκο. Ξεκινήστε με μια δόση εσπρέσο, έναν μονό καπουτσίνο και ένα παγωμένο αναζωογονητικό αναψυκτικό. Επιβεβαίωση της καλής του φήμης αποτελεί και η διαδικασία εκπαίδευσης των baristas, οι οποίοι εκπαιδεύονται για 3 χρόνια, προτού καθίσουν πίσω από την μπάρα του μαγαζιού.

Heart Coffee Roasters, Portland

Εδώ θα απολαύσετε το καλύτερο affogatto που έχετε δοκιμάσει ποτέ, ακόμα και στην Ιταλία. Μια πληθωρική μπάλα από παγωτό καρύδα λιώνει καθώς επάνω της χύνεται μια δόση καυτού αρωματικού εσπρέσο. Αν περάσετε απέξω δεν πρόκειται να αντισταθείτε στη μυρωδιά του.

 The Coffee Academics, Χονγκ Κονγκ

Δεν είναι τόσο φιλοσοφημένο ή κουλτουριάρικο όπως λέει το όνομά του, αλλά εδώ θα δοκιμάσετε έναν από τους νοστιμότερους καφέδες που θα πιείτε στη ζωή σας. Σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα από φυσητό γυαλί, σερβίρεται ένας γευστικότατος καφές. Δοκιμάστε οργανικό καφέ με σιρόπι αγαύης και πικάντικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Dreamy Camera Cafe, Yangpyeong, Νότια Κορέα

Το αξιοπρόσεκτο σε αυτή την καφετέρια είναι το σχήμα κάμερας που έχει. Καθώς θα περνάτε την είσοδο λοιπόν, θα νομίζετε ότι μπαίνετε σε μια τεράστια παλιομοδίτικη φωτογραφική μηχανή. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε έναν παγωμένο Americano που σερβίρεται σε κανάτα. Το τοπίο δε, είναι τόσο γραφικό και μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινία.