Διονύσου Μέρες στις Σπέτσες

krasi-krasi
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Οι «Διονύσου Μέρες» στις Σπέτσες είναι ένας νέος θεσμός, μία νέα πολιτιστική εκδήλωση για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, του γαστρονομικού τουρισμού και την ευρύτερη προβολή των Σπετσών. Επίκεντρο της εκδήλωσης φέτος, είναι το κρασί και οι γηγενείς ποικιλίες αμπέλου της Πελοποννήσου.

Από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις στο νησί των Σπετσών, μεταξύ των οποίων μία μεγάλη παρουσίαση των κρασιών της Πελοποννήσου στην κεντρική πλατεία του νησιού, την Πλατεία Ποσειδωνίου, καθώς και σεμινάρια οινογνωσίας, γευστικές δοκιμές οίνων και τοπικών εδεσμάτων, διαγωνισμός μαγειρικής με τοπικά εδέσματα  από το Σύλλογο Γυναικών, ανοιχτό θεατρικό παιχνίδι με οδηγό το Βάκχο και έκθεση ζωγραφικής με θέμα το κρασί και την άμπελο. Επίσης, δέκα από καλύτερα εστιατόρια των Σπετσών θα προτείνουν στους πελάτες τους ένα από τα εμβληματικά τους πιάτα συνοδεία ενός κρασιού από την Πελοπόννησο σε ειδική τιμή.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 19 Ιουλίου, από τις 20:00 μέχρι τις 23:00, τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους στο ευρύ κοινό στην Πλατεία Ποσειδωνίου, όπου οι Φίλοι του Κρασιού, προμηθευόμενοι ένα αναμνηστικό ποτήρι για 3€ θα μπορούν να δοκιμάσουν όσα κρασιά θέλουν και να μιλήσουν με τους δημιουργούς τους.

Ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο, ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών θα παρουσιάσει παραδοσιακές συνταγές του νησιού που θα έχουν ετοιμάσει τα μέλη του και που θα αξιολογήσουν γνωστοί κριτικοί εστιατορίων επιλέγοντας τις τρεις καλύτερες.

Τέλος, αναγνωρίζοντας τη σημασία του επώνυμου, εμφιαλωμένου ελληνικού κρασιού στο εστιατόριο, δέκα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού προτείνουν για το τριήμερο 18, 19 και 20 Ιουλίου ένα από τα εμβληματικά τους πιάτα συνοδεία ενός ποτηριού ή μιας φιάλης κρασιού της Πελοποννήσου, σε τιμή- έκπληξη. Συμμετέχουν τα εστιατόρια: Academy of Food & Wine, Ακρογιαλιά, Καϊκι, La Luz, Μπουμπουλίνα, Mourayo, Nερό της Αγάπης, Ορλώφ, Πάτραλης, Ταρσανάς.

Πληροφορίες: Λούση-Καίτη Σακελλαροπούλου, 6985830681