Για όστρακα στη Νέα Αρτάκη...

ostraka-teskos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά συνάμα… H Νέα Αρτάκη, «γειτονάκι» της Χαλκίδας, «δροσίζεται» από τον Ευβοϊκό Κόλπο και προσφέρει απόλυτη απόλαυση τόσο των οφθαλμών όσο και του ουρανίσκου μας. Το clickatlife.gr σας παρουσιάζει δύο εστιατόρια για να γευθείτε εγγυημένα πεντανόστιμα οστρακοειδή…

Τέσκος

Επάνω ακριβώς στο λιμανάκι της Νέας Αρτάκης, ο Τέσκος ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ψαράδικα. Τα περισσότερα τραπεζάκια του είναι πάντα γεμάτα και αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της ποιότητάς του. Η ιδιοκτήτρια είναι αυστηρή και λιγομίλητη. Εδώ τα λόγια πρέπει να είναι σταράτα: μια ντοματοσαλάτα, μια μερίδα πατάτες τηγανητές (που έρχεται διπλή σε ποσότητα κι όχι σε τιμή), μια ζωντανές γυαλιστερές με μπόλικο λεμόνι, μία πετροσωλήνες σε εξαιρετικό λαδολέμονο με ρίγανη, μία κυδώνια, μια χορταστική μερίδα  καλαμάρια τηγανητά και ό,τι άλλο έχει σε φρέσκο ψάρι ή όστρακα.

Αξίζουν μια δοκιμή επίσης, οι υπέροχες τροφαντές τηγανητές γαρίδες με τριμμένο τυρί κι έξτρα δόση μαγιονέζας (είναι 10 φορές καλύτερο από ό,τι ακούγεται). Συνοδέψτε με πολύ παγωμένη μπύρα ή με ένα καραφάκι ούζο κι αγναντέψτε μέσα από τα αρμυρίκια, τη θάλασσα να πηγαίνει και να έρχεται μέσα στο μικρό λιμανάκι. Εδώ εκτός από τα όστρακα της αρεσκείας σας, θα απολαύσετε και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να χάνεται αργά πίσω από στη θάλασσα.

Πληροφορίες: Αγίου Νικολάου 42, Νέα Αρτάκη, 2221040605, www.facebook.com/pages/Teskos-ouzeri/141554695914547.

Μουριά

Ακόμα μια εξαιρετική επιλογή για ουζάκι και πεντανόστιμα όστρακα στη Νέα Αρτάκη είναι η Μουριά. Επάνω στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τη Χαλκίδα με τη Νέα Αρτάκη θα βρείτε μια μεγάλη μουριά δίπλα σε ένα μικρό ουζερί. Εδώ τραβάτε χειρόφρενο. Διαλέξτε ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές από όστρακα και θαλασσινά, το πολύ «δυνατό» σαγανάκι (λευκό ή κόκκινο) γαρίδας, τα υπέροχα αχνιστά μύδια και τα καλύτερα όστρακα που έχετε δοκιμάσει, από γυαλιστερές, κυδώνια, πετροσωλήνες και πολλά πολλά ακόμα που έρχονται φρεσκότατα και μυρίζουν ιώδιο.

Ακόμα κι αν και βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Αρτάκης και δεν έχει θέα θάλασσα, θυμίζει παραδοσιακό καφενείο παλιάς γειτονιάς και ανταμείβει τον επισκέπτη με τα κάθε λογής θαλασσινά και οστρακοειδή που του προσφέρει, αλλά και με την ευγενική φιλοξενία της ιδιοκτήτριάς του.

Πληροφορίες: Ελευθερίου Βενιζέλου 29, Νέα Αρτάκη, 22210 43542.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]